Ухвала
від 12.11.2020 по справі 757/49664/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/49664/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві, клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо організованої злочинності Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо організованої злочинності Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням НП України розслідується кримінальне провадження № 42017000000000386 від 13.02.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генерального прокурора України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ПрАТ «Інтернафтогазбуд» (код ЄДРПОУ 31031086), у період квітня-грудня 2016 року, в порушення чинного законодавства України у сфері надрокористування, здійснили незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення природного газу із свердловини №№ 2, 4, 11 загальним обсягом 838, 279 тис. м. куб., який у подальшому було реалізовано суб`єктам господарювання, отримавши незаконні доходи від продажу вказаного природного газу, тим самим легалізували їх, при цьому умисно ухилилися від сплати рентної плати за користування вказаними надрами, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів, чим спричинили державі збитки у загальному розмірі 4 304 859, 04 грн.

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання керівника ПрАТ «Інтернафтогазбуд» ОСОБА_5 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 .

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з метою встановлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, які матимуть значення доказів у кримінальному провадженні.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, цінностей, які в подальшому можуть забезпечити цивільний позов, а також інших предметів й документів, що мають значення для встановлення істини в провадженні, не підлягає задоволенню, оскільки слідчим в клопотанні та судовому засіданні належним чином не обґрунтовано та конкретизовано клопотання в цій частині. Слідчий, прокурор не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо організованої злочинності Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору другого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях щодо організованої злочинності Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 , іншим прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42017000000000386 від 13.02.2017 на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання керівника ПрАТ «Інтернафтогазбуд» ОСОБА_5 , що на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме виявлення та вилучення: речей, предметів, бухгалтерських та інших документів, пов`язаних з фінансово-господарською діяльністю ПрАТ «Інтернафтогазбуд», оригіналів документів щодо дослідницько-промислової розробки ПрАТ «Інтернафтогазбуд», Ретичинської площі, виконання договорів щодо постачання ПрАТ «Інтернафтогазбуд» газу природнього підприємствам ТОВ «Альберо Транс Груп» (код ЄРДПОУ 39990793), ТОВ «Азія Інтелтранс Солюшнс», (код ЄРДПОУ 38454924), ТОВ «Армагон Констракшн» (код ЄРДПОУ 39531192), ТОВ «Грюндер Інвест-Групп» (код ЄДРПОУ 40389818), ТОВ «Армагон» (код ЄРДПОУ 39341249), ТОВ «Експрес ОІЛ» (код ЄРДПОУ 39160095), додатків до договорів, податкових та видаткових накладних, актів прийому-передачі, специфікацій, інших документів, що стосуються придбання/продажу ТМЦ, банківських платіжних документів, грошових чеків та грошових (чекових) книжок, рахунків на оплату (рахунків-фактур), заяв та довіреностей на отримання грошових коштів, банківських карток та документів щодо їх відкриття, електронних ключів доступу до системи «Клієнт-Банк» та подання звітності, чистих аркушів або/та бланків документів з відбитками печаток СГД, чорнових записів, блокнотів, робочих зошитів, печаток та штампів СГД, комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації, засобів зв`язку, що містять вищевказані документи в електронному виді та використовувались для вчинення злочинів шляхом зчитування інформації.

В задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Підготовлено в 2-х примірниках.

Прим. 1 - справа №757/49664/20-к.

Прим. 2 прокурор ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1

12.11.2020

Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93282029
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/49664/20-к

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні