Ухвала
від 27.11.2020 по справі 727/10089/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/10089/20

Провадження № 1-кс/727/2926/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 листопада 2020 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Чернівці клопотання слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017260000000083 від 03.03.2017 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 204, ч.3 ст. 212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Посилається на те, що службові особи ТОВ "Бук Енерго" та ПП "Ойл" організували злочинну схему по ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах під час реалізації пального кінцевому споживачу за готівку, з документальним оформленням реалізації паливо-мастильних матеріалів на підприємства з ознаками фіктивності, чим завдали державі шкоду на суму понад 3,5 млн. грн.

Крім того, встановлено, що на автозаправному комплексі, який розташований в АДРЕСА_1 та 8А, Новоселицького району, Чернівецької області здійснюється реалізація незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, які не відповідають вимогам ДСТУ.

07.09.2020 до СУ ГУ ДФС у Чернівецькій області надійшла заява від гр. ОСОБА_4 , в якій зазначалось, що 20.08.2020 року гр. ОСОБА_4 на автозаправній станції ПП «Ойл» за адресою Чернівецька обл., Новоселицький р-н, с. Остриця, вул. Чернівецька, 8, було придбано бензин марки «А-95», який на його думку є неякісним. З метою з`ясування якості пального, громадянином ОСОБА_4 повторно було придбано на вищевказаній АЗС бензин та в подальшому передано до Хмельницького НДЕКЦМВС України.

Відповідно до висновку експертного дослідження від 31.08.2020 №8.4-0447:20, наданий на дослідження бензин за фракційним складом не відповідає вимогам ДСТУ 7687:201 «Бензини автомобільні Євро. Технічні умови».

В ході виконання доручення, працівниками Управління ОРД ГУ ДФС у Чернівецькій області встановлено, що ТОВ ПП «Ойл» (код ЄДРПОУ 39080771) використовує орендовані нафтобазу із пунктом роздрібної торгівлі за адресою: Чернівецька обл., Глибоцький р-н, с. Валя Кузьміна, вул. Волоківська, 10, та 3 автозаправні комплекси: АДРЕСА_2 ; Чернівецька обл., Глибоцький р-н, с. Тереблече, вул. Головна, буд. 128А; м. Чернівці, вул. Ярослава Мудрого, 64Б.

Також, встановлено що підприємство здійснює оптову та роздрібну торгівлю пальним через нафтобазу у АДРЕСА_3 і АЗС, АГЗП за тією ж адресою та автозаправні комплекси у с. Волока, с. Телеблече, с. Остриця Чернівецької області.

Таким чином просить надати дозвіл на проведення обшуку на території земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка на правіприватної власностіналежить ОСОБА_5 , а також в будівлях, спорудах та інших приміщеннях (житлових та нежитлових) які розташовані на вищевказаній земельній ділянці та які знаходяться у фактичному користуванні ТОВ ПП «Ойл»,з метоювідшукання івилучення документівза періодз 01.01.2019р.по 19.11.2020р.,які стосуютьсяреалізації нафтопродуктівТОВ ПП«Ойл»(кодЄДРПОУ 39080771),первинних фінансово-господарськихі бухгалтерськихдокументів,реєстраційні,звітні,наказні документи ТОВ ПП «Ойл» на паперових та електронних носіях (накопичувачів (HDD та/чи SDD дисків), флеш-накопичувачі, компакт-диски), чорнові записи в електронних та паперових носіях, зошити з записами, паспорти якості, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а також з метою відібрання зразків пально-мастильних матеріалів для проведення експертизи.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 03.03.2017р. до ЄРДР внесені відомості за №32017260000000083,за ознакамивчинення кримінальнихправопорушень,передбачених ч.1ст.204,ч.3ст.212 КК України.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання, зокрема заяви ОСОБА_4 ,висновку експертногодослідження встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення можуть бути причетні посадові особи ТОВ ПП «Ойл» і в будівлях, спорудах та інших приміщеннях (житлових та нежитлових), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які перебувають у їх користуванні, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_5 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в будівлях, спорудах та інших приміщеннях (житлових та нежитлових), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , які фактично використовуються ТОВ ПП «Ойл», з метою відшукання і вилучення чорнових записів в електронних та паперових носіях, зошитів з записами, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а також з метою відібрання зразків пально-мастильних матеріалів для проведення експертизи.

Клопотання в частині надання дозволу на відшукання та вилучення інших речей та документів задоволенню не підлягає, оскільки слідчим в клопотанні та прокурором у судовому засіданні не надано у відповідності до п.8 ч.3 ст. 234 КПК України обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчомуз ОВСдругого ВРКПСУ ГУДФС уЧернівецькій областістаршому лейтенантуподаткової міліції ОСОБА_3 ,слідчим слідчої групиСУ ГУДФС уЧернівецькій області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ,прокурору відділунагляду Чернівецькоїобласної прокуратури ОСОБА_12 ,прокурору відділунагляду Чернівецькоїобласної прокуратури ОСОБА_13 дозвіл на проведення обшуку на території земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , яка на правіприватної власностіналежить ОСОБА_5 , а також в будівлях, спорудах та інших приміщеннях (житлових та нежитлових) які розташовані на вищевказаній земельній ділянці та які знаходяться у фактичному користуванні ТОВ ПП «Ойл», з метою виявлення та вилучення чорнових записів в електронних та паперових носіях, зошитів з записами, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а також з метою відібрання зразків пально-мастильних матеріалів для проведення експертизи.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2020 року


(підпис)

Дата ухвалення рішення27.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93182557
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017260000000083 від 03.03.2017 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 204, ч.3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —727/10089/20

Ухвала від 27.11.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні