Ухвала
від 30.11.2020 по справі 146/1090/20
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/1090/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" листопада 2020 р. Томашпільський районний суд Вінницької області

Суддя Томашпільського районного суду Вінницької області Скаковська І.В., отримавши позовну заяву представника позивача Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля"" - адвоката Купрія Олександра Миколайовича до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокомплекс "Зелена долина"" про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), -

ВСТАНОВИВ:

12 листопада 2020 року представник позивача - адвокат Купрій О.М. звернувся до суду з цим позовом.

Після надходження матеріалів позову судді, останній перевірив позов на відповідність вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, оскільки відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є субєктом підприємницької діяльності, суд 01 жовтня 2019 року звернувся до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання відповідача щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно відповіді Яланецького старостинського округу Томашпільської селищної ради Томашпільського району Вінницької області від 20 листопада 2020 року № 526, що надійшла до суду через канцелярію 30 листопада 2020 року, відповідач ОСОБА_1 проживав та був зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 , поомер 09 вересня 2020 року.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які звернулися із позовною заявою або до яких предявлено позов, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Враховуючи, що пред`явлення позову до померлої особи виключає можливість розгляду справи з додержанням процесуальної форми, встановленої ЦПК України, а також враховуючи значний проміжок часу, який пройшов з дати смерті відповідача до дати звернення позивача із даним позовом, суд вважає за необхідне відмовити у відкритті провадження у справі на підставі п. 6 ч. 1 ст. 186 ЦПК України, що не позбавляє права позивача звернутися з аналогічним позовом до спадкоємців померлого відповідача.

Відповідно до ч.ч. 2, 3ст. 186 ЦПК України, ухвала про відмову у відкритті провадження у справі повинна бути не пізніше наступного дня після її постановлення надіслана позивачеві. До ухвали про відмову у відкритті провадження у справі, що надсилається заявникові, додаються позовні матеріали. Копія позовної заяви залишається в суді.

У звязку з вище викладеним, вважаю за необхідне відмовити у відкритті провадження по цивільній справі за позовом представника позивача Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля"" - адвоката Купрія О.М. до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокомплекс "Зелена долина"" про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)та повернути позивачу позовну заяву з доданими до неї матеріалами.

У відповідності до п. 3 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в тому числі в разі відмови у відкриття провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 186, 187 ЦПК України, п. 3 ч.1 ст. 7 Закону України Про судовий збір , суддя

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження по цивільній справі за позовом представника позивача Приватного акціонерного товариства "Продовольча компанія "Поділля"" - адвоката Купрія Олександра Миколайовича до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокомплекс "Зелена долина"" про визнання недійсним договору про право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис).

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження у справі разом із позовною заявою та всіма доданими до неї документами невідкладно надіслати позивачеві.

Зобов`язати Відділення Державної казначейської служби України у Томашпільському районі Вінницької області, повернути позивачу Приватному акціонерному товариству "Продовольча компанія "Поділля"", адреса: 24600, Вінницька область смт. Крижопіль вул. Юрія Тютюнника, буд 74 , код ЄДРПОУ 33143011 , сплачений ним судовий збір у сумі 6306 (шість тисяч триста шість) гривень за платіжними дорученнями № Р01027013 від 28 жовтня 2020 року, № Р01027012 від 28 жовтня 2020 року, № Р01027011 від 28 жовтня 2020 року.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів до Вінницького апеляційного суду через Томашпільський районний суд Вінницької області, відповідно до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних ПоложеньЦПК України в новій редакції, який передбачає, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Суддя: І. В. Скаковська

Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено02.12.2020

Судовий реєстр по справі —146/1090/20

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Скаковська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні