Ухвала
від 17.12.2020 по справі 5/224
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 грудня 2020 року м. Київ № 5/224

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г., ознайомившись із заявою Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі м. Києва

до МПП Істок-Вег

про стягнення заборгованості у розмірі 4084,56 грн,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві звернулось із позовом до МПП Істок-Вег про стягнення заборгованості у розмірі 4084,56 грн.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.12.2007 року позов задоволено.

14.04.2008 року судом було видано виконавчий лист по справі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 09.01.2020 року замінено стягувача за виконавчим листом, виданим на примусове виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 13.12.2017 № 5/224, з управління Пенсійного фонду України в Голосіївському районі м. Києва на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (код ЄДРПОУ 42098368).

10.12.2020 через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян Окружного адміністративного суду міста Києва від представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві надійшла заява про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дубліката виконавчого листа, виданого на виконання рішення в адміністративній справі №5/224.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 16.12.2020 призначено судовий розгляд заяви про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа та видачу дубліката виконавчого листа у судовому засіданні та телефонограмою повідомлено сторін про день, час і місце його проведення.

В судове засідання 17.12.2020 сторони не з`явилися, про час, дату та місце судового розгляду справи були повідомлені належним чином, докази чого містяться в матеріалах справи. Про причини неявки в судове засідання не повідомили. У зв`язку із неявкою в судове засідання представників сторін фіксування судового засідання не здійснювалося, а суд перейшов до розгляду справи в порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 - 3 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

В обґрунтування заяви про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку на його пред`явлення заявником зазначено, що після реорганізацій територіальних органів Пенсійного фонду України в м. Києві, Головним управлінням Пенсійного фонду України було проведено інвентаризацію всіх справ, які були на розгляді в Окружному адміністративному суді м Києва та які перебували на примусовому виконанні в органах ДВС, за результатами якої було встановлено, що виконавчий лист №5/224 від 14.04.2008 року на виконанні не перебуває.

25 вересня 2020 року начальником Голосіївського районного відділу державної виконавчої служби умісті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) було видано довідку про витрату виконавчого документу, копія якого долучена до заяви про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку на його пред`явлення.

Згідно із ч. 1 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Дослідивши наявні у справі матеріали, а також пояснення заявника щодо поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов висновку щодо обґрунтованості доводів, викладених у заяві Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та наявність підстав для її задоволення.

Відповідно до п/п. 18.4 Розділу VII "Перехідні положення" КАС України в редакції Закону № 2147-VIII у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Враховуючи наведене та з огляду на втрату оригіналу виконавчого листа від 14.04.2008 у справі №5/224, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для видачі Головному управлінню Пенсійного фонду України в місті Києві дублікату виконавчого листа у справі №5/224.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 250, 376, п/п. 18.4 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,-

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа у справі №5/224- задовольнити.

2. Видати дублікат виконавчого листа по адміністративній справі №5/224.

3. Поновити строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва 14.04.2008 у справі №5/224 до виконання строком на три місяці з дня набрання даною ухвалою законної сили.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Н.Г. Вєкуа

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93627551
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —5/224

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 08.05.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 08.05.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Андрушків Г.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні