Ухвала
від 11.12.2020 по справі 337/5193/20
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

11.12.2020 ЄУН № 337/5193/19

Провадження № 2-н/337/1048/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 грудня 2020 року м. Запоріжжя

Суддя Хортицького районного суду м. Запоріжжя Гнатик Г.Є. ознайомившись з заявою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Калнишевського-14 про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг (утримання будинку та прибудинкової території ОСББ) з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних ,канцелярські витрати,

в с т а н о в и л а :

Заявник звернувся до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг (утримання будинку та прибудинкової території ОСББ) з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних , канцелярські витрати.

Відповідно до ч. 1 п. 3 ст. 161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо:заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Як вбачається з заяви про видачу судового наказу, Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Калнишевського-14 просить стягнути з боржників основну суму боргу по оплаті житлово-комунальних послуг (утримання будинку та прибудинкової території ОСББ) з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних , канцелярські витрати,

Згідно з ч. 1 п. 3 ст. 165 ЦПК України, суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо заявлено вимогу, яка не відповідає вимогам ст. 161 ЦПК України .

Оскільки заявник просить стягнути з боржників суму канцелярських витрат, вказана вимога не передбачена ст. 161 ЦПК України, тому у видачі судового наказу в частині стягнення суми канцелярських витрат необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст. 161, 165 ЦПК України ,

У Х В А Л И Л А:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Калнишевського-14 у видачі судового наказу в частині стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 суми канцелярських витрат.

Прийняти до розгляду заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Калнишевського-14 про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг (утримання будинку та прибудинкової території ОСББ) з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних .

Роз`яснити заявнику що відмова у видачі судового наказу з підстав, передбачених пунктами 3-6 частини 1 статті 165 цього Кодексу, унеможливлює повторне звернення з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами у позовному порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення . Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Г.Є.Гнатик

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93488210
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —337/5193/20

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Гнатик Г. Є.

Судовий наказ від 11.12.2020

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Гнатик Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні