Ухвала
від 09.12.2020 по справі 200/11371/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

09 грудня 2020 р. Справа №200/11371/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кошкош О.О., розглянувши адміністративний позов Головного управління ДПС у Донецької області до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Перспектива про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Головне управління ДПС у Донецькій області (ідентифікаційний код 43142826, 87515, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Італійська, 59) звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Перспектива (ідентифікаційний код 38586722, 87537, Донецька область, м.Маріуполь, вул.Купріна, буд.2) про стягнення коштів з рахунків у банківських установах, які обслуговують Товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Перспектива в рахунок погашення податкового боргу на загальну суму 1581203,33 грн. В обґрунтування зазначено, що податковий борг виник у зв`язку із невиконанням підприємства вимог Податкового кодексу України. Надсилання податкової вимоги про сплату боргу не призвело до його погашення.

Позивачем сплачено судовий збір у розмірі 21020,00 грн. (платіжне доручення від 26.11.2020 №4395).

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України, підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства та підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, підстав для його повернення, відмови у відкритті провадження або залишення без руху не вбачається.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті 12 та глави 10 Кодексу адміністративного судочинства України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій ст. 257 КАС України.

У відповідності до ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Відповідно статті 258 КАС України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 171, 161, 263 Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву. Призначити розгляд адміністративної справи по суті за правилами спрощеного судового провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Встановити відповідачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву. У разі подання відзиву, його копія та додані до нього документи мають бути надіслані (надані) до суду та позивачу одночасно.

Встановити позивачу дводенний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки http://court.gov.ua/).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею, окрім випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя О.О. Кошкош

Дата ухвалення рішення09.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93431160
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —200/11371/20-а

Рішення від 01.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 09.12.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні