Ухвала
від 24.11.2020 по справі 465/6803/20
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/6803/20

1-кп/465/1235/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.11.2020 року Франківський районний суд м. Львова в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт, долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020140080001585 від 15.10.2020, відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Городок Львівської області, українця, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України,

Сторона обвинувачення: прокурор Львівської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4

Учасники судового провадження:

Сторона захисту адвокат ОСОБА_5 ;

Потерпіла сторона ОСОБА_6

В С Т А Н О В И В :

Згідно змісту обвинувального акта, затвердженого прокурором 22.10.2020 та оголошеного у судовому засіданні, ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що 14.10.2020, близько 19 год. 00 хв., перебуваючи по вул. Коновальця у м. Львові, йдучи вказаною вулицею, навпроти будинку № 33 назустріч потерпілій ОСОБА_6 , маючи умисел на відкрите заволодіння чужим майном, який у нього раптово виник, переслідуючи корисливі мотиви, з метою особисто збагачення, спробував відкрито викрасти, висмикуючи з рук потерпілої, її мобільний телефон марки «Хіоші Redmi Nout 5» сіро-рожевого кольору, який належить ОСОБА_6 , проте свій злочинний умисел не зміг довести до кінця, оскільки потерпіла почала чинити опір спробі ОСОБА_3 заволодіти її вказаним майном, не даючи йому змоги завершити вчинення кримінального правопорушення, а, в подальшому, через декілька хвилин його протиправні дії стосовно неї були припинені сторонніми особами, які стали очевидцями вказаної події.

Дані дії, ОСОБА_3 органи досудового розслідування та прокурор кваліфікують, як відкрите викрадення чужого майна (грабіж), тобто як кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України.

Обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні, поступили до Франківського районного суду м. Львова 23 жовтня 2020 року.

Ухвалою судді від 26 жовтня 2020 року, переданий відповідно до вимогст. 35 КПК України, обвинувальний акт призначено до розгляду у підготовчому судовому засіданні.

У ході підготовчого судового засідання, захисник обвинуваченого адвокатка ОСОБА_7

заявила клопотання про закриття кримінального провадження по обвинуваченню

ОСОБА_3 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України у зв`язку з клопотанням про передачу його на поруки трудовому колективу ТзОВ «Анком-транс».

Дане клопотання підтримали як обвинувачений, його захисник так і публічний обвинувач, та кожен окремо просили суд закрити провадження у відповідності до вимог ст. 284 КПК України.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 47 КК України(в редакції чинній на час вчинення злочину), особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

У разі порушення умов передачі на поруки, особа притягається до кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин.

У судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 , вперше вчинив злочин, який відповідно до ст.12КК України (в редакції чинній на час вчинення злочину), відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, щиро розкаявся у вчиненому підтвердивши в судовому засіданні обставини викладені у обвинувальному акті, позитивно характеризуються за місцем роботи та проживання, відшкодував заподіяні збитки, у звязку з чим, потерпіла сторона претензій не має, а тому трудовий колектив ТзОВ «Анком-транс» просить передати його на поруки, вказуючи, що колектив буде здійснювати заходи виховного впливу.

З оглядунавикладене, судвизнаєвідсутність перешкод для прийняття рішення про задоволенняклопотання про закриття кримінального провадження.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 284 КПК України(в редакції чинній на час вчинення злочину), кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до ч. 3 ст. 288 КПК України(в редакції чинній на час вчинення злочину), суд своєю ухвалою закриває кримінальне провадження та звільняє підозрюваного, обвинуваченого від кримінальної відповідальності у випадку встановлення підстав, передбачених законом України про кримінальну відповідальність.

Згідно ч. 1ст. 289 КПК України(в редакції чинній на час вчинення злочину), якщо протягом року з дня передачі особи на поруки колективу підприємства, установи чи організації вона не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори відповідного колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу. Відповідне рішення направляється до суду, який прийняв рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

За вказаних обставин, суд вважає, що є всі підстави, передбачені ст.47КК України (в редакції чинній на час вчинення злочину), для звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності з передачею на поруки, роз`яснивши наслідки порушення умов передачі на поруки.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся, судові витрати відсутні.

Питання щодо речових доказів суд вирішує згідно статті100 КПК України та приймає до уваги, що речовий доказ у вигляді мобільного телефону марки «Хіоші Redmi Nout 5» світло сірого кольору, imei 1: НОМЕР_1 , imei 2: НОМЕР_2 , сім карти операторів «Київстар» № НОМЕР_3 та «Лайф» № НОМЕР_4 , із численними пошкодженнями у вигляді подряпин на корпусі телефону та пошкодженнь захисного скла екрана телефону у вигляді тріщин після набрання ухвалою законної сили слід вважати повернутим потерпілій ОСОБА_6 , відповідно до розписки від 14.10.2020 року;

Цифровий носій, а саме CD-R, круглої форми, на якому міститься відеоспостереження від 14.10.2020 після набрання ухвалою законної сили зберігати у матеріалах кримінального провадження.

На підставі наведеного, керуючись статтею 47 КК України, статтями 284, 286, 371, 372, 395 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити від кримінальної відповідальності ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України, на підставі ст. 47 КК України у зв`язку з передачею його на поруки трудовому колективу.

Клопотання трудового колективу ТзОВ «Анком-транс» (ідентифікаційний код юридичної особи:32801696, місцезнаходження юридичної особи: 81100, Львівська область, Пустомитівськи йрайон, село Кам`янопіль), задоволити, передати на поруки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якщо він протягом року з дня передачі його на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

У випадку якщо ОСОБА_3 не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори відповідного колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу. Відповідне рішення направляється до суду, який прийняв рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Кримінальне провадження № 12020140080001585 від 15.10.2020 щодо обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України - закрити.

Повідомити трудовому колективу ТзОВ «Анком-транс», про передачу їм ОСОБА_3 на поруки та направити копію ухвали.

Роз`яснити ОСОБА_3 що у разі порушення ним умов передачі на поруки, відповідно до ч. 2ст. 47 КК України, він буде притягнутий до кримінальної відповідальності за вчинений злочин, передбачений ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 186 КК України,

Роз`яснити трудовому колективу ТзОВ «Анком-транс», що відповідно до ч. 1ст. 289 КПК України, якщо протягом року з дня передачі ОСОБА_3 на поруки колективу, він не виправдає довіру колективу, ухилятиметься від заходів виховного характеру та порушуватиме громадський порядок, загальні збори колективу можуть прийняти рішення про відмову від поручительства за взяту ними на поруки особу. Відповідне рішення направляється до суду, який прийняв рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Речовий доказ - цицифровий носій, а саме CD-R, круглої форми, на якому міститься відеоспостереження від 14.10.2020 після набрання ухвалою законної сили, зберігати у матеріалах кримінального провадження.

Мобільний телефон марки «Хіоші Redmi Nout 5» світло сірого кольору, imei 1: НОМЕР_1 , imei 2: НОМЕР_2 , сім карти операторів «Київстар» № НОМЕР_3 та «Лайф» № НОМЕР_4 , якиі згідно розписки потерпілої від 14.10.2020 року, після набрання ухвалою законної сили вважати повернутими ОСОБА_6 з правом розпоряджатися на власний розсуд.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду через суд, що постановив ухвалу, протягом семи днів з часу проголошення повного тексту ухвали.

У випадку відсутності апеляційних скарг, ухвала набирає законної сили з 30 листопада 2020 року.

Копію ухвали сторони процесу можуть отримати у секретаря судового засідання.

Суддя ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93123295
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —465/6803/20

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

Ухвала від 26.10.2020

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Кузь В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні