Ухвала
від 02.12.2020 по справі 537/3031/20
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 2/537/864/2020

Справа № 537/3031/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.12.2020 Крюківський районний суд м. Кременчука Полтавської області в складі головуючого судді - Хіневича В.І., за участі секретаря судового засідання - Гавриш А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Кременчуці Полтавської області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Кременчуцької міської ради Полтавської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою,

встановив:

Кременчуцька міська рада Полтавської області звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 згідно якого прохала суд стягнути з ОСОБА_1 на користь Кременчуцької міської ради Полтавської області безпідставно збережені кошти за користування земельною ділянкою без правовстановлюючих документів у розмірі 15149,98 грн..

Ухвалою судді Крюківського районного суду м.Кременчука Полтавської області від 28 жовтня 2020 року відкрито провадження у справі за вказаною позовною заявою, визначено проводити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження та призначено засідання.

Представник позивача Кременчуцької міської ради Полтавської областів судове засідання свого представника не направив, хоча про час та місце розгляду справи належним чином був повідомлений, будь-яких клопотань, заяв до суду не направив.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлявся у передбаченому законом порядку, відзив до суду не надходив.

Дослідивши матеріали справи суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 1 ст.27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно ч.9 ст.28 ЦПК України позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Згідно ч.8 ст.28 ЦПК України позови, що виникають із договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів.

Як вбачається з позовної заяви, адресою місця проживання або перебування відповідача зазначено: АДРЕСА_1 , яка відноситься до Автозаводського райну м. Кремечука.

Відповідно до довідки, що надана Автозаводською районною адмінстрацією виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської обасті 05.10.2020 за вих.№10210/01-32, згідно з даними відділу ведення Реєстру територіальної громади Автозаводської райнної адміністрації виконавчого комітету Кременчуцької міської ради ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значиться знятим зареєстрації за адресою: АДРЕСА_1 з 26.08.2016 .

Згідно довідки, що надана Крюківською районною адмінстрацією виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської обасті 06.09.2020 за вих.№6476/01-27, згідно даних Реєстру територіальної громади Крюківської райнної адміністрації виклнавчого комітету Кременчуцької міської ради ОСОБА_1 , не зареєстрований на території Крюківського райну м. Кременчука.

З наведеного вбачається, що місце проживання відповідача на території Крюківського району м.Кременчука Полтавської області у встановленому Законом порядку не зареєстровано, а до 26.08.2016 було зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , тобто на території Автозаводського району м. Кременчука Полтавської області.

Враховуючи викладене, а також те, що останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача є АДРЕСА_1 , яка віднесена до Автозаводського району м. Кременчука, та предметом позову є безпідставне збереження коштів, в зв`язку з чим в даному випадку положення ч.8 ст. 28 ЦПК України не застосовується, суд приходить до висновку, що дану справу прийнято Крюківським районним судом м.Кременчука Полтавської області до свого провадження без додержання правил підсудності, оскільки справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, а також те дана справа не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Крюківського районного суду м.Кременчука, а належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області, то її необхідно передати на розгляд Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Керуючись ст.ст.27, 28, 31 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Цивільну справу за позовом Кременчуцької міської ради Полтавської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів за користування земельною ділянкою- передати на розгляд Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Крюківський районний суд м.Кременчука, яка подається протягом п`ятнадцяти днів днів з дня її проголошення.

Повна ухвала суду складена та підписана 02 грудня2020 року.

Суддя : В.І. Хіневич

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93308554
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —537/3031/20

Рішення від 09.04.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Погрібняк О. М.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Погрібняк О. М.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Рибалка Ю. В.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Хіневич В. І.

Ухвала від 28.10.2020

Цивільне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Хіневич В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні