Ухвала
від 03.12.2020 по справі 727/10207/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/10207/20

Провадження № 1-кс/727/2972/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 грудня 2020 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

секретар судового засідання - ОСОБА_2

за участю сторони кримінального провадження:

слідчого - ОСОБА_3

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судум.Чернівці клопотанняслідчого відділуслідчого управлінняГУНП вЧернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020260000000431від 27.07.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

Посилається на те, що що службові особи ТОВ «Консоль БМ» (код ЄДРПОУ 40087160) ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , перебуваючи у злочинній змові із службовими особами органів місцевого самоврядування на території Чернівецької області, у ході здійснення державних закупівель з будівництва та ремонту об`єктів соціальної сфери та інфраструктури державної та комунальної форми власності впродовж 2018-2020 років здійснили привласнення бюджетних коштів, отриманих на виконання будівельних робіт об`єктів нерухомості державної та комунальної форми власності, внаслідок чого завдали збитків місцевому бюджету.

З метою легалізації протиправних оборудок із завищенням вартості придбаних матеріалів та виконаних робіт, а також обготівкування коштів, отриманих з місцевого бюджету та подальшого їх привласнення. ОСОБА_4 та ОСОБА_5 доручено громадянці ОСОБА_6 організацію ведення бухгалтерського обліку товариства, в тому числі документальне оформлення фіктивних фінансового-господарських операцій з придбання товарів та робіт у суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, а також розробку первинної виконавчої документації.

ОСОБА_4 спільно з ОСОБА_6 , використовуючи паспортні дані громадян України, які фактично не здійснюють підприємницьку діяльність, зареєстрували в якості приватних підприємців підставних осіб та відкрили їм банківські рахунки в АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк»,через які фігуранти здійснюють оформлення безтоварних операцій з придбання товарів, робіт та послуг, а також проводять обготівкування отриманих бюджетних коштів.

Також встановлено, що до вказаної протиправної діяльності залучені та причетні керівники (формальні підписанти) ТОВ «ПРІОРИТЕТБУД» (код ЄДРПОУ 41382085) ОСОБА_7 , ПП «УКРНАМ» (код ЄДРПОУ 41834067) ОСОБА_8 та підставні фізичні особи-підприємці (далі за текстом ФОП) ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

В ході проведення досудового розслідування співробітниками оперативного підрозділу на виконання доручення слідчого встановлено, що ОСОБА_5 в ході здійснення підприємницької діяльності користується транспортним засобом марки Ford модельKuga з реєстраційним номером НОМЕР_1 .

Таким чином просить надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки Ford модель Kuga з реєстраційним номером НОМЕР_1 , що перебуває у власності та користуванні ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення договірної документації та документів, що є невід`ємною частиною такої, проектно-кошторисної, виконавчої, первинної звітної та бухгалтерської документації ТОВ «КОНСОЛЬ БМ», ТОВ «ПРІОРИТЕТБУД», ПП «УКРНАМ», а також фізичних осіб-підприємців ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , печаток вказаних суб`єктів господарської діяльності, чорнових записів, зошитів, журналів, носіїв інформації, в тому числі комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, що використовуються в ході протиправної діяльності, готівкових коштів, отриманих внаслідок вчинення протиправної діяльності.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 27.07.2020р. до ЄРДР внесені відомості за №12020260000000431, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191КК України.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

З матеріалів доданих до клопотання, зокрема відповідей на доручення начальника ВКЗЕ УСБУ в Чернівецької області, договорів на виконання роботи, протоколів НСРД встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_5 і в транспортному засобі марки Volkswagen модель Рassat з реєстраційним номером НОМЕР_2 , який належить останньому, можуть знаходитись предмети, документи та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

Згідно облікових даних ЄДР МВС України власником автомобіля Ford Kuga із д.н. НОМЕР_1 з 12.03.2019 є ОСОБА_5 .

Таким чином,враховуючи викладене,слід надатидозвіл напроведення обшукутранспортного засобумарки Fordмодель Kugaз реєстраційнимномером НОМЕР_1 ,що перебуваєу власностіта користуванні ОСОБА_5 ,з метоювиявлення тавилучення договірної документації та документів, що є невід`ємною частиною такої, проектно-кошторисної, виконавчої, первинної звітної та бухгалтерської документації ТОВ «КОНСОЛЬ БМ», ТОВ «ПРІОРИТЕТБУД», ПП «УКРНАМ», а також фізичних осіб-підприємців ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , печаток вказаних суб`єктів господарської діяльності, чорнових записів, зошитів, журналів, носіїв інформації, в тому числі комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, що використовуються в ході протиправної діяльності.

Клопотання в частині надання слідчому дозволу на відшукання та вилучення готівкових коштів, отриманих внаслідок вчинення протиправної діяльності задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не зазначено їх ідентифікуючих ознак, а тому підстав для надання дозволу на вилучення грошових коштів, окрім задіяних під час проведення контролю за злочином, суд не вбачає.

В ході судового розгляду на обґрунтування клопотання про проведення обшуку надано результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а тому відповідно до ст.107 ч.4 КПК України, необхідно заборонити доступ зі сторони захисту до результатів технічного запису з метою забезпечення недопустимості розголошення відомостей досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати групі слідчих слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу марки Ford модель Kuga з реєстраційним номером НОМЕР_1 , що перебуває у власності та користуванні ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення договірної документації та документів, що є невід`ємною частиною такої, проектно-кошторисної, виконавчої, первинної звітної та бухгалтерської документації ТОВ «КОНСОЛЬ БМ», ТОВ «ПРІОРИТЕТБУД», ПП «УКРНАМ», а також фізичних осіб-підприємців ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , печаток вказаних суб`єктів господарської діяльності, чорнових записів, зошитів, журналів, носіїв інформації, в тому числі комп`ютерної техніки, мобільних телефонів, що використовуються в ході протиправної діяльності, грошових коштів задіяних під час проведення контролю за вчиненням злочину.

В іншій частині клопотання відмовити.

Заборонити доступ сторін кримінального провадження з боку захисту до результатів технічного запису.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2020 року


(підпис)

Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93351254
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/10207/20

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні