Ухвала
від 01.12.2020 по справі 751/5171/20
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

01 грудня 2020 року місто Чернігів

Справа №751/5171/20

Провадження №2/751/1039/20

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Маслюк Н. В.

секретаря судового засідання Дасюк Н. В.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1

відповідачі - ОСОБА_2 , ОСОБА_3

треті особи - Новозаводська районна у м. Чернігові рада,Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради

представник позивача - ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду м. Чернігова цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Новозаводська районна у м. Чернігові рада, Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради про позбавлення батьківських прав,

Встановив :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав щодо малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовче засідання позивач та її представник не прибули, позивач надала заяву про розгляд справи без її участі, зазначивши, що позовні вимоги підтримує повністю та просить їх задовольнити.

Представники третіх осіб в підготовче засідання не прибули, від представника третьої особи Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради надійшла заява про проведення підготовчого провадження у цивільній справі без участі та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідачі у підготовче судове засідання не прибули, про день, час та місце розгляду справи повідомлялися у встановленому порядку, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

Суд, відповідно до положень ст..198, 223 ЦПК України, ухвалив проводити підготовче судове засідання без участі сторін.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

При підготовці справи до судового розгляду відповідно до вимог ст. ст. 189 - 200 ЦПК України проведені такі дії:

- визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу.

Ухвалою суду від 29 жовтня 2020 року залучено до участі у розгляді справи як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради.

В той же час згідно детальної інформації про юридичну особу вбачається, що Новозаводська районна у м. Чернігові рада (код ЄДРПОУ 04061955) 30.11.2020 року припинили свою діяльність.

Відповідно до положень ч. 4 ст.91 Цивільного кодексу України цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного реєстру запису про її припинення.

Таким чином, враховуючи, що Новозаводська районна у м. Чернігові рада припинили свою діяльність і рішення суду в даній справі жодним чином не вплине на її права та обов`язки, суд вважає за необхідне виключити третю особу - Новозаводську районну у м. Чернігові раду, з кола учасників справи.

Крім того, при підготовці справи до судового розгляду визначені обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів: зобов`язано Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради надати суду письмовий висновок про доцільність (недоцільність) позбавлення ОСОБА_2 та ОСОБА_3 батьківських прав щодо малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- з`ясовано обсяг доказів, наданих сторонами, на які вони посилаються;

- визначено дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті 19 січня 2021 року на 11 год 30 хв;

- встановлено порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті (відповідно до вимог параграфу 3 глави 6 ЦПК України: пояснення учасників процесу, дослідження письмових доказів).

Клопотань про колегіальний розгляд справи до суду не надходило, а тому справу слід розглядати суддею одноособово.

З`ясувавши коло питань, передбачених приписами ст.197 ЦПК України, необхідних для досягнення завдань підготовчого провадження, визначених ст.189 ЦПК України, у відповідності до положень п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного та керуючись ст. 197-200, 258, 260-261 ЦПК України, суд

Ухвалив:

Виключити з числа учасників справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Новозаводську районну у м. Чернігові раду.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради про позбавлення батьківських прав та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в приміщенні Новозаводського районного суду м. Чернігова (м. Чернігів, вул. Мстиславська, 17) на 19 січня 2021 на 11 год 30 хв.

Справу розглядати суддею одноособово.

Про дату, час та місце проведення засідання повідомити учасників справи.

Відповідно до положень ч.5 ст.19 СК України зобов`язати Управління (Служба) у справах дітей Чернігівської міської ради надати в судове засідання висновок щодо розв`язання спору про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 , ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Н. В. Маслюк

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено04.12.2020
Номер документу93291867
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —751/5171/20

Рішення від 19.01.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Рішення від 19.01.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 08.09.2020

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні