Ухвала
від 09.12.2020 по справі 750/9193/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 750/9193/20

Провадження № 2/750/2074/20

У Х В А Л А

09 грудня 2020 року м. Чернігів

Деснянський районний суд м. Чернігова у складі судді Логвіної Т.В., розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про розгляд справи за участю сторін,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до суду з позовом до Комунального некомерційного підприємства Дитяча поліклініка №2 Чернігівської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 15.10.2020 у справі відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення сторін.

Від позивача надійшла відповідь на відзив, в якій заявлено клопотання про розгляд справи за участю сторін.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 2-6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність справи або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для цілей цього Кодексу малознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому згідно ч.ч. 3-4 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

Крім того, необхідно зауважити на те, що відповідно до частини 6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

З огляду на характер спірних правовідносин та предмет позову дана справа не відповідає критеріям, визначеним ч. 6 ст. 279 ЦПК України та за якими її необхідно розглядати в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Крім того вбачається, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Отже, наразі у суду відсутні підстави для задоволення поданого позивачем клопотання про розгляд вказаної справи в судовому засіданні за участю сторін та у задоволенні клопотання має бути відмовлено.

Керуючись ст. ст. 27-28 , 43 , 182 , 223 , 274-279 Цивільного процесуального кодексу України , суд, -

у х в а л и в:

Відмовити в задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи за участю сторін.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.12.2020
Оприлюднено10.12.2020
Номер документу93428273
СудочинствоЦивільне
Сутьрозгляд справи

Судовий реєстр по справі —750/9193/20

Постанова від 18.03.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 11.02.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Ухвала від 19.01.2021

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шитченко Н. В.

Рішення від 09.12.2020

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Логвіна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні