Ухвала
від 26.11.2020 по справі 398/938/20
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/938/20

провадження №: 2/398/946/20

УХВАЛА

"26" листопада 2020 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Авраменка О.В.,

з участю секретаря судового засідання Міщенко С.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань в м. Олександрії в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства Житлогосп про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири

В С Т А Н О В И В:

26 жовтня 2020 року позивачем через канцелярію суду подано позовну заяву в новій редакції від 25 листопада 2020 року, в якій позивач просить стягнути солідарно з ОСОБА_2 , КП Житлогосп та ТОВ Житло-Устрій матеріальну та моральну шкоду, завдану внаслідок залиття квартири. Крім того, позивачем подано клопотання про залучення ТОВ Житло-устрій співвідповідачем.

Учасники справи, належним чином повідомлені про час, дату та місце проведення підготовчого судового засідання, не з`явилися.

Від представника позивача - адвоката Фотовенка О.О. надійшла заява про проведення підготовчого судового засідання без його участі та участі позивача, в якій він також просив задовольнити клопотання позивача про залучення співвідповідача та прийняти до розгляду позовну заяву в новій редакції від 25 листопада 2020 року.

Від відповідачів надійшли заяви про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, в який вони також зазначили, що не заперечують проти залучення співвідповідача та прийняття до розгляду позовної заяви в новій редакції від 25 листопада 2020 року.

Дослідивши матеріали позовної заяви в новій редакції від 25 листопада 2020 року та клопотання про залучення співвідповідача, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з п. п. 3, 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви, а також вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

За змістом ст. ст. 13, 43 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно з ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру. Аналогічне право фізичної особи закріплено і в ст. 55 Конституції України, ст. ст. 4, 5 ЦПК України.

На підставі викладеного та з метою забезпечення реалізації позивачем його права на ефективний захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, суд приходить до висновку про можливість прийняття до розгляду позовної заяви в новій редакції від 25 листопада 2020 року та задоволення клопотання позивача про залучення співвідповідачем ТОВ Житло-устрій .

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадк у залучення співвідповідача

Керуючись ст. ст. 13, 43, 49, 51, 197, 198, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву в новій редакції від 25 листопада 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства Житлогосп про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири.

Клопотання позивача про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю Житло-Устрій як співвідповідача задовольнити.

Залучити як співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Житло-Устрій (адреса місцезнаходження: Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Григорія Усика, 29, код за ЄДРПОУ 39142778) до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунального підприємства Житлогосп про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири.

Відкласти підготовче судове засідання на 12 год. 45 хв. 12 січня 2021 року, яке відбудеться в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Г. Сокальського, 76, м. Олександрія).

Направити учасникам справи копію цієї ухвали, а відповідачу ТОВ Житло-Устрій також копію позовну заяву в новій редакції з додатками.

Запропонувати відповідачам у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Авраменко

Дата ухвалення рішення26.11.2020
Оприлюднено30.11.2020
Номер документу93136877
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок залиття квартири

Судовий реєстр по справі —398/938/20

Рішення від 02.02.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 02.06.2022

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 12.01.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні