Ухвала
від 15.12.2020 по справі 420/14003/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/14003/20

У Х В А Л А

15 грудня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., вивчивши матеріали позовної заяви Головного управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), дозвільної системи у сфері господарської діяльності,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду з позовною заявою звернулось Головне управління Держпраці в Одеській області до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України про:

застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти,- які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до ст. 19 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та у строк, установлений законом. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Відповідно до п. 4 ч. 9 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно з ч. 2 ст. 12 Кодексу адміністративного судочинства України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування, склад учасників та інші обставини, які мають значення для вирішення даної справи, а також положення статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про можливість розгляду даної адміністративної справи у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у ній матеріалами.

Частиною 5 ст. 262 Кодексу адміністративного судочинства України зазначено, що суд розглядає справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ст. 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Керуючись статтями 12, 171, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Держпраці в Одеській області (65044, м. Одеса, пр.-т. Шевченка 2, код ЄДРПОУ 39781624) до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України (67667, Одеська область, Біляївський район, смт. Хлібодарське, вул. Маяцька дорога 24, код ЄДРПОУ 00724896) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України шляхом зобов`язання Державного підприємства Дослідне господарство Одеської державної станції Національної академії аграрних наук України зупинити виконання наступних робіт, а саме: роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра; експлуатацію трансформаторних підстанцій ТП-654, ТП-821; роботи у діючих електроустановках напругою понад 1000 В та у зонах дії струму високої частоти,- які виконуються за адресою: вул. Маяцька дорога б.24, смт. Хлібодарське, Біляївський район, Одеська область, у зв`язку з загрозою життю та здоров`ю людей - прийняти до розгляду та відкрити провадження по адміністративній справі.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

Зобов`язати Головне управління Держпраці в Одеській області (код ЄДРПОУ 39781624) у термін до 05 січня 2021 року, надати до Одеського окружного адміністративного суду інформацію, стосовно впливу порушень акту перевірки №15/14.5/12-710 від 17 листопада 2020 року, під номерами №1, 11-14 на можливість спричинення шкоди життю чи здоров`ю людей.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Попередити відповідача, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Запропонувати позивачу надати відповідь на відзив та/або клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву разом із документами, що підтверджують надіслання відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Запропонувати відповідачу надати протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують їх надіслання (надання) і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити відповідача про наявні в суді матеріали, які підлягають врученню суб`єкту владних повноважень як стороні, та про можливість їх отримання лише безпосередньо у суді.

Розгляд справи по суті розпочнеться через тридцять днів (з 14 січня 2020 року) з дня відкриття провадження та справа буде розглянута у строк не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження по справі.

Веб-адреса сторінки Одеського окружного адміністративного суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://adm.od.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності у порядку та строки встановлені ст.ст.293-295 КАС України. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Балан Я.В.

Дата ухвалення рішення15.12.2020
Оприлюднено17.12.2020

Судовий реєстр по справі —420/14003/20

Рішення від 19.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 17.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 03.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 23.04.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 18.01.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні