Ухвала
від 25.11.2020 по справі 6/188
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"25" листопада 2020 р. Справа№ 6/188

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Поляк О.І.

суддів: Пономаренка Є.Ю.

Калатай Н.Ф.

розглянувши заяву Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про повернення судового збору у розмірі 24 723,61 грн у справі №6/188

за позовом Заступника Генерального прокурора України в інтересах держави в особі Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

до 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо",

2. Державного казначейства України,

3. Головного управління Державного казначейства України,

за участі третіх осіб, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору:

1. Подільська районна державна адміністрація у місті Києві,

2. Регіональне відділення Фонду державного майна України по місту Києву,

про викуп у власність держави щойно виявленого об`єкту культурної спадщини, зобов`язання передати об`єкт у власність держави, зобов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 10.09.2009 у справі №6/188 позовні вимоги задоволено. Даним рішенням зобов`язано викупити у Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" у власність держави щойно виявлений об`єкт культурної спадщини - нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), за ціною 700910 грн. за рахунок коштів, що знаходяться на спеціальних реєстраційних рахунках Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що відкриті в органах Державного казначейства України за кодом відомчої класифікації (КВК) 120 "Орган з питань охорони культурної спадщини (Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини, управління (відділ) обласної (Київської, Севастопольської міської) державної адміністрації, районної державної адміністрації, виконавчого органу місцевої ради)"і кодом відомчої класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КПКВ) 010117 "Органи виконавчої влади в м. Києві".

Зобов`язано припинити право власності товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" на щойно виявлений об`єкт культурної спадщини - нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж) та передати щойно виявлений об`єкт культурної спадщини -нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: 04070, м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), у власність держави на баланс Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Зобов`язано Головне управління Державного казначейства України у місті Києві (01004, м. Київ, вул. Терещенківська, 11а, код 24262621) перерахувати на користь товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" 700 910 грн. за рахунок коштів, що знаходяться на спеціальних реєстраційних рахунках Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що відкриті в органах Державного казначейства України за кодом відомчої класифікації (КВК) 120 "Орган з питань охорони культурної спадщини (Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини, управління (відділ) обласної (Київської, Севастопольської міської) державної адміністрації, районної державної адміністрації, виконавчого органу місцевої ради)"і кодом відомчої класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КПКВ) 010117 "Органи виконавчої влади в м. Києві".

Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" на користь Державного бюджету України 85 грн. державного мита та 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 15.09.2010 апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо залишено без задоволення. Рішення Господарського суду міста Києва від 10.09.2009 у справі №6/188 на підставі частини 2 ст. 101 ГПК України змінено та викладено абзац п`ятий резолютивної частини рішення в наступній редакції: "Стягнути із спеціальних рахунків Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що відкриті в органах Державного казначейства України за кодом відомчої класифікації (КВК) 120 "Орган з питань охорони культурної спадщини (Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини, управління (відділ) обласної (Київської, Севастопольської міської) державної адміністрації, районної державної адміністрації, виконавчого органу місцевої ради") і кодом відомчої класифікації видатків та кредитування держаного бюджету (КПКВ) 010117 "Органи виконавчої влади в м. Києві" на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" 700 910,00 грн.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), як особа, яка не брала участі у справі, однак права якої порушено прийнятим у справі рішенням Господарського суду міста Києві від 10.09.2009 у справі №6/188, звернулася до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати постанову Київського апеляційного господарського суду від 15.09.2010 та рішення Господарського суду міста Києва від 10.09.2009 у справі №6/188 в частині:

- зобов`язання викупити у Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" у власність держави щойно виявлений об`єкт культурної спадщини - нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), за ціною 700910 грн. за рахунок коштів, що знаходяться на спеціальних реєстраційних рахунках Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що відкриті в органах Державного казначейства України за кодом відомчої класифікації (КВК) 120 "Орган з питань охорони культурної спадщини (Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини, управління (відділ) обласної (Київської, Севастопольської міської) державної адміністрації, районної державної адміністрації, виконавчого органу місцевої ради)"і кодом відомчої класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КПКВ) 010117 "Органи виконавчої влади в м. Києві";

- передачі щойно виявлений об`єкт культурної спадщини -нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: 04070, м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), у власність держави на баланс Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

В цій частині Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) просить суд прийняти нове рішення, яким:

- викупити у Товариства з обмеженою відповідальністю "Пром-Експо" у комунальну власність щойно виявлений об`єкт культурної спадщини - нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), за ціною 700910 грн. за рахунок коштів, що знаходяться на спеціальних реєстраційних рахунках Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що відкриті в органах Державного казначейства України за кодом відомчої класифікації (КВК) 120 "Орган з питань охорони культурної спадщини (Республіканський комітет Автономної Республіки Крим з охорони культурної спадщини, управління (відділ) обласної (Київської, Севастопольської міської) державної адміністрації, районної державної адміністрації, виконавчого органу місцевої ради)"і кодом відомчої класифікації видатків та кредитування державного бюджету (КПКВ) 010117 "Органи виконавчої влади в м. Києві";

- передати щойно виявлений об`єкт культурної спадщини -нежитловий будинок, який знаходиться за адресою: 04070, м. Київ, вул. Волоська/Борисоглібська/Набережно-Хрещатицька, 2/21/19 (літера Ж), у комунальну власність на баланс Головного управління охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

При цьому, звертаючись з апеляційною скаргою Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) сплатило судовий збір у розмірі 24 723,61 грн (відповідно до платіжного доручення №363 від 28.08.2020).

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 28.09.2020 відмовлено у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на рішення Господарського суду міста Києва від 10.09.2009 та на постанову Київського апеляційного господарського суду від 15.09.2010 у справі №6/188.

27.10.2020 Департамент комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) звернулося до Північного апеляційного господарського суду з заявою про повернення сплаченого судового збору у розмірі 24 723,61 грн у справі №6/188.

Відповідно до частини другої статті 123 ГПК України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Як встановлено, Департаментом комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) за подання апеляційної скарги було сплачено судовий збір у розмірі 24 723,61 грн. В ухвалі Північного апеляційного господарського суду від 28.09.2020, якою апелянту відмовлено у відкритті апеляційного провадження, питання про повернення судового збору не вирішувалося.

Відповідно до пункту 3 частини 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що заява Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про повернення з Державного бюджету України 24 723,61 грн сплаченого судового збору у справі №6/188 відповідно до платіжного доручення №363 від 28.08.2020.

Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір", ст.ст. 123, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01001, місто Київ, вул. Хрещатик, 10, РНОКПП 19020407) з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 24 723 грн (двадцять чотири тисячі сімсот двадцять три гривні) 61 коп., який сплачено на підставі платіжного доручення №636 від 28.80.2020.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.І. Поляк

Судді Є.Ю. Пономаренко

Н.Ф. Калатай

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено27.11.2020
Номер документу93101130
СудочинствоГосподарське
Сутьвикуп у власність держави щойно виявленого об`єкту культурної спадщини, зобов`язання передати об`єкт у власність держави, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —6/188

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляк О.І.

Ухвала від 25.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляк О.І.

Ухвала від 28.09.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляк О.І.

Ухвала від 14.09.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляк О.І.

Ухвала від 17.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 03.07.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні