Ухвала
від 18.12.2020 по справі 198/306/20
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 198/306/20

провадження № 2/0198/186/20

У Х В А Л А

іменем України

18 грудня 2020 року Юр`ївський районний суд Дніпропетровської області у складі судді Гайдар І.О., за участю секретаря судових засідань Ткаченко Т.О., представника позивача адвоката Меркулової Т.П., представника відповідача адвоката Скирди В.І., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт Юр`ївка Павлоградського району Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Преображенівське про усунення перешкод у користуванні, володінні та розпорядженні майном,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою про усунення перешкод у користуванні, володінні та розпорядженні майном та просив зобов`язати ТОВ Преображенівське передати позивачу належну йому на праві власності земельну ділянку.

Ухвалою від 30 червня 2020 року у справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання, яке неодноразово відкладалось в зв`язку з неявкою з поважних причин учасників справи, а також через необхідність витребування доказів за клопотанням представника позивача.

Перед черговим підготовчим судовим засіданням, призначеним на 18.12.2020, від позивача ОСОБА_1 на адресу суду через канцелярію надійшла нотаріально посвідчена заява, в якій він просив залишити позов без розгляду. При цьому в судове засідання позивач не з`явився, однак заяви про відкладення розгляду справи не подавав.

Розглянувши вказану заяву, суд дійшов таких висновків.

Відповідно до ст.ст. 13, 49 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

В силу ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Пунктом 5 частини 1 статті 257 ЦПК України передбачено, що суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті надав заяву про залишення позову без розгляду.

За положеннями частини 3 статті 217 ЦПК України розгляд справи по суті розпочинається з оголошенням головуючим судового засідання відкритим.

З огляду на те, що у справі не вирішувалось питання про закриття підготовчого провадження та призначення судового засідання для розгляду справи по суті, суд вважає можливим залишити позовні вимоги ОСОБА_1 без розгляду.

Керуючись ст.ст. 4, 13, 49, 200, п. 5 ч. 1 ст. 257, 260, 261, 352, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Преображенівське про усунення перешкод у користуванні, володінні та розпорядженні майном залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення позовних вимог без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення або підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду в порядку, встановленому ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала складена та підписана 18 грудня 2020 року.

п о с т а н о в и в:

Суддя І. О. Гайдар

СудЮр'ївський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93633805
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —198/306/20

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Гайдар І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні