Ухвала
від 11.12.2020 по справі 477/2222/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №477/2222/20

Провадження №6/477/90/20

УХВАЛА

про оголошення розшуку боржника

11 грудня 2020 року м.Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі: головуючого у справі - судді Полішко В.В.,

з секретарем - Заїченко О.Є.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Миколаєві подання державного виконавця Вітовського районного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

03 грудня 2020 року державний виконавець Вітовського районного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) з поданням про розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зі змісту подання та доданих до нього письмових доказів вбачається, що на виконанні у Вітовському районному відділі державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) перебуває виконавчий документ, а саме: виконавчий лист, виданий 26 липня 2017 року Баштанським районним судом Миколаївської області, про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та доньки - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , щомісячно у розмірі 1/4 частки всіх доходів боржника щомісячно, але не менше тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дітьми повноліття, починаючи з 08 червня 2017 року.

Боржник рахунків у банківських та фінансових установах не має, пенсії не отримує. Водночас, отримано інформаційну довідку з Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек згідно з яким за боржником за зареєстрована земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 4823383900:02:00:0035, яка передана в оренду. 04 травня 2018 року державним виконавцем на адресу орендаря земельної ділянки ТОВ Родіна-Агро направлена постанова про звернення стягнення на кошти на земельний пай, проте кошти до Відділу не надходили.

Відповідно до інформації МВС України транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

З метою забезпечення виконання рішення суду державним виконавцем накладено арешт на все майно боржника, шляхом винесення відповідної постанови.

Рішення боржником не виконується, відомості про місце проживання чи перебування його відсутні, а тому заявник просить оголосити ОСОБА_1 у розшук.

Державний виконавець Вітовського районного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Григорьєва К.О. в судове засідання не з`явилася, причини суду не повідомила. надіслала 09 грудня 2020 року до суду матеріали виконавчого провадження №56222991 з примусового виконання вказаного виконавчого листа для огляду в судовому засіданні.

Боржник в судове засідання не з`явився, причину неявки суду не повідомив, про дату та час розгляду справи судом повідомлений.

Стягувач в судове засідання не з`явилася, причину суду не повідомила, про дату та час розгляду подання судом повідомлена.

Відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали подання суд вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

26 липня 2017 року Баштанським районним судом Миколаївської області ухвалено рішення, яким з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 стягнуто аліменти на утримання сина - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/4 частки всіх доходів боржника щомісячно, але не менше тридцяти відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до досягнення дітьми повноліття, починаючи з 08 червня 2017 року.

Рішення набрало законної сили 15 серпня 2017 року та на його виконання 07 вересня 2017 року Баштанським районним судом Миколаївської області був виданий виконавчий лист у справі № 468/724/17-ц.

На підставі зазначеного виконавчого документа за заявою стягувача державним виконавцем 18 квітня 2018 року відкрито виконавче провадження.

З огляду на відомості надані відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Миколаївській області та Воскресенської селищної ради Вітовського району Миколаївської області ОСОБА_1 зареєстрований, але не проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Як вбачається з актів державного виконавця від 21 лютого 2020 року та 19 листопада 2020 року боржник за адресою: АДРЕСА_1 не проживає (а.с. 6,7).

З огляду на Інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта від 01 грудня 2020 року № 234829973 у власності боржника перебуває земельна ділянка площею 4,4674 га для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 4823383900:02:000:0035, що розташована на території Пересадівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області, яка з 16 березня 2016 року, відповідно до договору оренди землі перебуває в оренді ТОВ Родіна-Агро . Строк дії договору 7 років. Крім цього, у його власності перебуває Ѕ частина земельної ділянки площею 4,4676 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 4823383900:02:000:0068, що розташована на території Пересадівської сільської ради Вітовського району Миколаївської області, яка з 06 лютого 2017 року перебуває в оренді ТОВ Родіна-Агро . Строк дії договору 7 років.

Інше нерухоме майно відсутнє.

Згідно з інформацією Державної фіскальної служби України та Пенсійного фонду України наданою на запити державного виконавця, стосовно відкритих рахунків у банківських установах, які отримують пенсію, щодо ОСОБА_1 відсутня.

Відповідно до інформації наданої МВС України транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

05 травня 2018 року державним виконавцем винесена постанова про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника, яка для виконання направлена головному бухгалтеру ТОВ Родіна-Агро .

Водночас рішення Баштанського районного суду Миколаївської області від 26 липня 2017 року не виконується, та ОСОБА_1 станом на 01 серпня 2020 року має заборгованість зі сплати аліментів за період з серпня 2020 року по листопада 2020 року у сумі 89264,70 грн..

Відповідно до статті 1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Згідно з частиною 1 статті 18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Виконання будь-якого судового рішення є невід`ємною стадією процесу правосуддя.

Примусове виконання рішень судів в Україні покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначені у ЗаконіУкраїни Про виконавче провадження .

Як зазначено в частині 1 статті 18 Закону України Про виконавче провадження виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Відповідно до частини 1 статті 36 ЗУ Про виконавче провадження у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до статті 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

З урахуванням викладеного, враховуючи, що рішення суду, яке набрало законної сили, є обов`язковими до виконання на всій території України, його невиконання не відповідає меті захисту порушеного права особи, відсутність відомостей про місце проживання (перебування) боржника ОСОБА_1 унеможливлює виконання рішення суду, суд приходить до висновку, що подання підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 258, 259, 260, 438 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця Вітовського районного відділу державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , останнє відоме місце реєстрації: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Копію ухвали, після набрання нею законної сили, в двох екземплярах надіслати для виконання до Вітовського ВП Корабельного ВП ГУНП в Миколаївській області за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Відповідно до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. Тобто, через Жовтневий районний суд Миколаївської області.

Суддя В.В. Полішко

СудЖовтневий районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93490035
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —477/2222/20

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 04.12.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні