Ухвала
від 03.12.2020 по справі 280/8619/20
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

03 грудня 2020 року м. Дніпросправа № 280/8619/20

головуючий суддя І інстанції - Татаринов Д.В.

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді (доповідача) Іванова С.М.,

суддів: Чередниченка В.Є., Чепурнова Д.В.,

за участю секретаря судового засідання Чорнова Є.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпрі апеляційну скаргу кандидата на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 29.11.2020 року в адміністративній справі №280/8619/20 за позовом кандидата на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: кандидат на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_2 про визнання протиправними та скасування рішень та зобов`язати вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Кандидат на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: кандидат на посаду Бердянського міського голови Баранов Валерій Олексійович, в якому просив:

- визнати протиправним та скасувати протокол Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області Про результати голосування з виборів Бердянського міського голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі від 23 листопада 2020 року;

- визнати протиправною та скасувати постанову Бердянської міської територіальної виборчої комісії Бердянського району Запорізької області №139 від 23 листопада 2020 року Про визнання обраним Бердянським міським головою Бердянського району Запорізької області ;

- визнати вибори Бердянського міського голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі на Перших виборах Бердянського міського голови Бердянського району Запорізької області 25 жовтня 2020 року Повторне голосування 22 листопада 2020 року в єдиному одномандатному виборчому окрузі такими, що не відбулися;

- зобов`язати Бердянську міську територіальну виборчу комісію Бердянського району Запорізької області повторно провести місцеві вибори Бердянського міського голови в єдиному одномандатному виборчому окрузі на Перших виборах Бердянського міського голови Бердянського району Запорізької області 25 жовтня 2020 року Повторне голосування.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 29.11.2020 року в задоволенні адміністративного позову кандидата на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 було відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, кандидат на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 звернувся з апеляційною скаргою, в якій просив скасувати вищезазначене рішення та прийняти нову постанову про задоволення адміністративного позову в повному обсязі.

03.12.2020 від представника позивача, адвоката Озюменко Є.Ю., надійшло клопотання про закриття апеляційного провадження.

Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів апеляційного суду дійшла до наступних висновків.

Відповідно до ч. 5 ст. 303 КАС України, до закінчення апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї повністю або частково, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, яка відмовилася від скарги, не допускається.

Відтак, оскільки клопотання про закриття апеляційного провадження подано від належним чином уповноваженого представника заявника апеляційної скарги, що підтверджується долученою до клопотання копією ордеру, та останнім зазначено про усвідомлення наслідків відмови від апеляційної скарги, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку щодо необхідності задоволення клопотання про закриття апеляційного провадження.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 305 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивача - кандидата на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 , адвоката Озюменко Є.Ю. про закриття апеляційного провадження в адміністративній справі №280/8619/20 - задовольнити.

Закрити апеляційне провадження в адміністративній справі №280/8619/20 за апеляційною скаргою кандидата на посаду Бердянського міського голови ОСОБА_1 на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 29.11.2020 року в адміністративній справі №280/8619/20.

Ухвала суду набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий - суддя С.М. Іванов

суддя В.Є. Чередниченко

суддя Д.В. Чепурнов

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93266975
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/8619/20

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Рішення від 29.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні