Ухвала
від 02.12.2020 по справі 640/22451/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 грудня 2020 року м. Київ № 640/22451/20

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі головуючої судді Кузьменко А.І., розглянувши клопотання представника Антимонопольного комітету України про залучення до участі у розгляді адміністративної справи Товариство з обмеженою відповідальністю Інкос Лайн в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Компані "Плазма"

до Антимонопольного комітету України,

третя особа Приватне акціонерне товариство "АК "Київводоканал"

про визнання протиправним та скасування рішення

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Компані "Плазма" (далі - позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Антимонопольного комітету України, третя особа - Приватне акціонерне товариство "АК "Київводоканал", в якому просить суд визнати протиправним та скасувати рішення від 21 липня 2020 року №14033-р/пк-пз.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 05 жовтня 2020 року відкрито провадження у справі та вирішено здійснити її розгляд за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

В подальшому Антимонопольним комітетом України надіслано до Окружного адміністративного суду міста Києва відзив на позов, у якому останній клопоче про залучення до участі у розгляді адміністративної справи Товариство з обмеженою відповідальністю Інкос Лайн в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, оскільки з останнім укладено договір у спірній процедурі закупівлі.

Розглянувши вказане клопотання Антимонопольного комітету України, дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

У відповідності до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Виходячи з системного тлумачення положень статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, підлягають залученню до участі у справі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

З огляду на викладене суд вбачає наявними підстави, визначені статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, для залучення до участі у розгляді даної справи в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю Інкос Лайн .

На підставі вищевикладеного, керуючись статтею 49, статтями 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Антимонопольного комітету України про залучення Товариства з обмеженою відповідальністю Інкос Лайн до участі у розгляді справи в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору задовольнити.

2. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю Інкос Лайн (02140, м. Київ, вул. Вишняківська, буд.3, код ЄДРПОУ 39459829) до участі у розгляді справи № 640/15942/20 в процесуальному статусі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

3. Зобов`язати позивача у дводенний строк з дня отримання копії даної ухвали надіслати на адресу третьої особи копію позову з доданими матеріалами, доказ чого надати до Окружного адміністративного суду міста Києва.

4. Запропонувати третій особи надіслати до Окружного адміністративного суду міста Києва (адреса: місто Київ, вулиця Болбочана Петра, 8, корпус 1, головуюча суддя Кузьменко А.І.) у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали та/або копії позову з доданими до нього матеріалами пояснення до позову та заперечень проти позову, оформлені відповідно до положень частин 2-4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

5. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Кузьменко

Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93266220
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —640/22451/20

Ухвала від 09.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Данилевич Н.А.

Постанова від 22.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 22.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 03.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 03.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Ухвала від 13.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

Рішення від 28.07.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні