Ухвала
від 03.12.2020 по справі 757/52951/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52951/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 грудня 2020 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотання слідчого вОВС слідчогоуправління Головногоуправління СБУкраїни умісті Києвіта Київськійобласті ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 42019000000002283 надійшло клопотання слідчого в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у місті Києві та Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000002283, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 28.10.2019, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що посадовими особами КП «ГІОЦ» з метою уникнення проведення тендерів на залучення фінансових компаній для проведення переказів коштів, сплачених платниками за транспортні послуги у м. Києві, в т.ч. через сайт gioc.kiev.ua., були внесені зміни, оформлені додатковими угодами, до договорів з ТОВ «ФК «ГЕРЦ» (39763909) б/н від 02.03.2016 та 160201-03 від 01.02.2016, предметом яких було надання фінансових послуг з приймання та переказу коштів, сплачених платниками за житлово-комунальні послуги у м. Києві.

ТОВ «Герц» є власником прав інтелектуальної власності на програмні продукти з нарахування та обробки комунальних платежів мешканців м. Києва, ІТ спеціалісти ТОВ «ГЕРЦ», серед них ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , мають віддалений доступ та блокують роботу сервісів комунальних послуг КМДА через сервери ТОВ «ГЕРЦ» (як у випадку з блокуванням передачі реєстрів платежів), які розміщені за адресою діяльності ТОВ «ГЕРЦ» (м. Одеса, вул. Єврейська 2а) та за адресою діяльності Інтернет та хостинг - провайдера ТОВ «Мірател» (ЄДРПОУ 35178313, м. Одеса, вул. Львівська 35/37, 35-А).

За наявною оперативною інформацією, координацію дій щодо тиску на посадових осіб КП «ГІОЦ» виконує ОСОБА_9 - директор КК «Центр комунального сервісу», який, згідно статуту, об`єднує усі комунальні підприємства м. Києва, які обслуговують житловий та нежитловий фонд та забезпечують надання комунальних послуг власникам/орендарям/наймачам житлового та нежитлового фонду м. Києва.

Встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетний ІТ спеціаліст ТОВ «Герц» - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна право власності на приміщення, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_6 .

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в ОВС слідчого управління Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області капітану юстиції ОСОБА_4 , а також слідчим, які входять до складу слідчої групи у даному кримінальному проваджені, на проведення обшуку у приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , інформація щодо права власності на яке, згідно інформаційної довідки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належить ОСОБА_6 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, які містять в собі відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення злочину, документи (договори, додаткові угоди, акти виконаних робіт, платіжні доручення, тощо), магнітні носії інформації, комп`ютерна техніка, ноутбуки, мобільні телефони, планшетні комп`ютери, флеш-накопичувачі, інші електронні пристрої, на яких може міститись інформація щодо вчиненого злочину.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/52951/20-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93484230
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/52951/20-к

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні