Ухвала
від 07.12.2020 по справі 280/8705/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

07 грудня 2020 року Справа № 280/8705/20 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прасов О.О., розглянувши у м.Запоріжжі матеріали адміністративного позову

Обслуговуючого Кооперативу Сан сіті (72563, Запорізька область, Якимівський район, смт.Кирилівка, вул.Коса Пересип, буд.104; код ЄДРПОУ 40577277)

до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (69002, Запорізька область, м.Запоріжжя, вул.Гоголя, буд.105-А; код ЄДРПОУ 40311343)

про визнання протиправним та скасування припису,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Обслуговуючого Кооперативу Сан сіті (далі - позивач) до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області (далі - відповідач), в якому позивач просить суд: скасувати прийнятий Головним управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області відносно Обслуговуючого Кооперативу Сан сіті Припис №961/06 від 15.07.2020 Щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства виявлених під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) , за результатами розгляду Акту санітарно-епідеміологічного обстеження об`єкта №961/06 від 09.07.2020, як протиправний та незаконний.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст.ст.160-161 КАС України, справа підсудна Запорізькому окружному адміністративному суду, підстав для повернення чи відмови у відкритті провадження по справі не встановлено, у зв`язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Представником позивача до суду подано клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч.2 ст.12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з п.10 ч.6 ст.12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо: інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Як зазначено у ч.6 ст.262 КАС України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до ч.7 ст.262 КАС України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Зважаючи на те, що представником позивача не обґрунтована необхідність розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження із повідомленням (викликом) сторін, суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення його клопотання та можливість розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, оскільки справа є незначної складності і характер спірних правовідносин та предмет доказування в ній не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Оскільки рішення у справі може вплинути на права та інтереси ОСОБА_1 , то, з урахуванням приписів ч.2 ст.49 КАС України суд вважає за можливе залучити його як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні відповідача.

Суддею встановлена необхідність витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Суддя вважає можливим призначити справу до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.49, 171, 241, 243, 257, 260, 262 КАС України, суддя,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін - відмовити.

Відкрити провадження у Запорізькому окружному адміністративному суді за позовом Обслуговуючого Кооперативу Сан сіті до Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області про визнання протиправним та скасування припису.

Призначити судове засідання на 04 січня 2021 року о/об 17:45 год., яке буде проводитися суддею Прасовим О.О. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м.Запоріжжя, вул.Сергія Синенка, 65в, кабінет 247, зала судових засідань 20.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ).

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Позивачу подати до суду: відповідь на відзив (за наявності такого); інші докази в обґрунтування позовних вимог; листування з відповідачем по суті спору (при наявності); тощо.

Також, позивачу не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Відповідачу подати до суду: відзив на позов з відповідними доказами (матеріали та документи, на підставі яких прийнято спірне рішення, вчинені/не вчинені спірні дії; листування з позивачем по суті спору (при наявності); тощо).

Третій особі надати пояснення та документальне обґрунтування пояснень щодо предмету спору з урахуванням вимог ст.ст.162, 165 КАС України.

Учасникам справи до 04.01.2021 подати до суду документи на виконання цієї ухвали.

Копію даної ухвали направити учасникам справи, відповідачу - копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2020
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93431573
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/8705/20

Рішення від 02.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 04.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 31.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні