Ухвала
від 03.12.2020 по справі 701/1109/20
МАНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №701/1109/20

Провадження №1-кс/701/235/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 грудня 2020 року Маньківський районний суд Черкаської області

у складі: головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , про дозвіл на отримання інформації про з`єднання мобільних терміналів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Маньківського відділу Уманської місцевої прокуратури звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на отримання інформації про з`єднання мобільних терміналів.

В своєму клопотанні вказує на те, що слідчим відділення проводиться досудове слідство за фактом того, що ОСОБА_4 при поданні заяви до Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області з метою отримання у власність земельної ділянки площею 2 га, кадастровий номер 7123185500:02:002:0526, розташовану в адміністративних межах Молодецької сільської ради Маньківського району Черкаської області за межами населеного пункту, в порушення вимог ст. ст. 116, 118, 121 ЗК України, приховав інформацію про реалізацію свого права на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства шляхом приватизації земельної ділянки площею 2 га за кадастровим номером 3220881700:05:003:2386, розташованої в адміністративних межах Вороньківської сільської ради Бориспільського району Київської області. Внаслідок неправомірних дій ОСОБА_4 незаконно отримав у приватну власність земельну ділянку площею 2 га, кадастровий номер 7123185500:02:002:0526, розташовану в адміністративних межах Молодецької сільської ради Маньківського району Черкаської області (за межами населеного пункту), вартістю відповідно до нормативно грошової оцінки 142585,32 грн.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 житель АДРЕСА_1 , являється абонентом оператора мобільного зв`язку ТОВ «Лайфселл» та користуються наступним абонентським номером: НОМЕР_2 .

Для кримінального провадження має істотне значення інформація про вхідні та вихідні з`єднання зазначених абонентських номерів, що працюють з абонентським номером оператора мобільного зв`язку ТОВ «Лайфселл», вказана інформація може бути використаною як доказ того, що власник(и) вказаного(их) номера(ів) мобільного телефону у визначений час знаходився (лись) саме в районі вчинення кримінального правопорушення - злочину, що можливо встановити за допомогою деталізації вхідних та вихідних телефонних дзвінків вказаних абонентських номерів, при умові, що здійснювалися з`єднання, тоді це дасть змогу ідентифікувати власника (ів) мобільного номера, шляхом встановлення його місцезнаходження згідно азимутів ретрансляційних антен відповідно до адрес розташування базових станцій, які обслуговували зв`язок.

На даний час виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що містять охоронюваному законом таємницю, з можливістю їх вилучення, а саме: інформацію у електронному та письмовому вигляді про вхідні та вихідні з`єднання зазначеного абонентського номера, що є абонентським номером оператора мобільного зв`язку ТОВ «Лайфселл», із зазначенням типу з`єднань, дати і часу, тривалості таких з`єднань (вхідних та вихідних дзвінків), у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) та діючі з`єднання, маршрутів передавання, SMS, MMS, GPRS, абонентських номерів учасників з`єднань, IMEI їх мобільних терміналів, азимутів ретрансляційних антен та адрес розташування базових станцій, які обслуговували зв`язок, тому слідчий за погодженням з прокурором звернулись з відповідним клопотанням до суду.

Слідчий в судове засідання не з?явився, але надав суду заяву, в якій клопотання підтримав та просив справу розглядати без його участі.

Суд, вивчивши матеріали клопотання, вважає, що є підстави для задоволення клопотання та надання тимчасового доступу тимчасовий доступ до документів, що містять охоронюваному законом таємницю, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ТОВ «лайфселл» (юридична адреса: м. Київ, вул. Амосова 12 і зобов`язати надати стороні обвинувачення (слідчим у складі слідчої групи, або іншій особі за наданим слідчим дорученням) інформацію у електронному та письмовому вигляді про вхідні та вихідні з`єднання абонентського номера НОМЕР_2 , що працюють з абонентським номером оператора мобільного зв`язку ТОВ «лайфселл», які здійснювалися в період часу із 00 год. 01 хв. 23.12.2019 року до 00 год. 01 хв. 25.12.2019 року та із 00 год. 01 хв. 04.03.2020 року до 00 год. 01 хв. 06.03.2020 року, із зазначенням типу з`єднань, дати і часу, тривалості таких з`єднань (вхідних та вихідних дзвінків), у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) та діючі з`єднання, маршрутів передавання, SMS, MMS, GPRS, абонентських номерів учасників з`єднань, IMEI їх мобільних терміналів, азимутів ретрансляційних антен та адрес розташування базових станцій, які обслуговували зв`язок.

У зв`язку з тим, що у даному клопотанні доведена наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза знищення інформації, клопотання розглядається без виклику особи, у володінні якої вона знаходиться.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 131-132, 159-166 КПК України, ст. 31 Конституції України, п.п. 7, 9, 11 ст. 8 ЗУ «Про оперативно-розшукову діяльність», п.п. 3.5.2 «Порядку отримання інформації про абонентів операторів рухомого (мобільного) зв`язку, її оброблення та використання», суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , про дозвіл на отримання інформації про з`єднання мобільних терміналів- задоволити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що містять охоронюваному законом таємницю, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні оператора телекомунікації (мобільного зв`язку) ТОВ «Лайфселл» (юридична адреса: м. Київ, вул. Амосова 12 і зобов`язати надати стороні обвинувачення (слідчим у складі слідчої групи, або іншій особі за наданим слідчим дорученням) інформацію у електронному та письмовому вигляді про вхідні та вихідні з`єднання абонентського номера - НОМЕР_2 , що працюють з абонентським номером оператора мобільного зв`язку ТОВ «Лайфселл», які здійснювалися в період часу із 00 год. 01 хв. 23.12.2019 року до 00 год. 01 хв. 25.12.2019 року та із 00 год. 01 хв. 04.03.2020 року до 00 годин 01 хвилин 06.03.2020 року, із зазначенням типу з`єднань, дати і часу, тривалості таких з`єднань (вхідних та вихідних дзвінків), у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) та діючі з`єднання, маршрутів передавання, SMS, MMS, GPRS, абонентських номерів учасників з`єднань, IMEI їх мобільних терміналів, азимутів ретрансляційних антен та адрес розташування базових станцій, які обслуговували зв`язок.

Виконання ухвали покласти на членів, слідчо-оперативної групи, а саме слідчого СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_5 , слідчого СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , слідчого СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 , заступника начальника СВ Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_7 , о/у СКП Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_8 , інспектора СРПП Маньківського ВП Уманського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_9

Ухвала діє протягом двох місяців з моменту винесення.

У разі невиконання даної ухвали суду оператором телекомунікацій ТОВ «Лайфселл», настають наслідки передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМаньківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу93278752
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —701/1109/20

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

Ухвала від 24.11.2020

Кримінальне

Маньківський районний суд Черкаської області

Костенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні