Рішення
від 02.12.2020 по справі 212/728/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/728/20

2/212/1485/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 грудня 2020 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Ваврушак Н. М., за участі секретаря судового засідання Нестеренко В.В., представника позивача ОСОБА_1 , відповідача ОСОБА_2 , представника третьої особи Криворізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Величко В. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі, цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовною заявою Органу опіки та піклування виконкому Покровської районної в місті ради до ОСОБА_2 про відібрання дітей у матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дітей; треті особи: Комунальний заклад Центр соціально - психологічної реабілітації , Криворізької міської ради, Комунальний заклад Криворізький спеціалізований Будинок дитини ДОР , Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, - встановив:

позивач у січні 2020 року звернувся з вказаним вище позовом. В обґрунтування якого зазначено, що відповідач по справі, ОСОБА_2 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 та має дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Батько, ОСОБА_3 , гр. ОСОБА_6 , помер ІНФОРМАЦІЯ_4 . У відношенні малолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 є одинокою матір`ю.

ОСОБА_3 та ОСОБА_4 перебувають на обліку в службі у справах дітей виконкому Покровської районної в місті ради, як такі, що опинились в складних життєвих обставинах.

У березні 2019 року ОСОБА_2 була притягнута до адміністративної відповідальності за ст.184 ч.1 КУпАП за клопотанням Криворізької загальноосвітньої школи - інтернату І-ІІ ступенів №1 про те, що неповнолітній ОСОБА_3 має багато пропусків занять без поважної причини.

Згідно листів КНП Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром КМР ОСОБА_5 , з народження з 26.12.2019 року у відділенні постнатального виходжування новонароджених без матері. З 30.12.2019 по 17.01.2020 мати, ОСОБА_2 у відділення не приходила, не цікавилася дитиною. 17.01.2020 гр. ОСОБА_2 була викликана у відділення, з`явилася з вираженим запахом алкоголю, але без ознак сп`яніння, отримала медичне свідоцтво про народження.

22.01.2020 працівниками служби у справах дітей спільно з фахівцем Криворізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, інспектором Покровського відділення поліції та медичною сестрою КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги №3 Криворізької міської ради відвідали позивача за місцем проживання. Під час обстеження житлово-побутових умов проживання встановлено, що родина мешкає в двокімнатній квартирі, дитячі речі розкидані, постільна білизна потребує прання, обмежений запас продуктів харчування, в кімнатах підлога брудна, помешкання потребує капітального ремонту. Газопостачання відсутнє, в ванній кімнаті відсутнє освітлення. В квартирі велика кількість тарганів та присутній стійкий неприємний запах. Для новонародженої дитини не створені належні умови для проживання, а саме: відсутня ванночка для купання, дитяче ліжко не зібрано для застосування, обмежена кількість дитячого харчування та засобів дитячої гігієни. Пральна машина відсутня, ванна брудна, не пристосована для купання дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей спільно з інспектором Покровського відділення поліції, провідним фахівцем КМЦСССДМ та медичною сестрою ЦПМСД № 3 була проведена оцінка рівня безпеки дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та було встановлено, що існує загроза життю та здоров`ю дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей виконкому Покровської районної в місті ради з ОСОБА_2 були проведені профілактично - роз`яснювальні бесіди, в ході яких вона попереджалась про відповідальність за ухилення від виховання дітей.

Відповідно характеристик наданих Криворізької загальноосвітньої школи - інтернат І-ІІ ступенів №1Криворізької міської ради неповнолітній ОСОБА_3 має інтерес до вивчення окремих предметів, на уроках часто відволікається та буває неуважним, часто пропускає заняття у школі не по хворобі. Мати ОСОБА_2 не цікавиться навчанням та вихованням сина, приділяє не достатньо уваги щодо виховання та навчання, рідко відвідує школу - інтернат та не є авторитетом для дитини, на телефонні дзвінки не завжди відповідає.

Відповідно до інформації, яка надійшла від КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги №3 Криворізької міської ради мати, ОСОБА_2 з дітьми вкрай рідко відвідує амбулаторію, не в повному обсязі виконує рекомендації лікаря. Через це діти щеплені не в повному обсязі. Мати зловживає спиртними напоями. ОСОБА_4 перебуває на Д - обліку.

Згідно інформації наданої Криворізьким міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, родина ОСОБА_2 є отримувачем соціальної послуги. Фахівцем із соціальної роботи з матір`ю ОСОБА_2 була проведена робота стосовно відповідального ставлення до своїх батьківських обов`язків та роз`яснено наслідки їх невиконання. Надані рекомендації щодо необхідності систематичного відвідування лікаря-педіатра, здійснення планових щеплень, подолання алкогольної залежності та тютюнопаління, також було рекомендовано провести дезінсекцію приміщення від тарганів.

Спеціалістами служби у справах дітей виконкому районної в місті ради порушено клопотання перед Покровським відділенням поліції Криворізького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області про притягнення гр. ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП за ухилення від виконання батьківських обов`язків.

Вказівні обставини є підставами для відібрання дітей без позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 та в інтересах дітей просить задовольнити заявлені вимоги.

Ухвалою суду від 07.02. 2020 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі, розгляд справи ухвалено проводити за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 03.04.2020 року закрито підготовче провадження у справі, призначено справу до судового розгляду по суті.

Представник позивача ОСОБА_1 , в судовому засіданні позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просила їх задовольнити, з підстав вказаних у позовній заяві.

Відповідач ОСОБА_2 позовні вимоги не визнала, просила відмовити. Повідомила суду, що вона дітей у закладах не відвідувала, дома планує провести ремонт та навести лад. На даний час вона не працює, доходів не має. В помешканні вона нічого не змінювала, оскільки не має коштів для ремонту та в неї відсутні засоби для прибирання.

Представник третьої особи Криворізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Величко В.В. позовні вимоги підтримала в повному обсязі, просила їх задовольнити.

Представники третіх осіб КЗ Криворізький спеціалізований будинок дитини Дніпропетровської обласної, КЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Криворізької міської ради ради в судове засідання не з`явилися, надали суду заяви, в яких просять розглядати справу без участі представника закладу, позовні вимоги підтримують в повному обсязі.

Свідок ОСОБА_3 , неповноітній син відповідача ОСОБА_2 , в судовому засіданні суду повідомив, що він не бажає повертатися до матері, оскільки вона не піклувалася про нього та його молодших братів. Він вимушений був влаштуватися на роботу, для того щоб мати гроші на одяг та харчі. Мати часто залишала його та братів одних дома, з цієї причини він не відвідував школу. У центрі йому краще та там він почувається впевнено. В квартирі від не має окремого ліжка, спав на ліжку, яке було вільним.

Вислухавши сторони, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення позову виходячи з наступних мотивів.

Положеннями статті 150 СК України встановлені обов`язки батьків по відношенню до своїх дітей. Так, батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини, піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя, поважати дитину. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов`язку батьківського піклування щодо неї.

Як встановлено судом, відповідач ОСОБА_2 , має дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3

Батько, ОСОБА_3 , - ОСОБА_6 , помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , актовий запис про смерть від 22.01.2007 року № 113.

У відношенні малолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 є одинокою матір`ю, відомості про батька в актових записах про народження вказані відповідно до частини 1 ст. 135 СК України.

Малолітні ОСОБА_3 та ОСОБА_4 перебувають на обліку в службі у справах дітей виконкому Покровської районної в місті ради, як такі, що опинились в складних життєвих обставинах.

У березні 2019 року ОСОБА_2 була притягнута до адміністративної відповідальності за ст.184 ч.1 КУпАП.

Згідно повідомлення КНП Криворізький перинатальний центр зі стаціонаром КМР від 22.01.2020 та 23.01.2020 новонароджена дитина, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з 26.12.2019 перебував у відділенні постнатального виходжування новонароджених без матері. З 30.12.2019 по 17.01.2020 мати, ОСОБА_2 у відділення не приходила, не цікавилася дитиною. 17.01.2020 гр. ОСОБА_2 була викликана у відділення, з`явилася з вираженим запахом алкоголю, але без ознак сп`яніння, отримала медичне свідоцтво про народження.

22.01.2020 працівниками служби у справах дітей спільно з фахівцем Криворізького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, інспектором Покровського відділення поліції та медичною сестрою КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги №3 Криворізької міської ради проводили обстеження житлово-побутових умов проживання відповідача та її дітей. Комісією встановлено, що родина мешкає в двокімнатній квартирі, дитячі речі розкидані, постільна білизна потребує прання, обмежений запас продуктів харчування, в кімнатах підлога брудна, помешкання потребує капітального ремонту. Газопостачання відсутнє, в ванній кімнаті відсутнє освітлення. В квартирі велика кількість тарганів та присутній стійкий неприємний запах. Для новонародженої дитини не створені належні умови для проживання, а саме: відсутня ванночка для купання, дитяче ліжко не зібрано для застосування, обмежена кількість дитячого харчування, в наявності одна упаковка та засобів дитячої гігієни - одна упаковка. Пральна машина відсутня, ванна брудна, не пристосована для купання дітей.

30.09.2020 повторно, на виконання ухвали суду, було проведено обстеження умов проживання відповідача, та згідно до акту у квартирі не створені належні умоли для проживання дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей спільно з інспектором Покровського відділення поліції, провідним фахівцем КМЦСССДМ та медичною сестрою ЦПМСД № 3 була проведена оцінка рівня безпеки дітей та встановлено, що існує загроза їх життю та здоров`ю. З ОСОБА_2 були проведені профілактично - роз`яснювальні бесіди, в ході яких вона попереджалась про відповідальність за ухилення від виховання дітей.

Відповідно характеристик наданих Криворізької загальноосвітньої школи - інтернат І-ІІ ступенів №1Криворізької міської ради неповнолітній ОСОБА_3 має інтерес до вивчення окремих предметів, на уроках часто відволікається та буває неуважним, часто пропускає заняття у школі не по хворобі. Мати ОСОБА_2 не цікавиться навчанням та вихованням сина, приділяє не достатньо уваги щодо виховання та навчання, рідко відвідує школу - інтернат та не є авторитетом для дитини, на телефонні дзвінки не завжди відповідає.

Відповідно до інформації, яка надійшла від КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги №3 Криворізької міської ради мати, ОСОБА_2 з дітьми вкрай рідко відвідує амбулаторію, не в повному обсязі виконує рекомендації лікаря. Через це діти щеплені не в повному обсязі. Мати зловживає спиртними напоями.

Згідно інформації наданої Криворізьким міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, родина ОСОБА_2 є отримувачем соціальної послуги. Фахівцем із соціальної роботи з ОСОБА_2 28.01.2020 була проведена робота стосовно відповідального ставлення до своїх батьківських обов`язків та роз`яснено наслідки їх невиконання. Надані рекомендації щодо необхідності систематичного відвідування лікаря-педіатра, здійснення планових щеплень, подолання алкогольної залежності та тютюнопаління, також було рекомендовано провести дезінсекцію приміщення від тарганів.

Відповідно до висновку виконкому Покровської районної в місті ради від 27.01.2020 що мати, ОСОБА_2 , належним чином не виконує батьківські обов`язки, не піклується про фізичний стан і духовний розвиток дітей, не готує їх до самостійного життя, зокрема: не забезпечує необхідного харчування дітям, не створює умови для нормального та повноцінного життя, безвідповідально відноситься до життя та здоров`я своїх дітей, зловживає спиртними напоями, не виявляє інтересу до їх внутрішнього світу, з метою захисти прав дітей вважають доцільним відібрати дітей без позбавлення її батьківських прав.

Рішенням виконкому Покровської районної в місті ради №30 про відібрання та влаштування дітей, вирішено, що ОСОБА_4 та ОСОБА_5 влаштовано до КЗ Криворізька міська дитяча лікарня №4 з подальшим влаштуванням до КЗ Криворізький спеціалізований будинок дитини ДОР; Літвінова Андрія - КЗ Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Криворізької міської ради.

Частинами 1-3 статті 170 СК України встановлено, що суд може постановити рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них, не позбавляючи їх батьківських прав, у випадках, передбачених пунктами 2-5 частини першої статті 164 цього Кодексу, а також в інших випадках, якщо залишення дитини у них є небезпечним для її життя, здоров`я і морального виховання.

Під час ухвалення рішення про відібрання дитини від батьків або одного з них без позбавлення їх батьківських прав суд бере до уваги інформацію про здійснення соціального супроводу сім`ї (особи) у разі здійснення такого супроводу.

Згідно положень статті 12 Закону України Про охорону дитинства виховання в сім`ї є першоосновою розвитку особистості дитини. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини. Батьки або особи, які їх замінюють, мають право і зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Виховання дитини має спрямовуватися на розвиток її особистості, поваги до прав, свобод людини і громадянина, мови, національних історичних і культурних цінностей українського та інших народів, підготовку дитини до свідомого життя у суспільстві в дусі взаєморозуміння, миру, милосердя, забезпечення рівноправності всіх членів суспільства, злагоди та дружби між народами, етнічними, національними, релігійними групами.

Держава надає батькам або особам, які їх замінюють, допомогу у виконанні ними своїх обов`язків щодо виховання дітей, захищає права сім`ї, сприяє розвитку системи послуг з підтримки сімей з дітьми та мережі дитячих закладів.

Позбавлення батьківських прав або відібрання дитини у батьків без позбавлення їх цих прав не звільняє батьків від обов`язку утримувати дітей.

Батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за порушення прав і обмеження законних інтересів дитини на охорону здоров`я, фізичний і духовний розвиток, навчання, невиконання та ухилення від виконання батьківських обов`язків відповідно до закону.

Згідно статті 23-1 вказаного Закону України, усі дії щодо дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, спрямовуються на захист прав та інтересів дитини, усунення причин таких обставин і забезпечення безпечних умов її утримання та виховання, надання їй та її батькам комплексу необхідних послуг та соціальної допомоги.

Суб`єкти соціальної роботи з сім`ями, дітьми та молоддю в процесі своєї професійної діяльності здійснюють заходи з виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надають їм комплекс послуг у межах повноважень, визначених законодавством, інформують інших суб`єктів, органи опіки та піклування в разі необхідності здійснення комплексних заходів щодо захисту прав та інтересів дитини та надання підтримки батькам чи притягнення їх до відповідальності.

У разі якщо у зв`язку із складними життєвими обставинами дитина тимчасово не проживає чи не може проживати із своїми батьками, іншими законними представниками, її утримання та виховання можуть здійснювати родичі, сім`я патронатного вихователя, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, притулки для дітей служб у справах дітей, інші установи для дітей (незалежно від форми власності та підпорядкування), в яких створені належні умови для проживання, виховання, навчання та реабілітації дитини відповідно до її потреб.

Уповноважені органи, що здійснюють соціальну роботу з сім`ями, дітьми та молоддю, зобов`язані в максимально короткий термін запропонувати сім`ї дитини комплекс послуг, спрямованих на мінімізацію чи повне подолання складних життєвих обставин, та сприяти поверненню дитини до батьків, інших законних представників.

Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави (ч. 1 ст. 2 ЦПК України).

Згідно частин 1-3 статті 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст.89 ЦПК України, виключне право оцінки доказів належить суду, який має оцінювати докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Таким чином після відібрання дітей у ОСОБА_2 , вона не довела, що зможе опікуватися дітьми у випадку їх повернення. Вона не працевлаштувалася, не отримала направлення до лікарі нарколога та відмовилася від обстеження, не привела помешкання до належного для проживання дітей вигляду, не цікавилася їх життям та здоров`я дітей, у закладах куди вони влаштовані. Не вчинили жодної дії для повернення дітей у родину.

Зважаючи на негативну інформацію соціального супроводу відносно відповідача, та думку її неповнолітнього сина ОСОБА_3 , суд вважає, що небезпечно залишати дітей з матір`ю та це буде загрожувати їх життю та здоров`ю.

Відібрання дітей без позбавлення батьківських прав не перешкоджає останній звернутися із заявою про повернення їй дітей, якщо відпадуть причини, які перешкоджали належному їх вихованню.

Питання по судових витратах вирішити, відповідно до ст. 141 ЦПК України, стягнувши з відповідача на користь держави судовий збір.

На підставі викладеного та керуючись ст. 150, 164, 170, 171 Сімейного кодексу України, ст. 3, 12, 81, 141, 263, 265 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовні вимоги Органу опіки та піклування виконкому Покровської районної в місті ради до ОСОБА_2 про відібрання дітей у матері без позбавлення батьківських прав, треті особи: Комунальний заклад Центр соціально - психологічної реабілітації , Криворізької міської ради, Комунальний заклад Криворізький спеціалізований Будинок дитини ДОР , Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді - задовольнити.

Відібрати дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 у матері ОСОБА_2 , без позбавлення батьківських прав.

Стягнути з ОСОБА_2 аліменти на користь майбутнього опікуна на утримання дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/2 частини всіх видів доходів, але не менше ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 29.01.2020 року і до досягнення дітьми повноліття.

Рішення суду допустити до негайного виконання в межах суми платежу за один місяць.

Органу опіки та піклування Покровської районної в місті ради прийняти необхідні заходи щодо подальшого влаштування дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в сумі 1681,60 гривень (одна тисяча шістсот вісімдесят одна грн. 60 коп.)

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: Орган опіки та піклування виконкому Покровської районної в місті ради, адреса: 50014, м. Кривий Ріг вулиця Шурупова, б. 2.

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Третя особа: Комунальний заклад Центр соціально - психологічної реабілітації , Криворізької міської ради, ЄДРПОУ 25843691, адреса: 50011, м. Кривий Ріг вул. Озерна, буд. 17.

Третя особа: Комунальний заклад Криворізький спеціалізований Будинок дитини ДОР , адреса 50085, м. Кривий Ріг бульвар Маршала Василевського б. 11 а.

Третя особа: Криворізький міський центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, 50076, м. Кривий Ріг вул. П. Глазового, буд. 4 а,

Суддя: Н. М. Ваврушак

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено13.12.2020
Номер документу93473513
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —212/728/20

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Ухвала від 29.04.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Ухвала від 07.02.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні