Ухвала
від 11.12.2020 по справі 522/13871/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

11 грудня 2020 року м. Одеса Справа №522/13871/20

Провадження 2/522/5828/20

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Кузнецової В.В.

за участю секретаря судового засідання - Довгань Ж.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі суду в м.Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю агентство безпеки ЗЕВС про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

встановив:

Приморським районним судом м. Одеси під головуванням судді Кузнецової В.В. слухається цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю агентство безпеки ЗЕВС про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

10.12.2020 року позивач звернувся до суду із заявою про залучення у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Одеський національний медичний університет. В обґрунтування заяви вказує, що він безпосередньо охороняв об`єкти ОНМУ, та що рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Крім того, позивач звернувся до суду із заявою про витребування доказів та просить витребувати від ОНМУ (м.Одеса, пров. Валіховський, 2) належним чином засвідчені витяги з журналів виходу та чергування вахтерів:

-З 11 жовтня 2019 року по 25 жовтня 2019 року - гуртожиток №4, вул. Пішонівська, 1, м.Одеса;

-З 26 жовтня 2019 року по 04 лютого 2020 року включно гуртожиток №1/1, вул. С.Ядова, 4, м.Одеса.

Позивач надав суду заяву про проведення підготовчого судового засідання згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Представник відповідача просив провести судове засідання згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

За приписами ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як та підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій; суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Вимогами ч. 1 ст. 13 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права та обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З огляду на наведене, суд приходить до висновку про задоволення заяви відповідача та залучення до участі у справі Одеський національний медичний університет у якості третьої особи, оскільки рішення у даній справі безпосередньо може вплинути на їх права та обов`язки.

Згідно з ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Враховуючи викладене, зважаючи на те, що на даний час позивач по справі позбавлений можливості самостійно надати суду зазначені в заяві про витребування доказів документи, а вищевказані документи мають суттєве значення для подальшого розгляду справи по суті, є всі обґрунтовані підстави для задоволення зазначеного клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 53, 84, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Одеський національний медичний університет (ЄДРПОУ 02010801, м.Одеса, прв. Валіховський, 2) у справі №522/13871/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю агентство безпеки ЗЕВС про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Витребувати з Одеського національного медичного університету (ЄДРПОУ 02010801, м.Одеса, прв. Валіховський, 2) належним чином засвідчені витяги з журналів виходу та чергування вахтерів:

- З 11 жовтня 2019 року по 25 жовтня 2019 року - гуртожиток №4, вул. Пішонівська, 1, м.Одеса;

- З 26 жовтня 2019 року по 04 лютого 2020 року включно гуртожиток №1/1, АДРЕСА_1 .

Витребувані документи надати до суду в строк до 01 лютого 2021 року.

Роз`яснити виконавцям ухвали в частині витребування доказів, що відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Витребувані документи направити до Приморського районного суду м.Одеси за адресою: м. Одеса, вул. Балківська, 33, каб. 223.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://pm.court.gov.ua/sud1522/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений та підписаний суддею 11.12.2020 року.

Суддя В.В. Кузнецова

Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено15.12.2020

Судовий реєстр по справі —522/13871/20

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 21.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні