Постанова
від 28.08.2007 по справі 10214-2007а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

10214-2007А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.Р.Люксембург/Речна, 29/11, к.

ПОСТАНОВА

Іменем України

28.08.2007Справа №2-29/10214-2007А

За позовом Державної податкової інспекції в м.Сімферополі (м.Сімферополь, вул..М.Залкі,1/9).

До відповідача – Суб'єкта підприємницької діяльності – Товариства з обмеженою відповідальністю «Сімферопольський завод металево – пластикових виробів – Агроімпекс» (м.Сімферополь, вул.Космічна,5/13, к.110, код ЄДРПОУ 33131137, банківські реквізити відсутні).

Про припинення юридичної особи.          

                                     Суддя О.І. Башилашвілі

                                                                                                                Секретар с/з Т.С. Готовкіна

Представники:

Від позивача – Єльцов В.В. – ст.. ДПІ, довіреність від 25.05.07р. №44/200.

Від відповідача -  не з'явився..

Сутність спору: ДПІ в м.Сімферополі звернулась до господарського суду АР Крим з позовом до відповідача – Товариства з обмеженою відповідальністю «Сімферопольський завод металево – пластикових виробів – Агроімпекс» про припинення юридичної особи, у зв'язку з ненаданням у податкову інспекцію більше року документів фінансової звітності та декларацій.

Позивач позовні вимоги підтримав.

Відповідач до судового засідання не з'явився. Про причини нез'явлення суд не повідомив. Про день та час судового засідання був повідомлений належним чином – рекомендованою кореспонденцією з повідомленням.

За клопотанням позивача суд закінчив підготовче провадження та перейшов до судового розгляду справи.

Після з'ясування усіх обставин та перевірки їх доказами, суд віддалявся до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Ррозглянувши  матеріали справи, вивчивши надані докази,  заслухавши представника позивача, суд-  

встановив:

Рішенням Виконавчого комітету Сімферопольської міської ради від 11.09.2004р. здійснено державну реєстрацію суб'єкта підприємницької  діяльності  -  Товариства з обмеженою відповідальністю «Сімферопольський завод металево – пластикових виробів – Агроімпекс», про що видане відповідне свідоцтво (арк.. справи 9).  

Відповідно до довідки ДПІ в м. Сімферополі відповідач з 1-го кварталу 2006р. не подає податкову звітність (податкові декларації – арк.. справи 4).

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами» № 2181-III від 21.12.2000р. платники податків повинні представляти до органів ДПІ звітність з періодичністю, встановленою нормами діючого законодавства.

Відповідно до ст.239 Господарського кодексу України одним з видів адміністративно-господарський санкцій є відміна державної реєстрації суб'єкта господарювання. У випадку, передбаченому законом відміна (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду (п. 15 ст. 58 Господарського Кодексу України).

Згідно з п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” неподання юридичною особою протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону є підставою для прийняття судом рішення про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

За  таких обставин суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

Постановив:

        Позов задовольнити.

        Припинити  юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю «Сімферопольський завод металево – пластикових виробів – Агроімпекс» (м.Сімферополь, вул.Космічна,5/13, к.110, код ЄДРПОУ 33131137, банківські реквізити відсутні), зареєстрованого рішенням Виконавчого комітету Сімферопольської міської ради від 11.09.2004р.

Постанова може бути оскаржена до Севастопольського апеляційного господарського суду через господарський суд  АР Крим шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови в десятиденний строк з дня її проголошення, з подальшим поданням апеляційної скарги на постанову протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження та в порядку передбаченому ч. 5 ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, у разі не подання відповідної заяви (ст. 254 КАС України).

Копію  постанови, після набрання законної сили, надіслати державному реєстратору (м.Сімферополь, вул..Толстого,15).

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Башилашвілі О.І.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення28.08.2007
Оприлюднено13.09.2007
Номер документу935287
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10214-2007а

Постанова від 28.08.2007

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Башилашвілі О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні