Ухвала
від 15.12.2020 по справі 360/4654/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

15 грудня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/4654/20 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., перевіривши матеріали за адміністративним позовом Головного управління ДПС у Луганській області (місцезнаходження: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72) до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДПС у Луганській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , в якому позивач просив суд стягнути з ФОП ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (рнокпп: НОМЕР_1 ), зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 , кошти за податковим боргом з орендної плати з фізичних осіб у загальній сумі 119257 грн. 64 коп. (сто дев`ятнадцять тисяч двісті п`ятдесят сім грн. 64 коп.) в дохід місцевого бюджету за наступними реквізитами: розрахунковий рахунок: UA628999980334119815000012071, код платежу 18010900, отримувач - УК у м.Рубіжному/М.РУБІЖНЕ/18010900, ОКПО37904431, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП).

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 01.12.2020 року позовну заяву Головного управління ДПС у Луганській області залишено без руху та встановлено позивачу строк для усунення недоліків протягом 5-ми (п`яти) календарних днів з дати отримання даної ухвали шляхом надання суду доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу за належною адресою.

14.12.2020 від представника позивача на виконання ухвали суду від до відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) суду за вхідним реєстраційним номером 51174/2020 надано заяву про усунення недоліків позовної заяви.

Позивачем усунуто недоліки в строк, встановлений судом.

Після усунення недоліків позовна заява відповідає вимогам статей 160,161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст. ст. 160, 161, 171 КАС України.

Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду, підстав для повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частинами першою, другою ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з частиною першою ст. 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Для всебічного та повного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 248, 257-262 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Головного управління ДПС у Луганській області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення податкового боргу.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 13 січня 2021 року о 09 год. 20 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18, І поверх, зала судових засідань № 6.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

Справа розглядатиметься суддею Кисельовою Є.О. одноособово.

Зобов`язати позивача надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду в судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів.

Зобов`язати відповідача протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву (відзив).

Зобов`язати Головне управління ДПС у Луганській області у строк 12 січня 2021 року надати суду інтегровану картку платника податку відповідача станом на дату розгляду справи.

Роз`яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву повинен повністю відповідати вимогам ст.162 КАС України і до нього повинні бути додані: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Документи, що подаються у копіях повинні бути засвідчені належним чином згідно вимог діючого законодавства.

Запропонувати:

- позивачу подати до суду відповідь на відзив протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відповідачу копії відповіді на відзив та доданих до неї документів;

- відповідачу подати до суду заперечення протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив та доданих до неї документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії заперечення та доданих до них документів.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі "Електронний суд" для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою https://adm.lg.court.gov.ua/sud1270/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності шляхом подачі через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЄ.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення15.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93560245
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —360/4654/20

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.04.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Рішення від 13.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні