Судовий наказ
від 30.11.2020 по справі 658/3756/20
КАХОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 658/3756/20

провадження № 2-н/658/244/20

СУДОВИЙ НАКАЗ

30 листопада 2020 року м.Каховка

Суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Рахімова О.В ., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Мирний 2 про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості,

встановив:

Із поданої заяви та доданих в її обґрунтування документів вбачається наявність права грошової вимоги.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 17 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , для забезпечення виконання власниками приміщень своїх обов`язків об`єднання має право: робити співвласникам попередження про порушення ними статутних або інших законних вимог і вимагати їх дотримання; вимагати відшкодування збитків, заподіяних спільному майну об`єднання з вини власника або інших осіб, які користуються його власністю; вимагати від співвласників своєчасної та у повному обсязі сплати всіх встановлених цим Законом та статутом об`єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до резервного та ремонтного фондів; звертатися до суду в разі відмови співвласника відшкодовувати заподіяні збитки, своєчасно та у повному обсязі сплачувати всі встановлені цим Законом та статутом об`єднання внески і платежі, у тому числі відрахування до резервного та ремонтного фондів; виступати засновником (учасником) інших юридичних осіб. Реалізація прав об`єднання, визначених цією статтею, здійснюється його правлінням за дорученням загальних зборів та відповідно до статуту об`єднання. Загальні збори об`єднання можуть прийняти рішення про списання боргів співвласників у разі виконання ними робіт, необхідних для утримання спільного майна об`єднання, на суму боргу. Порядок розрахунків за ці операції визначається Кабінетом Міністрів України.

Частина 6 ст. 20 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку проголошує, що для фінансування самозабезпечення об`єднання співвласники сплачують відповідні внески і платежі в розмірах, установлених загальними зборами об`єднання. За згодою правління окремі співвласники можуть у рахунок сплати таких внесків і платежів виконувати окремі роботи.

Відповідно до ст. 9 ЗУ Про житлово-комунальні послуги , споживач здійснює оплату за спожиті житлово-комунальні послуги щомісяця, якщо інший порядок та строки не визначені відповідним договором.

Як вбачається з виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Мирний 2 , зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Боржник ОСОБА_1 , згідно із заявою, ухиляється від сплати послуг з утримання будинку та прибудинкової території, згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об"єктів нерухомого майна щодо об"єкта нерухомого, ОСОБА_1 значиться власником нерухомого майна, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст.ст. 141, 160 - 162, 167- 168 ЦПК України ст.17,20 ЗУ Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , ст.. 9 ЗУ Про житлово-комунальні послуги ,

наказую:

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Мирний 2 ( р/р НОМЕР_2 , МФО 352479, ЄДРПОУ 40532000, Херсонська область, м. Каховка, вул. Миру 2, Банк ХФ Приватбанк ) заборгованість по платежам співвласників об`єднання за період з 01.11.2017 року по 31.10.2020 рік в сумі 10 285,41 гривня ( десять тисяч двісті вісімдесят п`ять гривень сорок одна копійка).

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) судовий збір в розмірі 210,20 гривень, що був сплачений стягувачем при подачі заяви про видачу судового наказу.

Під час розгляду заяви та видачі судового наказу суд не розглядав обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку, передбаченому розділом ІІІ ЦПК України.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до Каховського міськрайонного суду. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

У разі ненадходження від боржника заяви про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання, судовий наказ набирає законної сили і суд видає його стягувачеві для пред`явлення до виконання.

Суддя Рахімова О.В.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання три роки (перебіг строку починається з наступного дня після набрання рішенням законної сили).

Судовий наказ видано стягувачу ___


20__ року

Судовий наказ набрав чинності ___


СудКаховський міськрайонний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення30.11.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93290396
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —658/3756/20

Судовий наказ від 30.11.2020

Цивільне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Рахімова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні