Ухвала
від 03.12.2020 по справі 408/4285/17-ц
БІЛОВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 408/4285/17-ц

Провадження № 2/408/28/20

У Х В А Л А

03 грудня 2020 року смт. Біловодськ

Біловодський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Булгакової Г.В.,

за участю секретаря судового засідання Ришкової А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Біловодськ Луганської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник - адвокат Усова Катерина Вікторівна, до Станично-Луганської районної державної адміністрації, Верхньобогданівської сільської ради, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області, про визнання права на земельну частку (пай) та виділення в натурі земельної частки (паю), -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Біловодського районного суду Луганської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник - адвокат Усова К.В., до Станично-Луганської районної державної адміністрації, Верхньобогданівської сільської ради, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області, про визнання права на земельну частку (пай) та виділення в натурі земельної частки (паю).

Представник позивача, адвокат Усова К.В., звернулася до суду з заявою про залучення до участі у справі правонаступника позивача. Заява мотивована тим, що позивач ОСОБА_1 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а дані правовідносини допускають правонаступництво. ОСОБА_2 , як дружина, спільно проживала із спадкодавцем на день відкриття спадщини і є єдиним спадкоємцем першої черги, спадщину вона прийняла та до неї як до спадкоємця перейшли всі права та обов`язки спадкодавця ОСОБА_1 , в тому числі і право на отримання земельної частки (паю), а тому представник просить залучити до участі у справі як правонаступника позивача ОСОБА_1 - його дружину ОСОБА_2 ..

Також, від представника позивача надійшла заява про залучення до участі у справі правонаступника відповідача, оскільки Верхньобогданівська сільська рада припинила своє існування як юридична особа і це відбулося після подачі позовної заяви до суду, а правонаступником всього майна, прав та обов`язків Верхньобогданівської сільської ради є Великочернігівська сільська рада.

Учасники справи в судове засідання не з`явилися.

Суд, дослідивши заяви представника позивача та матеріали цивільної справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини першої статті 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Процесуальне правонаступництво - це заміна сторони у справі іншими особами у зв`язку з переходом до цих осіб прав і обов`язків попередньої особи.

Спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців) (частина перша статті 1216 ЦК України).

Статтями 1218,1219 ЦК України передбачено, що до складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

ОСОБА_2 є дружиною позивача ОСОБА_1 , що підтверджується свідоцтвом про укладення шлюбу серії НОМЕР_1 , виданим 06 листопада 1981 року Верхньобогданівською сільською радою Станично-Луганського району Луганської області.

Позивач ОСОБА_1 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_2 , виданим 04 грудня 2019 року виконавчим комітетом Великочернігівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області .

З Витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі №59580819, наданого 25 лютого 2020 року приватним нотаріусом Галкіним С.А. вбачається, що після смерті ОСОБА_1 заведена спадкова справа за №65578968.

За таких обставин, у зв`язку із настанням смерті позивача у справі та з урахуванням спірних правовідносин, які допускають правонаступництво, враховуючи, що спадкоємець ОСОБА_2 прийняла спадщину після смерті позивача, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника позивача залучивши до участі у справі правонаступника позивача.

Крім того, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 15 жовтня 2020 року на підставі рішення щодо реорганізації відбулась державна реєстрація припинення юридичної особи - Верхньобогданівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області.

Рішенням № 7 від 04 липня 2019 року І сесії VII скликання Великочернігівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області Про початок реорганізації Верхньобогданівської сільської ради шляхом приєднання до Великочернігівської сільської ради Великочернігівська сільська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Верхньобогданівської сільської ради.

За таких обставин, враховуючи, що 15 жовтня 2020 року Верхньобогданівська сільська рада припинила своє існування як юридична особа, а правонаступником всього її майна, прав та обов`язків є Великочернігівська сільська рада, суд вважає за необхідне задовольнити заяву про залучення до участі у справі правонаступника відповідача.

Керуючись ст. ст.255,258, 261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяви адвоката Усової Катерини Вікторівни - задовольнити.

Залучити до участі у справі правонаступника позивача ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , - дружину ОСОБА_2 .

Залучити до участі у справі правонаступника відповідача Верхньобогданівської сільської ради - Великочернігівську сільську раду Станично-Луганського району Луганської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В.Булгакова

СудБіловодський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93307458
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —408/4285/17-ц

Рішення від 17.11.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Булгакова Г. В.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

Ухвала від 20.09.2017

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

Ухвала від 21.02.2018

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Кускова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні