Ухвала
від 18.09.2020 по справі 758/9877/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9877/20

Категорія 35

У Х В А Л А

про направлення справи за підсудністю

18 вересня 2020 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі судді Гребенюка В.В, розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Місто квітів до ОСОБА_1 , про стягнення внесків на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території та оплату комунальних послуг, -

УСТАНОВИВ:

ОСББ Місто квітів звернулося до суду із вищезазначеним позовом.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Позивач вказує у позовній заяві, що йому невідоме місце реєстрації проживання відповідача, а тому позов пред`явлено до Подільського районного суду м. Києва за місцезнаходженням майна відповідача.

Разом з тим, місцем проживання відповідача є: АДРЕСА_1 , що за адміністративно-територіальним поділом відноситься до Шевченківського району міста Києва, що підтверджується відомостями, наданими відділом з питань реєстрації місця проживання/перебування особи на запит суду.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи те, що місцезнаходження відповідача - фізичної особи встановлено поза межами територіальної юрисдикції (підсудності) Подільського районного суду м. Києва, справа підлягає передачі на розгляд Шевченківському районному суду міста Києва.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 31-32, 187, 260, 354 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Місто квітів до ОСОБА_1 про стягнення внесків на утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території та оплату комунальних послуг - передати за підсудністю на розгляд Шевченківському районному суду м. Києва;

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення;

Копію ухвали надіслати позивачу;

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення (враховуючи положення п. 15.5 Перехідних положень ЦПК України). У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала, як така, що постановлена поза межами судового засідання, набирає законної сили

з моменту її підписання суддею.

Суддя В.В. Гребенюк

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.09.2020
Оприлюднено30.11.2020
Номер документу93141511
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/9877/20

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні