Ухвала
від 19.11.2020 по справі 758/13002/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/13002/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2020 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київськоїмісцевої прокуратури№ 7 ОСОБА_3 , в рамках кримінального провадження № 442020101070000107від 23.04.2020,за ознакамивчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.1ст.325 КК України, про проведення огляду, -

У С Т А Н О В И В:

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду.

Органом досудового розслідування встановлено, що закладами охорони здоров`я та суб`єктами господарювання в ході провадження діяльності зі знешкодження, утилізації та транспортування лікарських засобів та виробів медичного призначення, небезпечних медичних та біологічних відходів здійснюється порушення вимог чинного законодавства.

У ході досудового розслідування отримано інформацію щодо протиправної діяльності компанії-утилізатора небезпечних відходів (зокрема, медичних відходів категорії «В») ТОВ«РЕИ БРОВАРИ» (ЄДРПОУ 39817807).

Як встановлено слідством, службові особи ТОВ«РЕИ БРОВАРИ», не маючи належного обладнання та достатньої кількості спецтехніки і ліцензії на перевезення небезпечних відходів провадять господарську діяльність з порушенням вимог чинного законодавства.

Під час досудового розслідування встановлено, що офіційна юридична адреса ТОВ «РЕИ БРОВАРИ»: 07400, Київська обл., м.Бровари, вул. Олега Оникієнка, б. 61; офіційна адреса ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» зазначена в реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами (на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України): 07423, м. Бровари, вул.ОлегаОникієнка, б.125, оф.15; адреса місця провадження господарської діяльності, зазначена в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами (сайт Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України): 07400, м.Бровари, бульв. Незалежності, б.26-а.

Водночас, встановлено, що за адресою зазначеною в реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами відсутні будь-які ознаки провадження господарської діяльності.

Крім того, прокурор зазначає, що отримано інформацію, що ТОВ«РЕИ БРОВАРИ» в адресі місця провадження господарської діяльності, зазначеній в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами (07400, м.Бровари, бульвар Незалежності, б.26-а) не здійснює утилізацію, знешкодження небезпечних відходів, які зобов`язалось знищувати відповідно до укладених договорів із закладами охорони здоров`я.

Органом досудового розслідування встановлено, що за адресою: 07400, м.Бровари, бульвар Незалежності, б.26-а знаходиться котельня, в приміщенні якої знаходиться піч. Власником котельні є ТОВ«ФЕЛІКС ЕНЕРДЖИ» (ЄДРПОУ 38467671), юридична адреса: 07400, Київська обл., м.Бровари, вул. Шевченка, б. 10А, директор ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім цього, отримано відомості з офіційного «інтернет-сайту» (http://brovary-rada.gov.ua/documents/34093.html) Броварської міської ради Київської області, в яких зазначається, що земля на якій знаходиться зазначена котельня, за адресою: 07400, м.Бровари, бульв. Незалежності, б.26-а, знаходиться у комунальній власності Броварської міської ради Київської області та здається в оренду ТОВ«ФЕЛІКС ЕНЕРДЖИ».

За отриманими даними, ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» уклало договір оренди печі з ТОВ «ФЕЛІКС ЕНЕРДЖИ», з метою отримання ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, без наміру використання її для знищення небезпечних відходів.

Також, відповідно до отриманої інформації, що ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» надавало послуги із вивезення та знешкодження небезпечних медичних відходів категорії «В» епідемічно небезпечних відходів, лікарням, які законтрактовані з НСЗУ на надання медичних послуг (в тому числі стаціонарна допомога) хворим на коронавірусну хворобу COVID-19: КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня» Броварської районної ради Київської обл. Броварської міської Ради Київської обл., ЄДРПОУ 0199449; КНП КОР «Київська обласна клінічна лікарня», ЄДРПОУ 01993701) та ін.

Встановлено, що директором ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 , місце народження: м. Дніпропетровськ, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Також, отримано відомості, що ОСОБА_5 є колишнім учасником та директором в ТОВ «ФЕЛІКС ЕНЕРДЖИ».

Крім цього слідством встановлено, що ОСОБА_5 є бенефіціаром в компанії-утилізаторі (знешкоджувачі) небезпечних відходів: ТОВ «ВТОРМАГ» (ЄДРПОУ 39458830), юридична адреса та адреса провадження господарської діяльності, зазначена в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами: 07423, Київська обл., Броварський р-н, с. Семиполки, вул. Київське шосе, б. 2. За отриманою інформацією, ТОВ «ВТОРМАГ» є пов`язаною компанією із ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» і також провадить господарську діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами з порушенням вимог чинного законодавства.

Враховуючи вищезазначене, у слідства є підстави вважати, що ТОВ «ВТОРМАГ» та ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» пов`язані в своїй протиправній діяльності, а факт відсутності будь-якої господарської діяльності ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» за адресою, зазначеною в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами, може свідчити про здійснення службовими особами даного підприємства незаконної діяльності, пов`язаної із неналежним поводженням з небезпечними відходами, що несе загрозу безпеці та здоров`ю громадян України та може спричинити неконтрольоване поширення захворювання на COVID-19.

На даний час у ході досудового слідства з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення всіх обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виникла необхідність у проведенні огляду за вищезазначеними адресами провадження господарської діяльності (юридична адреса, офіційна адреса з ліцензійного реєстру та адреса місця провадження господарської діяльності з ліцензійного реєстру) ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» (код ЄДРПОУ 39817807) та ТОВ«ВТОРМАГ» (ЄДРПОУ 39458830).

У судове засідання прокурор подав заяву, в якій просить розглянути клопотання за його відсутності, задовольнити в частині, за адресою: Київська обл., м. Бровари, вул. .

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання, у зв`язку з наступним.

Згідно із ч. 1 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Згідно з ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно із правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для надання дозволу на проведення огляду та необхідність задоволення вказаного клопотання.

Керуючись ст. ст. 131 - 132, 234 - 237 КПК України, - суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київськоїмісцевої прокуратури№ 7 ОСОБА_3 , в рамках кримінального провадження № 42020101070000107від 23.04.2020,за ознакамивчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.1ст.325 КК України, про проведення огляду задовольнити;

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 , іншим прокурорам у провадженні за його дорученням, а також, за його дорученням слідчим слідчого відділу УП в метрополітені ГУНП у м. Києві, із залученням старшого державного інспектора України з охорони навколишнього природного середовища ДЕІУ Акберова Арзу Елгарогли, на проведення огляду: за юридичною адресою ТОВ «РЕИ БРОВАРИ»: 07400, Київська обл., м.Бровари, вул. Олега Оникієнка, б. 61; в офіційній адресі ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» зазначеній в реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами (на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України): 07423, м. Бровари, вул.ОлегаОникієнка, б.125, оф.15; в адресі місця провадження господарської діяльності ТОВ «РЕИ БРОВАРИ», зазначеній в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами (сайт Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України): 07400, м.Бровари, бульв. Незалежності, б.26-а; в юридичній адресі та адресі провадження господарської діяльності ТОВ«ВТОРМАГ», зазначеній в офіційному реєстрі ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами: 07423, Київська обл., Броварський р-н, с. Семиполки, вул. Київське шосе, б. 2;

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді;

Виготовлено дві копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.11.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93548434
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —758/13002/20

Ухвала від 19.11.2020

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 19.11.2020

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні