Ухвала
від 08.07.2011 по справі 2-а-1096/11
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

м.Рівне, вул.Дубенська 25-б, тел: (0362)22-25-06, 63-15-70

Справа № 2-а-1096/11

Номер рядка звіту 70

УХВАЛА

про відкриття скороченого провадження

08 липня 2011 року

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області, (як адміністративного суду) Сидоренко С.М., перевіривши виконання вимог ст.ст. 104-106 КАС України по справі за позовом ОСОБА_1 до про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни

ВСТАНОВИВ:

09.06.2011 подано адміністративний позов ОСОБА_1 до про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни.

Крім того, позивач просить поновити пропущений строк для звернення до суду, обґрунтовуючи тим, що не було відомо про ненарахування відповідачем вказаної доплати в розмірі 30% мінімальної пенсія.

Вказані позивачем обставини поважної причини пропуску строку звернення до суду не підтверджуються будь-якими належними доказами, тому підстави для їх поновлення відсутні.

Враховуючи те, що предметом позову є дії суб`єкта владних повноважень, пов`язані з щомісячними соціальними виплатами, тому відповідно до вимог ст.ст.99, 100 КАС України, адміністративний позов в частині вимог про зобов`язання відповідача здійснити нарахування та виплату щомісячного підвищення до пенсії за періоди 2009 року та за період з 1 січня по 08 грудня 2010 року слід залишити без розгляду.

В решті позовних вимог позовна заява відповідає вимогам ст.106 КАС України, адміністративний позов подано в установлений законом шестимісячний строк, адміністративна справа підсудна Рівненському районному суду Рівненської області, підстав для повернення позовної заяви, залишення без розгляду в частині вимог про зобов`язання відповідача здійснити нарахування та виплату підвищення до пенсії з 09 грудня 2011 року або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом немає, тому є підстави для її прийняття та відкриття провадження у справі в цій частині.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 183 2 КАС України в адміністративних справах щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг застосовується скорочене провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 99, 100, 107, 183 2 КАС України, -

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни в частині вимог за періоди 2009 року та за період з 1 січня по 08 грудня 2010 року залишити без розгляду.

Відкрити скорочене провадження в адміністративній справі в решті позовних вимог ОСОБА_1 до про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги дітям війни.

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів невідкладно надіслати відповідачу, а позивачу копію ухвали.

Відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів надати безпосередньо до канцелярії суду (33001, м. Рівне, вул. Петра Могили,24) письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Справа розглядатиметься суддею одноособово без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Роз`яснити відповідачу, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Роз`яснити відповідачу, що у разі неподання ним у встановлений строк заперечень проти позову, справу буде розглянуто у порядку скороченого провадження в наступні строки:

- не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову;

- не пізніше трьох днів з дня закінчення десятиденного строку з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження та копій документів, якщо до суду не було подано заперечення;

- не пізніше п`яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову до канцелярії суду.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Рівненський районний суд Рівненської області протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали лише в частині залишення позовної заяви без розгляду, в іншій частині оскарженню не підлягає.

Суддя Сидоренко С.М.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення08.07.2011
Оприлюднено11.12.2020
Номер документу93446201
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1096/11

Ухвала від 08.07.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 23.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 15.08.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 14.03.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 23.01.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 24.11.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Постанова від 14.02.2011

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Прикіпєлова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні