Ухвала
від 04.12.2020 по справі 495/7300/20
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження

Справа № 495/7300/20

Номер провадження 2/495/2980/2020

04 грудня 2020 рокум. Білгород-Дністровський

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Боярський О.О., дослідивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ТОВ ДОМІНІОН-К (код ЄДРПОУ 34894866), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої майну фізичної особи внаслідок ДТП, -

ВСТАНОВИВ:

01.12.2020 року до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області надійшов вказаний позов ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ТОВ ДОМІНІОН-К (код ЄДРПОУ 34894866), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої майну фізичної особи внаслідок ДТП.

Справа підсудна Білгород-Дністровському міськрайонному суду Одеської області на підставі ч.6 ст. 28 ЦПК України.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, для повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Згідно з ч.ч.2-6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Ч. 1 ст. 277 ЦПК України: питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.4 та ч.6 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (210 200 грн).

Частина 4 ст. 274 ЦПК України: в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (525 500 грн.).

Ціна позову становить 76 562,00 грн. Таким чином дана позовна заява відноситься до категорії малозначних справ.

В поданій позовній заяві адвокат Васильєв П.О. заявив клопотання щодо розгляду справи в спрощеному порядку.

Враховуючи положення п.1 ч.4 ст. 19 ЦПК України (спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ) та клопотання позивача, суд призначає розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з частинами 1-5ст. 279 ЦПК України, перше судове засідання у справі проводиться не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

В поданій позовній заяві адвокат Васильєв П.О. заявив клопотання про витребування доказів, а саме з ГУ ДПС в Одеській області, яке здійснює свою діяльність за адресою: 65044. м. Одеса, вул. Семінарська, 5, наступну інформацію та документи:

1. Інформацію про те, чи перебував станом на 19 серпня 2020 року громадянин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , у трудових відносинах (чи надіслано до органів податкової інспекції повідомлення про прийняття його на роботу, чи здійснювались податковим агентом сплата податків та ЄСВ за вказану особу, чи подавалась звітність за даного працівника до органів податкової інспекції) з будь-якою особою, якщо так, то зазначити відомості про таку особу;

2. Надати довідку про доходи громадянина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . за І-ІІІ квартали 2020 року.

При цьому адвокат Васильєв П.О. зазначає, що 11.11.2020 року ним було подано до ГУ ДПС в Одеській області адвокатський запит № 67/2020 з проханням надати вказану вище інформацію. Листом ГУ ДПС в Одеській області від 18 листопада 2020 року № 24595/В/15- 32-63-11, що запитувана інформація є інформацією з обмеженим доступом, тому ГУ ДПС в Одеській області немає законних підстав надати її на адвокатський запит. Враховуючи наявні труднощі в отриманні вказаного письмового доказу з ГУ ДПС в Одеській області, позивач разом із позовною заявою для підтвердження цієї обставини подає клопотання про витребування доказів. При цьому. ГУ ДПС в Одеській області, відмовляючи у задоволенні адвокатського запиту посилається на те, що вказана інформація містить охоронювану законом таємницю із посиланням на Закон України Про захист персональних даних , дана інформацію може бути отримана лише за рішенням суду.

Згідно з ч.ч. 1, 2, 3 ЦПК України, сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Згідно з ч.2 ст. 187 ЦПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін.

З огляду на викладене, суд вважає обґрунтованим клопотання адвоката Васильєва П.О. про витребування доказів, оскільки запитувана інформація надасть суду можливість повною мірою встановити обставини справи та вирішити питання про обґрунтованість та правомірність заявлених позивачем вимог. Неможливість самостійно надати суду вказані докази адвокатом доведена.

Керуючись ст.ст. 2, 11, 19, 43, 44, 49, 83, 84, 183, 187, 274, 279, 353-355 ЦПК України, п.п. 8, 15.5 ч. 1 розділу ХІІІ "Перехідні положення" ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ТОВ ДОМІНІОН-К (код ЄДРПОУ 34894866), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої майну фізичної особи внаслідок ДТП.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження.

Судове засідання призначити на 09.02.2021 року о 09 годині 40 хвилин у залі судового засідання № 38, у приміщенні суду.

Відповідач має право на подання заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятої статті 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали. Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачам. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам статті 183 ЦПК України.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Клопотання представника позивача - адвоката Васильєва П.О. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з ГУ ДПС в Одеській області, яке здійснює свою діяльність за адресою: 65044. м. Одеса, вул. Семінарська, 5, в якості письмових доказів наступну інформацію та документи:

1. Інформацію про те, чи перебував станом на 19 серпня 2020 року громадянин ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , у трудових відносинах (чи надіслано до органів податкової інспекції повідомлення про прийняття його на роботу, чи здійснювались податковим агентом сплата податків та ЄСВ за вказану особу, чи подавалась звітність за даного працівника до органів податкової інспекції) з будь-якою особою, якщо так, то зазначити відомості про таку особу;

2. Надати довідку про доходи громадянина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . за І-ІІІ квартали 2020 року.

Вказані відомості надіслати на адресу Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області - 67707, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул.. Військової Слави, 27.

Відомості щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: bd.od.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення04.12.2020
Оприлюднено08.12.2020
Номер документу93351318
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/7300/20

Рішення від 27.02.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 08.02.2022

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 21.04.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні