Ухвала
від 18.12.2020 по справі 346/5293/20
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/5293/20

Провадження № 1-кс/346/1121/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 грудня 2020 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

Слідчий суддя Коломийського міськрайонного суду ОСОБА_1 .

Секретаря ОСОБА_2

розглянув клопотання старшого слідчого СВ Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12020090180000809 від 27.11.2020 року щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання надійшло до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області 17 грудня 2020 року.

Суд перевірив надані матеріали клопотання, включаючи Витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах,-

в с т а н о в и в :

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Розгляд клопотання проводиться без участі особи, власника речі щодо якої необхідно отримати тимчасовий доступ, на підставі ст.163 ч.2 КПК України.

В клопотанні зазначені наступні документи, до яких слід надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення, а саме: технічних засобів (комп`ютерної техніки, системного блоку чи ін.), на яких зберігається відеозапис з камери відео спостереження за період часу з 06.30 по 07.30 год. 27.11.2020 на фасаді мотелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований по АДРЕСА_1 .

У клопотанністаршого слідчогоСВ КоломийськогоВП ГУНП вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_3 зазначено,що27.11.2020 приблизно о 07.10 год. водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жит. АДРЕСА_2 керуючи автомобілем марки DAF XF 380 FT номерний знак НОМЕР_1 з бортовим причіпом марки "SCHWARZMULLER" номерний знак НОМЕР_2 рухався автодорогою Н-10 сполученням "Стрий-Чернівці" та проїжджаючи в с. Л. Хлібичин по вул. Шевченка Коломийського району проявив неуважність та допустив виїзд транспортного засобу за межі проїзної частини дороги ліворуч по ходу свого руху де здійснив наїзд на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жит. АДРЕСА_3 , яка знаходилася на узбіччі. В результаті ДТП ОСОБА_5 доставлено до КНП " ІНФОРМАЦІЯ_4 " з діагнозом ЗЧМТ, струс головного мозку, забій грудної клітки, поперекового відділу хребта та закритого перелому лівої великогомілкової кістки

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що на фасаді мотелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований по АДРЕСА_1 наявна камера відео нагляду, яка спрямована в місце де трапилося ДТП.

З метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення, встановлення істини та прийняття кінцевого законного рішення по даному кримінальному провадженні, виникла необхідність отриманні тимчасового доступу до технічних засобів (комп`ютерної техніки, системного блоку чи ін.), на яких зберігається відеозапис з камер відео - спостереження за період часу з 06.30 по 07.30 год. 27.11.2020 на фасаді мотелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований по АДРЕСА_1 з можливістю перекопіювання відеозапису за вказаний час на оптичний компакт-диск та подальшим вилученням даного диску.

Відповідно до витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, право власності на мотель «Корчма», розташованого в АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_6 .

В ході проведення досудового розслідування виникли обґрунтовані підстави для отримання тимчасового доступу до вищевказаного відеозапису із камери спостереження на фасаді вище вказаного магазину.

Отримання тимчасового доступу та вилучення даних речей із подальшим їх долученням до матеріалів кримінального провадження є необхідним для використання як доказів відомостей, що містяться у відзнятих матеріалах, оскільки в інший спосіб, як отримання тимчасового доступу з подальшим вилученням речей, з метою уникнення їх знищення, довести обставини кримінального правопорушення, встановити всіх свідків та прийняття кінцевого законного рішення є неможливим.

Беручи до уваги вище викладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що відеозапис із камер відео спостереження на фасаді мотелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який розташований по АДРЕСА_1 , міститься на комп`ютерній техніці вказаного магазину та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та прийнятті кінцевого законного рішення по кримінальному провадженні, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до відеозапису на вище вказаному магазині за період часу з 06.30 по 07.30 год. 27.11.2020 з можливістю його вилучення.

Слідчий не з"явився в судове засідання, попередньо подав клопотання відповідно до якого просив клопотання слухати без його участі.

В судове засідання не прибули всі особи, які беруть участь у судовому провадженні, відповідно фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється на підставі ч.4 ст.107 КПК України.

Клопотання погоджене з прокурором.

Встановлено, що 27.11.2020 року старшим слідчим СВ Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 розпочато кримінальне провадження № 12020090180000809, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

З`ясувавши зміст та характер документів, про доступ до яких просить слідчий, слідчий суддя переконався у можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, а також у неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість клопотання про тимчасовий доступ до документів та доцільність застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження.

При цьому слідчий суддя вважає, що для тимчасового доступу до документів достатнім та розумним є строк у 30 днів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.107, 131, 132, 159-165 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовийдоступ дотехнічних засобів(комп`ютерноїтехніки,системного блокучи ін.),на якихзберігається відеозаписз камеривідео спостереженняза періодчасу з06.30по 07.30год.27.11.2020на фасадімотелю « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,який розташованийпо АДРЕСА_1 ,право власностіна якийзареєстровано за ОСОБА_6 , шляхом зняття копії вказаної інформації, без її вилучення.

Виконання ухвали доручити старшого слідчого СВ Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 .

У разі невиконання ухвали Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати 1 місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час

підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКоломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено31.05.2024
Номер документу93634809
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —346/5293/20

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Ухвала від 02.12.2020

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні