Ухвала
від 08.12.2020 по справі 640/22618/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

08 грудня 2020 року м. Київ № 640/22618/20

Окружний адміністративний суд міста Києва в складі судді: Смолія І.В. розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін клопотання у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Державної служби України з надзвичайних ситуацій, третя особа Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,

встановив:

ОСОБА_1 (надалі також - позивач) звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва (далі - суд) з позовом до Державної служби України з надзвичайних ситуацій (надалі також - відповідач), третя особа Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (надалі також - третя особа) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

На адресу суду надійшло клопотання представника відповідача - 1 про заміну неналежного відповідача.

В обґрунтування подано клопотання зазначено, що ДСНС є неналежним відповідачем у справі в частині здійснення виплати, оскільки виплата, спірних у цій справі коштів не належить до повноважень ДСНС

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2007 №908 затверджено Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), травми або поранення, захворювання чи інвалідності особі рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Пунктом 6 даного Порядку встановлено, що підрозділ подає ДСНС висновок щодо можливості виплати грошової допомоги, до якого додаються документи, зазначені в пунктах 4 і 5 цього Порядку, а також довідку про грошове забезпечення та копію документа, що свідчить про обставини загибелі (смерті), травними або поранення, захворювання чи нещасного випадку, який трапився з особою рядового або начальницького складу.

ДСНС приймає на підставі поданих документів рішення щодо призначення одноразової грошової допомоги та надсилає його разом із зазначеними документами підрозділу для видання наказу про виплату такої допомоги особам, які мають право на її отримання.

Відповідно до ч.3 ст.48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи зазначене суд вважає за необхідне часткового задовольнити подане клопотання та виключити зі складу третьої особи - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області та залучення останнього в якості співвідповідача.

Крім того, третьої особою подано заяву про заміну належної сторони, а саме замінити Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області на - 8 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДНСН України у Київській області.

Розглянувши зазначені клопотання, а також дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Як вбачається з матеріалів справи та наявної копії наказу про звільнення позивача з військової служби у відставку, позивач перебував на посаді першого заступника начальника 8 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДНСН України у Київській області.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхіднее залучити в якості третьої особи - 8 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДНСН України у Київській області.

Відповідно до ч.1 ст. 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу у будь-який час до закінчення судового розгляду, пред`явивши адміністративний позов до сторін. Задоволення адміністративного позову таких осіб має повністю або частково виключати задоволення вимог позивача до відповідача. У разі вступу третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Керуючись ст.ст.48, 52, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

ухвалив:

Виключити зі складу - Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області та залучити останнього в якості співвідповідача.

Залучити в якості третьої особи - 8 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДНСН України у Київській області (07801, Київська область, Бородянський район, смт.Бородянка, вул.Поштова, 1, код ЄДРПОУ 38304447).

Зобов`язати позивача протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали направити на адресу залученої третьої особи примірник позовних заяви з додатками та надати суду докази такого направлення.

Ухвалу направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та в строки, передбачені ст.ст. 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України з урахуванням п/п. 15.5 п. 15 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя І.В. Смолій

Дата ухвалення рішення08.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93469342
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/22618/20

Постанова від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Рішення від 02.07.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Смолій І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні