Ухвала
від 11.12.2020 по справі 819/1149/15-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/1149/15-a

11 грудня 2020 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Баранюка А.З., розглянувши в письмовому провадженні заяву про заміну сторони у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до ПАП "Прогрес" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області подало до Тернопільського окружного адміністративного суду заяву про заміну сторони у виконавчому листі виданому в адміністративній справі №819/1149/15а.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про заміну сторони у виконавчому листі підлягає задоволенню, враховуючи наступне.

В провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №819/1149/15а за позовом управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі до ПАП "Прогрес" про стягнення заборгованості.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 06.05.2015 адміністративний позов задоволено. Стягнуто з ПАП "Прогрес" на користь управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій в сумі 5163 (п`ять тисяч сто шістдесят три) грн 39 коп.

02.12.2015, після набрання рішенням законної сили, Тернопільським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у даній справі, де стягувачем зазначено управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" в результаті реорганізації шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в в місті Тернополі та управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі було створено Тернопільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Разом із тим, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України Тернопільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області є правонаступником усіх прав та обов`язків Тернопільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області, оскільки припинення Тернопільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області відбулося шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, яке, за правилами статті 104 Цивільного кодексу України, є правонаступником першого.

Згідно частини першої статті 379 КАС України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч.4 ст.379 КАС України).

Враховуючи вищенаведене та з огляду на те, що стягувача у виконавчому листі управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі, а також Тернопільського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області припинено, суд дійшов до висновку, що подана заява підлягає до задоволення шляхом заміни стягувача правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Керуючись статтями 241-248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області про заміну сторони у виконавчому листі - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №819/1149/15а, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 02.12.2015 про стягнення з ПАП "Прогрес" на користь управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій в сумі 5163 (п`ять тисяч сто шістдесят три) грн 39 коп. з управління Пенсійного фонду України в Тернопільському районі (Майдан Перемоги, 1, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 21153972) на Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області (46001, м.Тернопіль, Майдан Волі, 3, код ЄДРПОУ 14035769).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Головуючий суддя Баранюк А.З.

Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93468638
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —819/1149/15-а

Ухвала від 11.12.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Постанова від 06.05.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк А.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні