Ухвала
від 10.12.2020 по справі 923/1060/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

10 грудня 2020 року Справа № 923/1060/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Павленко Н.А. , при секретарі судового засідання Короткій Ю.А.,

за участю представників судового процесу:

від позивача - не прибув,

від відповідача - не прибув,

розглянув у підготовчому засіданні справу

за позовом: Приватного підприємства "ПЛУТОН-ПЛЮС", Херсонська область, м. Олешки, вул. Гвардійська, 23, код ЄДР 35540664

до відповідача: Комунального підприємства "Олешки" Цюрупинської районної ради, Херсонська область, м. Олешки, вул. Гвардійська, 23, кв.76, код ЄДР 35540664

про стягнення 14 000 грн. 00 коп.

Описова частина ухвали . Позовну заяву подано про стягнення 14000 грн. у правовідносинах за договором безвідсоткової фінансової позики №2 від 01.01.2012.

Позивач стверджує, що ним виконано зобов`язання в частині надання фінансової позики відповідачу, проте відповідачем обов`язок щодо повернення позики у передбачений умовами договорів термін не виконано.

12.11.2020 судом отримано спільну заяву сторін у справі про затвердження мирової угоди, яка укладена сторонами 12.11.2020.

Суд встановив:

12.11.2020 сторони уклали мирову угоду у справі наступного змісту:

"Мирова угода

1. Укласти мирову угоду у даній справі щодо стягнення заборгованості за договором № 2 від 01.01.2012 щодо наданої позивачем фінансової допомоги в розмірі 15000грн.

2. Сторони підтверджують та погоджуються, що станом на день затвердження мирової угоди заборгованість відповідача перед позивачем складає 14000грн.

3. Позивач відмовляється від стягнення суми боргу у розмірі 14000грн., при цьому сторони укладають договір про спільну діяльність на наступних умовах:

"ДОГОВІР

ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

м. Олешки "12 " листопада 2020 р.

Комунальне підприємство ОЛЕШКИ (надалі іменується "Сторона-1") в особі директора Журавко Георгія Володимировича, що діє на підставі Статуту, з одного боку, та Приватним підприємством ПЛУТОН-ПЛЮС (надалі іменується "Сторона-2") в особі директора С.П.Черевко що діє на підставі Статуту, з другого боку, уклали цей Договір про сумісну діяльність (надалі іменується "Договір") на підставі ст.ст.1130, 1131 ЦК України, про таке:

1. ПРЕДМЕТ І ЦІЛЬ ДОГОВОРУ

1.1. Сторони за цим Договором зобов`язуються шляхом об`єднання своїх зусиль та майна, що належить Сторонам на відповідних правових підставах (право власності, повного господарського відання, оперативного управління), спільно здійснювати господарську діяльність з метою та ціллю отримання прибутку, без створення юридичної особи.

1.2. Ціллю спільної діяльності є здійснення сумісної господарської діяльності з надання послуг населенню, підприємствам, організаціям та установам, виконання робіт по господарським договорам, розроблення та узгодження проектної документації щодо видобування надр та здійснення господарської діяльності на підставі отриманих дозволів, ліцензій, інших дозвільних документів з метою отримання прибутку.

2. ВЗАЄМНІ ОБОВ`ЯЗКИ СТОРІН

2.1. Для якнайшвидшого досягнення цілей, визначених цим Договором, Сторони зобов`язуються:

- обмінюватися наявною у їхньому розпорядженні інформацією з питань, що становлять взаємний інтерес Сторін;

- використовують надбання інтелектуальної власності, отримані з метою здійснення господарської діяльності дозвільні документи, проектну документацію схеми, креслення, геологічні дослідження, тощо;

- у випадку необхідності здійснювати взаємне кредитування та фінансування на безвідсотковій та безоплатній основі у відповідності до угод, що укладатимуться між Сторонами;

- виконувати спільні замовлення та замовлення один одного з предмету сумісної діяльності на пріоритетній та пільговій основі;

- здійснювати кроки щодо розвитку підприємств, які приймають участь у спільній діяльності.

2.2. Сумісна діяльність Сторін буде здійснюватися у відповідності до "Програми робіт, Графіку фінансування, тощо" (визначається у додатках до Договору), що додаються до Договору, в якому Сторони визначають порядок, терміни, етапи та інші умови сумісної діяльності.

2.3. У Договір Сторонами можуть вноситися зміни, доповнення та уточнення в порядку, що визначається Договором.

2.4. Сумісна діяльність здійснюється Сторонами у повній відповідності з вимогами чинного законодавства України.

3. ОБОВ`ЯЗКИ СТОРОНИ-2

3.1. Сторона-2 за цим Договором зобов`язується:

- у погодженому порядку та строки здійснювати необхідне фінансування Сторони-1;

- здійснювати у випадку необхідності додаткові внески задля реалізації сумісної діяльності шляхом перерахування грошей на поточний рахунок Сторони-1, або шляхом оплати її витрат з сумісної діяльності;

- здійснювати власними силами роботи, якщо у Сторони-1 існують труднощі щодо виконання взятих на себе зобов`язань перед третіми особами, які стосуються здійснення господарської діяльності Стороною-1.

4. ОБОВ`ЯЗКИ СТОРОНИ-1

4.1. Сторона-1 за цим Договором зобов`язується:

- після підписання Договору негайно приступити до здійснення комерційних проектів, профінансованих Стороною-2 та використовувати власні кошти з метою досягнення визначеної Сторонами Договору мети;

- вжити заходів по найму відповідного персоналу для виконання робіт за Договором;

- надавати Стороні-2 повну та достовірну інформацію про перебіг виконання спільних проектів;

- надавати на вимогу Сторони-2 фінансові звіти про порядок використання коштів Сторони-2;

5.ВЕДЕННЯ СПІЛЬНИХ СПРАВ

5.1. Ведення спільних справ за Договором здійснюються Сторонами за їх спільною згодою.

5.2. Рішення приймаються на зборах представників Сторін, або шляхом опитування письмово, по електронній пошті або факсом.

5.3. Керівництво сумісною діяльністю за Договором, а також ведення спільних справ, бухгалтерського та податкового обліку доручається Стороні-2.

5.4. Сторона-2 діє від імені Сторони-1 на підставі довіреності, яку Сторона-1 зобов`язується видати Стороні-2 з моменту підписання Договору.

5.5. Сторона-2 є повноважним представником Сторони-1, керує всією сумісною

діяльністю та здійснює усі необхідні юридичні дії та акти для досягнення поставленої за Договором цілі, крім випадків, коли певні дії будуть доручені керівнику Сторони-1.

5.6. Всі фінансові операції по сумісній діяльності Сторін здійснюються через поточний рахунок Сторони-2, крім операцій, які необхідно здійснювати через поточний рахунок Сторони-1, або Сторони обумовили між собою такий порядок справ.

5.7. Сторона-1 має право здійснювати контроль за діяльністю Сторони-2 в межах Договору шляхом перевірки бухгалтерських та інших документів останньої.

5.8. Сторона-2 має право залучати для виконання своїх зобов`язань за Договором третіх осіб, беручи на себе відповідальність перед Стороною-1 за їхні дії.

6.ВНЕСКИ І ЧАСТКИ СТОРІН

6.1. Внесок Сторони-2 у сумісну діяльність - грошові кошти, надані Стороні-1 в період дії Договору на цілі сумісної діяльності, а також наступне майно, якщо воно надається для здійснення сумісної діяльності:

Зазначаються у додатках до цього Договору.

Частка Сторони-1 складається з власних грошових коштів та майна, яке належить на праві власності Стороні-1 або перебуває в оперативному управлінні чи повному господарському віданні та визначено в Додаткових угодах до цього Договору, як майно передане для сумісної діяльності певної проектної документації щодо видобування надр, авторитету та професійності фахівців Сторони-1, яка разом буде оцінена Сторонами.

Частки Сторін Договору складають у %:

Сторона-1 - 50%;

Сторона-2 - 50%, або визначаються у Додаткових угодах до Договору.

6.2. При зміні обсягів робіт, що виконуються, Сторони вносять відповідні зміни та доповнення до Договору, в тому числі уточнюючи свою часткову участь в сумісній діяльності.

7.СПІЛЬНЕ МАЙНО СТОРІН ЗА ДОГОВОРОМ

7.1. Грошові та майнові внески Сторін, а також майно, створене або придбане Сторонами в результаті сумісної діяльності, складає їх спільну часткову власність.

7.2. Спільне майно Сторін обчислюється на окремому балансі Сторони-2, який ведеться в порядку, узгодженому зі Стороною-1.

7.3. Сторона-2 має пріоритетне право на викуп результатів сумісної діяльності, шляхом компенсації Стороні-1 частки вартості, яка належить Стороні-1 за результатами здійснення сумісної діяльності.

7.4.У разі припинення або розірвання даного Договору, Сторони за угодою або у судовому порядку вирішують питання щодо розподілу результатів сумісної діяльності, визначення частки кожної із Сторін у спільному майні, тощо.

7.5.Кожна Сторона Договору має право на повну компенсацію витрат пов`язаних із виконанням обов`язків за Договором.

8.РОЗПОДІЛ РЕЗУЛЬТАТІВ СУМІСНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

8.1.Всі доходи, що отримуються у результаті сумісної діяльності, використовуються в першу чергу на відшкодування матеріальних витрат Сторін.

8.2.Прибуток, що отримується Сторонами від сумісної діяльності, підлягає розподілу в порядку визначеному Сторонами Договору, пропорційно розміру часток Сторін у процентному співвідношенні.

8.3.Підбиття підсумків сумісної діяльності і розподіл прибутку між Сторонами здійснюється за домовленістю Сторін.

8.4.Кожна із Сторін не має права розпоряджатися своєю часткою у спільному майні без згоди іншої Сторони до затвердження балансу, складеного Стороною-2, за винятком тієї частини продукції та доходів від сумісної діяльності, яка надходить у розпорядження кожного з учасників після фактичного розподілу.

8.5.Фактичний розподіл прибутку здійснюється шляхом перерахування відповідної частки прибутку Стороні-1 та утримання відповідної частки прибутку Стороною-2.

Порядок і строк розподілу спільної продукції здійснюється Сторонами у відповідності до окремих угод.

8.6.Оподаткування прибутку від сумісної діяльності здійснюється Сторонами в порядку, передбаченому чинним законодавством.

9. ВИТРАТИ І ЗБИТКИ СТОРІН ЗА ДОГОВОРОМ

9.1.Спільні витрати та збитки Сторін покриваються за рахунок спільного майна Сторін, отриманого в результаті сумісної діяльності.

9.2.У випадку недостатності спільного майна для покриття витрат та збитків, що виникли в результаті сумісної діяльності, це покриття здійснюється Сторонами пропорційно їхнім часткам.

9.3.Затрати на утримання спільного майна (в тому числі й майнові податки) враховуються при визначенні часток участі Сторін в сумісній діяльності.

9.4.Фактичний обсяг сумісної діяльності з його розподілом за видами затрат між Сторонами визначається в балансі, що складається Стороною-2.

10. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН І ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

10.1. У випадку порушення своїх зобов`язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним в Україні законодавством. Порушенням зобов`язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання.

10.2. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов`язань за цим Договором, якщо воно сталося не з їх вини. Сторона вважається невинуватою, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання зобов`язання.

10.3. Усі спори, що пов`язані із цим Договором, його укладанням або такі, що виникають в процесі виконання умов цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між представниками Сторін. Якщо спір неможливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору у порядку, визначеному відповідним чинним в Україні законодавством.

11. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ ТА ІНШІ УМОВИ

11.1. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за цим Договором, але не менше ніж 10 (десть) років з моменту його укладення сторонами.

11.2. Після підписання цього Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.

11.3. Зміни в цей Договір можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформляється додатковою угодою до цього Договору.

11.4. Розірвання вказаного Договору можливе лише за угодою Сторін Договору, або на підставі рішення суду, але у будь-якому випадку після компенсації Сторонам Договору витрат пов`язаних з виконанням зобов`язань за Договором між собою.

11.5. Зміни та доповнення, додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід`ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані уповноваженими на те представниками Сторін.

11.6. Усі правовідносини, що виникають у зв`язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні законодавства.

11.7. Цей Договір складений українською мовою у двох примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу.

12. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І РЕКВІЗИТИ СТОРІН

12.1. Сторони домовилися, що з метою повернення суми боргу в розмірі 14000 грн, сторонами буде виконано п.3 Мирової Угоди та спільними зусиллями вони зможуть отримати прибуток та повернути позивачу суму коштів 14000 грн. у вигляді прибутку від спільної діяльності.

12.2. Сторонам відомі наслідки вирішення спору шляхом укладення Мирової угоди та наслідки закриття у зв`язку з укладенням Мирової угоди провадження у справі.

12.3. У разі невиконання відповідачем даної Мирової угоди або дострокове розірвання за ініціативи відповідача або третіх осіб, у судовому порядку, тощо Договору про спільну діяльність, позивач у такому випадку отримує право на стягнення з відповідача суми боргу у розмірі 14000 грн., відповідно до предмету даного позову.

12.4. Сторонам зрозумілий зміст даної Мирової угоди.

12.5. Сторони вирішили, що сплачена позивачем сума судового збору за подачу позову у даній справі не покладатиметься на відповідача.

Сторона -1 Сторона-2

75100, Херсонська область 75100, Херсонська область

Олешківський район Олешківський район

м.Олешки, вул.Гвардійська, 23, кв.76 м.Олешки, вул.Гвардійська, 23

код ЄДРПОУ 34988304 код ЄДРПОУ 35540664 т.: НОМЕР_1

р/р НОМЕР_2 р/р НОМЕР_3

в ПАТ КБ "Приват Банк" м.Херсон АТ "Райффайзен Банк Аваль" м.Київ

МФО 352479 МФО 380805

директор КП "Олешки Директор ПП "Плутон-Плюс"

(підпис) Г.В.Журавко (підпис ) С.П.Черевко

відтиск печатки відтиск печатки"

Укладення мирової угоди в господарській справі є реалізацією процесуальних прав сторін, з якими кореспондується повноваження суду затвердити мирову угоду та закрити провадження у справі, якщо мирова угода стосується прав та обов`язків сторін у спорі та не порушує чиїхось прав, свобод, інтересів.

Суд не встановив, щоб наведений зміст мирової угоди суперечив закону, або порушував чиї-небудь права, свободи, інтереси.

Мирова угода укладена представниками в межах повноважень, які перевірено судом, стосується прав та обов`язків сторін у спорі. Мирова угода відповідає загальним засадам цивільного законодавства, зокрема, свободи договору, справедливості, добросовісності та розумності.

Суд повідомляє сторони про наслідки закриття провадження у справі, передбачені ч.3 ст.231 ГПК України: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Суд затверджує мирову угоду між сторонами та закриває провадження у справі за п.7 ч.1 ст.231 ГПК України.

Керуючись ст.192, п.7 ч.1 ст.231, ст.234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мирову угоду між Приватним підприємством "ПЛУТОН-ПЛЮС" (Херсонська область, м.Олешки, вул.Гвардійська, 23, код ЄДР 35540664) та Комунальним підприємством "Олешки" Цюрупинської районної ради (Херсонська область, м.Олешки, вул.Гвардійська, 23, кв.76, код ЄДР 35540664) такого змісту:

"Мирова угода

1. Укласти мирову угоду у даній справі щодо стягнення заборгованості за договором № 2 від 01.01.2012 щодо наданої позивачем фінансової допомоги в розмірі 15000грн.

2. Сторони підтверджують та погоджуються, що станом на день затвердження мирової угоди заборгованість відповідача перед позивачем складає 14000грн.

3. Позивач відмовляється від стягнення суми боргу у розмірі 14000грн., при цьому сторони укладають договір про спільну діяльність на наступних умовах:

"ДОГОВІР

ПРО СПІЛЬНУ ДІЯЛЬНІСТЬ

м. Олешки "12 " листопада 2020 р.

Комунальне підприємство ОЛЕШКИ (надалі іменується "Сторона-1") в особі директора Журавко Георгія Володимировича, що діє на підставі Статуту, з одного боку, та Приватне підприємство ПЛУТОН-ПЛЮС (надалі іменується "Сторона-2") в особі директора С.П.Черевко що діє на підставі Статуту, з другого боку, уклали цей Договір про сумісну діяльність (надалі іменується "Договір") на підставі ст.ст.1130, 1131 ЦК України, про таке:

1. ПРЕДМЕТ І ЦІЛЬ ДОГОВОРУ

1.1. Сторони за цим Договором зобов`язуються шляхом об`єднання своїх зусиль та майна, що належить Сторонам на відповідних правових підставах (право власності, повного господарського відання, оперативного управління), спільно здійснювати господарську діяльність з метою та ціллю отримання прибутку, без створення юридичної особи.

1.2. Ціллю спільної діяльності є здійснення сумісної господарської діяльності з надання послуг населенню, підприємствам, організаціям та установам, виконання робіт по господарським договорам, розроблення та узгодження проектної документації щодо видобування надр та здійснення господарської діяльності на підставі отриманих дозволів, ліцензій, інших дозвільних документів з метою отримання прибутку.

2. ВЗАЄМНІ ОБОВ`ЯЗКИ СТОРІН

2.1. Для якнайшвидшого досягнення цілей, визначених цим Договором, Сторони зобов`язуються:

- обмінюватися наявною у їхньому розпорядженні інформацією з питань, що становлять взаємний інтерес Сторін;

- використовують надбання інтелектуальної власності, отримані з метою здійснення господарської діяльності дозвільні документи, проектну документацію схеми, креслення, геологічні дослідження, тощо;

- у випадку необхідності здійснювати взаємне кредитування та фінансування на безвідсотковій та безоплатній основі у відповідності до угод, що укладатимуться між Сторонами;

- виконувати спільні замовлення та замовлення один одного з предмету сумісної діяльності на пріоритетній та пільговій основі;

- здійснювати кроки щодо розвитку підприємств, які приймають участь у спільній діяльності.

2.2. Сумісна діяльність Сторін буде здійснюватися у відповідності до "Програми робіт, Графіку фінансування, тощо" (визначається у додатках до Договору), що додаються до Договору, в якому Сторони визначають порядок, терміни, етапи та інші умови сумісної діяльності.

2.3. У Договір Сторонами можуть вноситися зміни, доповнення та уточнення в порядку, що визначається Договором.

2.4. Сумісна діяльність здійснюється Сторонами у повній відповідності з вимогами чинного законодавства України.

3. ОБОВ`ЯЗКИ СТОРОНИ-2

3.1. Сторона-2 за цим Договором зобов`язується:

- у погодженому порядку та строки здійснювати необхідне фінансування Сторони-1;

- здійснювати у випадку необхідності додаткові внески задля реалізації сумісної діяльності шляхом перерахування грошей на поточний рахунок Сторони-1, або шляхом оплати її витрат з сумісної діяльності;

- здійснювати власними силами роботи, якщо у Сторони-1 існують труднощі щодо виконання взятих на себе зобов`язань перед третіми особами, які стосуються здійснення господарської діяльності Стороною-1.

4. ОБОВ`ЯЗКИ СТОРОНИ-1

4.1. Сторона-1 за цим Договором зобов`язується:

- після підписання Договору негайно приступити до здійснення комерційних проектів, профінансованих Стороною-2 та використовувати власні кошти з метою досягнення визначеної Сторонами Договору мети;

- вжити заходів по найму відповідного персоналу для виконання робіт за Договором;

- надавати Стороні-2 повну та достовірну інформацію про перебіг виконання спільних проектів;

- надавати на вимогу Сторони-2 фінансові звіти про порядок використання коштів Сторони-2;

5.ВЕДЕННЯ СПІЛЬНИХ СПРАВ

5.1. Ведення спільних справ за Договором здійснюються Сторонами за їх спільною згодою.

5.2. Рішення приймаються на зборах представників Сторін, або шляхом опитування письмово, по електронній пошті або факсом.

5.3. Керівництво сумісною діяльністю за Договором, а також ведення спільних справ, бухгалтерського та податкового обліку доручається Стороні-2.

5.4. Сторона-2 діє від імені Сторони-1 на підставі довіреності, яку Сторона-1 зобов`язується видати Стороні-2 з моменту підписання Договору.

5.5. Сторона-2 є повноважним представником Сторони-1, керує всією сумісною

діяльністю та здійснює усі необхідні юридичні дії та акти для досягнення поставленої за Договором цілі, крім випадків, коли певні дії будуть доручені керівнику Сторони-1.

5.6. Всі фінансові операції по сумісній діяльності Сторін здійснюються через поточний рахунок Сторони-2, крім операцій, які необхідно здійснювати через поточний рахунок Сторони-1, або Сторони обумовили між собою такий порядок справ.

5.7. Сторона-1 має право здійснювати контроль за діяльністю Сторони-2 в межах Договору шляхом перевірки бухгалтерських та інших документів останньої.

5.8. Сторона-2 має право залучати для виконання своїх зобов`язань за Договором третіх осіб, беручи на себе відповідальність перед Стороною-1 за їхні дії.

6.ВНЕСКИ І ЧАСТКИ СТОРІН

6.1. Внесок Сторони-2 у сумісну діяльність - грошові кошти, надані Стороні-1 в період дії Договору на цілі сумісної діяльності, а також наступне майно, якщо воно надається для здійснення сумісної діяльності:

Зазначаються у додатках до цього Договору.

Частка Сторони-1 складається з власних грошових коштів та майна, яке належить на праві власності Стороні-1 або перебуває в оперативному управлінні чи повному господарському віданні та визначено в Додаткових угодах до цього Договору, як майно передане для сумісної діяльності певної проектної документації щодо видобування надр, авторитету та професійності фахівців Сторони-1, яка разом буде оцінена Сторонами.

Частки Сторін Договору складають у %:

Сторона-1 - 50%;

Сторона-2 - 50%, або визначаються у Додаткових угодах до Договору.

6.2. При зміні обсягів робіт, що виконуються, Сторони вносять відповідні зміни та доповнення до Договору, в тому числі уточнюючи свою часткову участь в сумісній діяльності.

7.СПІЛЬНЕ МАЙНО СТОРІН ЗА ДОГОВОРОМ

7.1. Грошові та майнові внески Сторін, а також майно, створене або придбане Сторонами в результаті сумісної діяльності, складає їх спільну часткову власність.

7.2. Спільне майно Сторін обчислюється на окремому балансі Сторони-2, який ведеться в порядку, узгодженому зі Стороною-1.

7.3. Сторона-2 має пріоритетне право на викуп результатів сумісної діяльності, шляхом компенсації Стороні-1 частки вартості, яка належить Стороні-1 за результатами здійснення сумісної діяльності.

7.4.У разі припинення або розірвання даного Договору, Сторони за угодою або у судовому порядку вирішують питання щодо розподілу результатів сумісної діяльності, визначення частки кожної із Сторін у спільному майні, тощо.

7.5.Кожна Сторона Договору має право на повну компенсацію витрат пов`язаних із виконанням обов`язків за Договором.

8.РОЗПОДІЛ РЕЗУЛЬТАТІВ СУМІСНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

8.1.Всі доходи, що отримуються у результаті сумісної діяльності, використовуються в першу чергу на відшкодування матеріальних витрат Сторін.

8.2.Прибуток, що отримується Сторонами від сумісної діяльності, підлягає розподілу в порядку визначеному Сторонами Договору, пропорційно розміру часток Сторін у процентному співвідношенні.

8.3.Підбиття підсумків сумісної діяльності і розподіл прибутку між Сторонами здійснюється за домовленістю Сторін.

8.4.Кожна із Сторін не має права розпоряджатися своєю часткою у спільному майні без згоди іншої Сторони до затвердження балансу, складеного Стороною-2, за винятком тієї частини продукції та доходів від сумісної діяльності, яка надходить у розпорядження кожного з учасників після фактичного розподілу.

8.5.Фактичний розподіл прибутку здійснюється шляхом перерахування відповідної частки прибутку Стороні-1 та утримання відповідної частки прибутку Стороною-2.

Порядок і строк розподілу спільної продукції здійснюється Сторонами у відповідності до окремих угод.

8.6.Оподаткування прибутку від сумісної діяльності здійснюється Сторонами в порядку, передбаченому чинним законодавством.

9. ВИТРАТИ І ЗБИТКИ СТОРІН ЗА ДОГОВОРОМ

9.1.Спільні витрати та збитки Сторін покриваються за рахунок спільного майна Сторін, отриманого в результаті сумісної діяльності.

9.2.У випадку недостатності спільного майна для покриття витрат та збитків, що виникли в результаті сумісної діяльності, це покриття здійснюється Сторонами пропорційно їхнім часткам.

9.3.Затрати на утримання спільного майна (в тому числі й майнові податки) враховуються при визначенні часток участі Сторін в сумісній діяльності.

9.4.Фактичний обсяг сумісної діяльності з його розподілом за видами затрат між Сторонами визначається в балансі, що складається Стороною-2.

10. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН І ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

10.1. У випадку порушення своїх зобов`язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним в Україні законодавством. Порушенням зобов`язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання.

10.2. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов`язань за цим Договором, якщо воно сталося не з їх вини. Сторона вважається невинуватою, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання зобов`язання.

10.3. Усі спори, що пов`язані із цим Договором, його укладанням або такі, що виникають в процесі виконання умов цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між представниками Сторін. Якщо спір неможливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору у порядку, визначеному відповідним чинним в Україні законодавством.

11. СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ ТА ІНШІ УМОВИ

11.1. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за цим Договором, але не менше ніж 10 (десть) років з моменту його укладення сторонами.

11.2. Після підписання цього Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.

11.3. Зміни в цей Договір можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформляється додатковою угодою до цього Договору.

11.4. Розірвання вказаного Договору можливе лише за угодою Сторін Договору, або на підставі рішення суду, але у будь-якому випадку після компенсації Сторонам Договору витрат пов`язаних з виконанням зобов`яхань за Договором між собою.

11.5. Зміни та доповнення, додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід`ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані уповноваженими на те представниками Сторін.

11.6. Усі правовідносини, що виникають у зв`язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні законодавства.

11.7. Цей Договір складений українською мовою у двох примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу.

12. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І РЕКВІЗИТИ СТОРІН

12.1 Сторони домовилися, що з метою повернення суми боргу в розмірі 14000 грн., сторонами буде виконано п.3 Мирової Угоди та спільними зусиллями вони зможуть отримати прибуток та повернути позивачу суму коштів 14000 грн. у вигляді прибутку від спільної діяльності.

12.2. Сторонам відомі наслідки вирішення спору шляхом укладення Мирової угоди та наслідки закриття у зв`язку з укладенням Мирової угоди провадження у справі.

12.3. У разі невиконання відповідачем даної Мирової угоди або дострокове розірвання за ініціативи відповідача або третіх осіб, у судовому порядку, тощо Договору про спільну діяльність, позивач у такому випадку отримує право на стягнення з відповідача суми боргу у розмірі 14000 грн., відповідно до предмету даного позову.

12.4. Сторонам зрозумілий зміст даної Мирової угоди.

12.5. Сторони вирішили, що сплачена позивачем сума судового збору за подачу позову у даній справі не покладатиметься на відповідача.

Сторона -1 Сторона-2

75100, Херсонська область 75100, Херсонська область

Олешківський район Олешківський район

м.Олешки, вул.Гвардійська, 23, кв.76 м.Олешки, вул.Гвардійська, 23

код ЄДРПОУ 34988304 код ЄДРПОУ 35540664 т.: НОМЕР_1

р/р НОМЕР_2 р/р НОМЕР_3

в ПАТ КБ "Приват Банк" м.Херсон АТ "Райффайзен Банк Аваль" м.Київ

МФО 352479 МФО 380805

директор КП "Олешки Директор ПП "Плутон-Плюс"

(підпис) ОСОБА_1 (підпис ) С.П.Черевко

відтиск печатки відтиск печатки"

2. Провадження у справі закрити.

На підставі ч.2 ст.235 ГПК України ухвала набирає законної сили з дня підписання і може бути оскаржена протягом 10 днів в порядку ст.257 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано 10.12.2020

Суддя Н.А. Павленко

Дата ухвалення рішення10.12.2020
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93437352
СудочинствоГосподарське
Сутьзатвердження мирової угоди, яка укладена сторонами 12.11.2020

Судовий реєстр по справі —923/1060/20

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 03.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 21.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні