Ухвала
від 16.12.2020 по справі 495/5660/20
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/5660/20

Провадження № 2/513/489/20

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

16 грудня 2020 року Саратський районний суд Одеської області у складі: судді Бучацької А.І., за участю: секретаря судового засідання Златіної О.І., розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в смт.Сарата Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Успенівської сільської ради Саратського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

В С Т А Н О В И В:

позивач ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився.

Представник Успенівської сільської ради Саратського району Одеської області, належним чином повідомлений про розгляд справи до суду не з`явився.

З копії спадкової справи, яка надійшла до суду 14 грудня 2020 року, судом встановлено, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 , який є спадкоємцем за законом першої черги після смерті ОСОБА_3 .

Отже, відповідно до ст. 53 ЦПК України суд вважає за необхідне залучити ОСОБА_2 до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Частиною 1, 2, 3, 4 ст. 174 ЦПК України визначено, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом. Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву. Підстави, час та черговість подання заяв по суті справи визначаються цим Кодексом або судом у передбачених цим Кодексом випадках. Подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Статтею 181 ЦПК України встановлено, що у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дозволить третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази та надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - отримати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Ураховуючи, що спір між сторонами не врегульовано в порядку, передбаченому ч.ч. 3, 4 ст. 200 ЦПК України, підготовче провадження належить закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 197-200, 258-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Залучити ОСОБА_2 до участі у даній цивільній справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Успенівської сільської ради Саратського району Одеської області, третя особа ОСОБА_2 , про визначення додаткового строку для прийняття спадщини до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 04 лютого 2021 року о 09:00 годині в приміщенні Саратського районного суду з викликом сторін.

Копію ухвали, копію позовної заяви з додатками надіслати третій особі.

Третій особі ОСОБА_2 роз`яснити, що він має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали надіслати: суду - письмові пояснення щодо позову або відзиву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують пояснення; позивачу та відповідачу - копію пояснень та доданих до нього документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. І. Бучацька

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93582826
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/5660/20

Рішення від 08.04.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 23.09.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні