Ухвала
від 07.12.2020 по справі 540/3208/20
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


Ухвала

07 грудня 2020 р.м. ХерсонСправа № 540/3208/20 Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Варняка С.О., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс Буд Капітал" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника,

встановив :

Позивач звернувся до суду з вказаним адміністративним позовом, у якому просить стягнути кошти платника податків товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс Буд Капітал" з усіх рахунків відкритих у банках, що обслуговують такого платника на суму податкового боргу у розмірі 10830440,94 гривень.

Ухвалою суду від 29.10.2020 року позовну заяву було залишено без руху та встановлено строк для усунення її недоліків.

Позивач вимоги суду виконав, недоліки позову усунув.

Ухвалою суду від 16.11.2020 року відкрито провадження в адміністративній справі та призначено підготовче засідання на 07.12.2020 року.

01.12.2020 року від представника Головного управління ДПС у м. Києві надійшло клопотання про розгляд справи без участі позивача за наявними у справі матеріалами.

Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, в судове засідання не прибув, про причини неявки суд не повідомив. Копію ухвали від 16.11.2020 року та судову повістку відправлено за адресою, зазначеною у позовній заяві та витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань: 73003, м. Херсон, вул. Торгова, 37.

Згідно з приписами ч. 8, 11 ст. 126 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Згідно з приписами п. 1 ч. 3 ст. 205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до положень частини четвертої статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Виходячи з викладеного, суд вважає за можливе розглянути питання щодо закриття підготовчого провадження у порядку письмового провадження.

Згідно ч. 1 ст. 179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Під час підготовчого провадження судом визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору і які з них визнаються позивачем, а які належать доказувати, проведено інші підготовчі дії, необхідні для правильного і своєчасного вирішення адміністративної справи і які є достатніми для закінчення підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Під час підготовчого провадження були встановлені всі передбачені статтею 180 Кодексу адміністративного судочинства України обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 КАС України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За таких обставин суд дійшов висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 180-183 КАС України, суд

ухвалив :

Закрити підготовче провадження.

Призначити справу за позовом Головного управління ДПС у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс Буд Капітал" про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, що обслуговують такого платника до судового розгляду по суті на 23.12.20 о 09:00 год.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О. Варняк

Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено09.12.2020
Номер документу93333467
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/3208/20

Рішення від 23.12.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні