Ухвала
від 17.12.2020 по справі 390/1532/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1532/20

Провадження №2/390/715/20

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження по цивільній справі

"17" грудня 2020 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Гершкул І.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

В С Т А Н О В И В:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Позов було подано з порушенням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України, а тому ухвалою суду від 20.11.2020 року позовну заяву було залишено без руху та у визначений судом строк недоліки позовної заяви усунуто.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України. Перешкоди для відкриття провадження, передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, відсутні. Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області. Позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Таким чином, вважаю можливим прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по справі.

Виходячи з положень ст.ст.19, 274 ЦПК України та проаналізувавши матеріали позовної заяви вважаю, що наявні підстави для розгляду позовної заяви в порядку спрощеного позовного провадження.

Позивачем до позовної заяви долучено клопотання про витребування у відповідача оригіналу свідоцтва про шлюб серія НОМЕР_1 від 14.10.2013 року.

Відповідно ст.84 ч.1 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Проаналізувавши клопотання вважаю, що клопотання про витребування доказів є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.19, 187, 274 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про розірвання шлюбу.

Розгляд цивільної справи провести за правилами спрощеного позовного провадження та призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 14.01.2021 року на 09.40 год. у залі судових засідань Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б) з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження по справі подати відзив разом із доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана позивачу одночасно з надісланням відзиву до суду.

Позивач має право протягом п`яти днів з дня отримання відзиву подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив із доданими документами повинна бути надіслана відповідачу одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду.

Відповідач має право протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив подати до суду свої заперечення на відповідь разом із доказами, що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення, а також документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків позивачу. Роз`яснити відповідачу, що копію заперечення проти відповіді на відзив разом із доданими до нього документами слід надіслати позивачу одночасно з надісланням цих заперечень до суду.

Витребувати у ОСОБА_2 оригінал свідоцтва про шлюб серія НОМЕР_1 від 14.10.2013 року.

Вказані докази слід подати до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 36-Б) у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1108/.

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати позивачу, відповідачу разом із копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.М. Гершкул

Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено18.12.2020
Номер документу93620920
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —390/1532/20

Рішення від 28.01.2021

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Гершкул І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні