Ухвала
від 01.12.2020 по справі 757/52814/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/52814/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2020 року слідчий суддяПечерського районногосуду м.Києва ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судув м.Києві клопотання слідчого групислідчих Головногослідчого управлінняНаціональної поліціїУкраїни ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До провадження слідчого судді Печерського районного судум. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 12019100020006927 надійшло клопотання слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження, відомості щодо якого внесені до ЄРДР за № 12019100020006927 від 19.09.2019 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361-2 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що невідомі особи отримавши незаконно доступ до бази данних «PharmXplorer», яка належить ТОВ "ПРОКСІМА РІСЕРЧ" ЄДРПОУ 36356341, здійснили незаконне втручання, збут та розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або носіях такої інформації.

Під час виконання доручення слідчого, оперативними працівниками ДКП НПУ встановлено, що несанкціоноване втручання до бази даних, а також її продаж та розповсюдження здійснюється гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , який на даний час являється керівником та бенефіціаром власником ТОВ «Шалені фарм», ЄДРПОУ 42646284, юридична адреса: м. Київ, вул. Амосова, 4 офіс 5. Також встановлено, що на даний час ОСОБА_6 проживає за адресою АДРЕСА_2 .

Співзасновниками товариства також являється ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Встановлено, що ОСОБА_6 пропонував клієнтам ТОВ «Проксіма Рісерч» доступ до бази даних за ціною у 6 разів дешевше ніж офіційна ціна (офіційна вартість доступу 1000000 гривень на рік), а також пропонував доступ до інших баз даних з обмеженим доступом, подальше його налаштування та навчання у користуванні.

Також на даний час встановлено що оплату за доступ до бази даних ОСОБА_6 приймає та для оплати надає рахунок своєї матері ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка являється фізичною особою підприємцем, ЄДРПОУ НОМЕР_1 , являється платником єдиного податку, проживає у АДРЕСА_1

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, слідчий суддя надходить наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.234КПК Україниобшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, в даній ухвалі не наводить зміст документів доданих до клопотання (доказів), оскільки він обмежений таємницею досудового розслідування згоду на розкриття якої слідчим, прокурором йому не надано. Судове засідання проведено у закритому режимі відповідно до КПК України.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах, дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення обшуку.

Непроведення обшуку могло б перешкодити меті кримінального провадження.

Керуючись ст. 234, 235, 309, 535 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні за № 12019100020006927 від 19.09.2019: слідчим групислідчих тапрокурорам групипрокурорів укримінальному провадженні на проведення обшуку квартири за адресою: АДРЕСА_1 ,зареєстрована направі власностіза ОСОБА_9 та перебуваєв користуванні ОСОБА_6 ,що причетнийдо протиправноїдіяльності, з метою виявлення та вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, а саме:

цифрових носіїв електронної інформації (флеш-карт будь-якого формату, USB-Flash носіїв, носіїв на жорстких магнітних дисках (HDD), носіїв на твердотільних дисках (SSD), оптичні диски CD, DVD, комп`ютерів (СБПК, монітор, клавіатура), планшетів, ноутбуків із зарядними пристроями (ППК), мобільних телефонів із сім-картами тощо), пристроїв та приладів, які забезпечують доступ до локальної мережі, всесвітньої інформаційної системи загального доступу Інтернет, у тому числі призначених для з`єднання декількох вузлів комп`ютерної мережі в умовах одного чи декількох сегментів мережі,пристрої IP-телефонії, блокноти та чорнові записи із відомостями щодо переліку третіх осіб із їхніми персональними банківськими даними (номерами банківських платіжних карток, номерами телефонів, інше), кошти в національній та іноземній валюті, здобуті злочинним шляхом, і ці речі можуть містити на собі сліди вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 КК України.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/52814/20-к.

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93603839
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/52814/20-к

Ухвала від 01.12.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні