Ухвала
від 04.12.2020 по справі 404/5154/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/5154/20

Номер провадження 1-кп/404/348/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 грудня 2020 року Кіровський районний суд м. Кіровограда у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому кримінальне провадження, що зареєстроване в ЄРДР за № 12019120020009597, про обвинувачення

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кіровограда, українця, громадянина України, без зареєстрованого місця проживання, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України,

та

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Кіровограда, українця, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України,

за участю учасників судового провадження:

прокурора ОСОБА_5 ,

потерпілого: ОСОБА_6 ,

захисників: ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ,

обвинувачених: ОСОБА_3 та ОСОБА_4

ВСТАНОВИВ:

В ході досудового розслідування справи встановлено, що обвинуваченим визначено граничний строк запобіжних заходів у виді тримання під вартою до 09.01.2021 року, включно, при цьому, розгляд кримінального провадження відносно вказаних обвинувачених не завершено, триває.

На виконання вимог п. 2 ч. 3 ст. 331 КПК України судом повторно у ході судового провадження до спливу продовженого строку на обговорення учасників судового провадження було поставлено питання доцільності продовження строку тримання під вартою обвинуваченим, оскільки судове провадження на теперішній час незавершене.

Вислухавши в судовому засіданні думку учасників судового провадження, суд приходить до висновку про необхідність продовження терміну тримання обвинуваченому строком на 60 днів, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 331 КПК України незалежно від наявності клопотань суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження строку тримання обвинуваченого під вартою до спливу двомісячного строку з дня надходження до суду обвинувального акта, чи з дня застосування судом до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За наслідками розгляду питання суд своєю вмотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або продовжує його дію на строк, що не може перевищувати двох місяців. До спливу продовженого строку суд зобов`язаний повторно розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою, якщо судове провадження не було завершене до його спливу.

Відповідно до п. 3 ст. 5 Європейської конвенції про захист прав та основоположних свобод людини, кожна заарештована або затримана особа має право на судовий розгляд справи упродовж розумного строку чи звільнення від судового розгляду. Таке звільнення має бути обґрунтоване гарантіями явки до суду. Продовжуючи строк тримання під вартою, суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права обвинуваченого, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів.

На підставі вище викладеного та враховуючи, що кримінальні правопорушення в яких обвинувачуються ОСОБА_3 є: умисними, нетяжкими та тяжкими, а ОСОБА_4 обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень які є: умисними та тяжкими. Крім того, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 раніше судимі, офіційно не працевлаштований, а отже суспільно-корисною діяльністю не займається та особистих доходів для проживання не має, крім того ОСОБА_3 неодружений,дітей наутриманні немає,тобто немає стійкихсоціальних зв`язків, а тому у суду є достатні підстави вважати, що перебуваючи на волі, обвинувачені можуть продовжити вчиняти інші злочини, ухилятись від суду, перешкоджати подальшому кримінальному провадженню. В ухвалі слідчого судді про застосування відносно обвинувачених міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яка набрала законної сили ретельно та докладно наведені підстави та ризики застосування саме цих видів запобіжних заходів, у теперішній час обставини справи та особистості обвинувачених змін не зазнали.

Крім того, при вирішені питання щодо доцільності продовження тримання обвинувачених під вартою встановлено, що інтереси суспільства, щодо продовження тримання обвинувачених під вартою перевищують інтереси забезпечення права на свободу обвинувачених та існування презумпції невинуватості.

Отже заявлені стороною обвинувачення ризики не зменшилися, а тому такі ризики є достатніми та виправдовують продовження тримання обвинувачених під вартою, а застосування більш м`яких запобіжних заходів, з врахуванням встановлених обставин, на переконання суду не гарантує запобігання ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України та забезпечення виконання покладених на обвинувачених процесуальних обов`язків.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне продовжити обвинуваченим запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

Керуючись ст. 331 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Продовжити строк тримання під вартою ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обвинуваченому у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185 ч. 3 ст. 185 КК України, на 60 днів, тобто до 01.02.2021 року включно.

Продовжити строк тримання під вартою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , обвинуваченому у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України, на 60 днів, тобто до 01.02.2021 року включно.

Копію ухвали вручити прокурору, захисникам, обвинуваченим для відома та направити для виконання начальнику ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор».

У відповідності до Рішення Конституційного Суду України від 13.06.2019 року № 4-р/2019 ухвала в частині продовження строку тримання обвинуваченого під вартою, може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду, а в іншій частині оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення і подання апеляційної скарги на ухвалу не зупиняє її виконання.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93307122
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —404/5154/20

Вирок від 13.04.2021

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ремез П. М.

Ухвала від 11.03.2021

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ремез П. М.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Ремез П. М.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Вирок від 22.01.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Ухвала від 09.11.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Ухвала від 11.09.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні