Ухвала
від 14.12.2020 по справі 307/390/20
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/390/20

Провадження № 2/307/661/20

УХВАЛА

14 грудня 2020 року Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Гримут В.І.

при секретарі Ком`яті Н.А.

з участю представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Тячів, цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 та співвідповідача Державної архітектурно-будівельної інспекції України, третя особа без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Тячівська міська рада про скасування декларації про готовність об`єкта до експлуатації,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 звернувся до суду з вищевказаним позовом.

Представник відповідача надав суду клопотання про зупинення провадження у справі № 307/390/20 до завершення ліквідаційної процедури Державної архітектурно-будівельної інспекції та встановлення її правонаступника.

Представник позивача ОСОБА_1 та представник відповідачки ОСОБА_2 ОСОБА_3 щодо задоволення клопотання заперечили.

Дослідивши заяву про зупинення провадження, ознайомившись з матеріалами даної цивільної справи в межах необхідних для вирішення клопотання суд вважає, що вона задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Відповідно до статті 48 ЦПК України, сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Статтями 46, 47 ЦПК України визначено, що вони можуть мати цивільні процесуальні права та обов`язки (цивільна процесуальна правоздатність) та здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність).

Відповідно до статті 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Статтями 251 та 252 ЦПК України визначено перелік обов`язкових підстав зупинити провадження у справі та підстави, за якими суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі.

Визначена представником відповідача підстава для зупинення - ліквідаційна процедура Державної архітектурно-будівельної інспекції, не передбачена нормами ЦПК України, тому в заявленому клопотанні слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 46, 47, 55 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання представника ДАБІ України відмовити.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а учасником справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано у строк, встановлений ст. 354 ЦПК України. У разі подання апеляційної скарги ухвала суду набирає законної сили після розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Головуючий В.І. Гримут

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено15.12.2020
Номер документу93517056
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/390/20

Рішення від 21.05.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Рішення від 21.05.2021

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні