Ухвала
від 11.12.2020 по справі 360/4437/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

11 грудня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/4437/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., перевіривши матеріали за адміністративним позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (місцезнаходження: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, пр-т. Космонавтів, 16) до Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (місцезнаходження: Луганська обл., смт. Марківка, вул. Центральна, буд. 20), Марківської районної державної адміністрації (місцезнаходження: Луганська обл., смт. Марківка, вул. Центральна, буд. 18) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, Марківської районної державної адміністрації, в якому просило суд:

- визнати протиправними дії Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області щодо видачі голові ліквідаційної комісії Управління агропромислового розвитку довідки про відсутність у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості із сплати страхових коштів від 27.07.2020 № 1238-04-9/1359;

- скасувати довідку Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області щодо відсутності у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості із сплати страхових коштів від 27.07.2020 № 1238-04-9/1359;

- скасувати державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, проведеної Марківською районною державною адміністрацією щодо Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області шляхом внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису № 13681 1 10019000020 від 31.07.2020;

- зобов`язати Марківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області надати до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про наявність у Управління агропромислового розвитку Марківської районної державної адміністрації Луганської області заборгованості зі сплати страхових коштів по капіталізованим платежам.

Ухвалою суду від 23.11.2020 позовну заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області залишено без руху, запропоновано позивачу протягом 5-ти календарних днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду: оригіналу документа про сплату судового збору в розмірі 4204,00 гривень; позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог, встановлених статтями 160, 161 КАС України, з доказами направлення позовної заяви відповідно до кількості учасників справи.

04.12.2020 позивачем до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) суду за вхідним реєстраційним номером 49975/2020 надано уточнену позовну заяву разом із платіжним дорученням № 4584 від 01.12.2020.

Позивачем усунуто недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом.

Після усунення недоліків, позовна заява відповідає вимогам статей 160,161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст. ст. 160, 161, 171 КАС України.

Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду, підстав для повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Щодо заявленого клопотання про витребування доказів, суд зазначає наступне.

Частиною 4 статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частини 3 статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин 3, 6 та 7 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

З вищевикладених підстав суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача, а також з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає для з`ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до ч.ч. 2, 6 ст.12 КАС України та оцінюючи справу за критеріями, переліченими у ч. 3 ст. 257 КАС України критеріїв, які суд враховує при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана справа може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами (у письмовому провадженні).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 121, 122, 160, 161, 171, 248, 257-261 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області до Марківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, Марківської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Справа розглядатиметься суддею Кисельовою Є.О. одноособово.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомленням сторін за наявними у справі матеріалами (у письмовому провадженні).

Надати відповідачам строк для подання відзиву на позов - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали, роз`яснивши право подати в цей самий строк заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачам, що відзив на позовну заяву повинен повністю відповідати вимогам ст.162 КАС України і до нього повинні бути додані: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Зобов`язати Марківську районну державну адміністрацію разом з відзивом надати належним чином засвідчені копії:

- положення;

- реєстраційної справи Управління агропромислового розвитку (код ЄДРПОУ: 00734268).

Зобов`язати Марківське об`єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області разом з відзивом надати належним чином засвідчені копії:

- положення;

- довідки від 27.07.2020 № 1238-04-9/1359;

- доказів отримання повідомлення про наявність заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, що надається органу Пенсійного фонду України від 17.02.2020 № 11.

Документи, що подаються у копіях повинні бути засвідчені належним чином згідно вимог діючого законодавства.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою https://adm.lg.court.gov.ua/sud1270/gromadyanam/csz/.

Відповідачу разом з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності шляхом подачі через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено16.12.2020
Номер документу93500415
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/4437/20

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.11.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 08.04.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні