Ухвала
від 18.12.2020 по справі 554/11290/20
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 18.12.2020 Справа № 554/11290/20

Провадження № 1кс/554/16993/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

18грудня 2020року слідчийсуддя Октябрськогорайонного судум.Полтави ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 розглянувшив відкритомусудовому засіданнів приміщенніОктябрського районногосуду м.Полтави клопотання слідчого групи слідчих у кримінальному провадженні слідчого СВ Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №12020170000000146 від 09.04.2020 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, -

в с т а н о в и в:

18 грудня 2020 року до суду надійшло зазначене клопотання слідчого групи слідчих у кримінальному провадженні слідчого СВ Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку за місцем знаходження комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області ( код ЄДРПОУ 03332033), за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35, з метою відшукання і вилучення документів та чорнових записів у паперовому та електронному вигляді щодо фінансово-господарських взаємовідносин між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області з ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» щодо збирання, перевезення, відвантаження, зберігання, оброблення, видалення та утилізації небезпечних відходів, у тому числі договори, додатки до них, специфікації, додаткові угоди, акти виконаних робіт, акти про надання послуг, рахунки, товарно-транспортні накладні, видаткові накладні, платіжні доручення, банківські виписки, листування, журнали в?їзду/виїзду транспортних засобів, а також інші предмети, речі та документи, що містять відомості, які самостійно або в сукупності з іншими відомостями мають значення для встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень, підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінальних правопорушень та (або) зберегли на собі їх сліди.

Клопотання обґрунтоване тим, що з 2016 по теперішній час службові особи ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» (код ЄДРПОУ 39817807), зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання для себе неправомірної вигоди, за попередньою змовою з посадовими особами ряду інших СГД, які не мають відповідних дозвільних документів, на території Полтавської області здійснюють діяльність зі збору, обробки та утилізації небезпечних відходів в місцях, що не призначені для таких відходів, що спричинило тяжкі наслідки державі.

Під час огляду мережі «Інтернет» виявлено оголошення з питань діяльності організацій міста Кременчука, які надають послуги з утилізації небезпечних відходів. До даних організацій відносяться «ЦЕНТР УТИЛІЗАЦІЇ Кременчук» та «Кременчуцький центр утилизации промышленых отходов», в яких зазначаються спільні дані щодо: адреси м. Кременчук, вул. Халаменюка, 12, номерів телефонного зв?язку, контактна особа або керівник « ІНФОРМАЦІЯ_1 » чи « ОСОБА_5 ».

Вказані організації, офіційно не зареєстровані в Державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, відповідно і не мають дозволи на проведення збору та утилізації відходів, власних потужностей та транспортних засобів.

Щодо зазаначеної в Інтернет оголошеннях контактної особи або керівника «Центр утилізації Кременчук» та «Кременчуцький центр утилизации промышленых отходов», то даним є мешканець м. Кременчук ОСОБА_6 , який зареєстрований як ФОП з видами діяльності відмінними від утилізації відходів.

Згідно «Переліку ліцензіатів на провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами» Міністерства енергетики та захисту довкілля України, в даному відсутні відомості по реєстрації дозволу за ФОП « ОСОБА_6 », «ЦЕНТР УТИЛІЗАЦІЇ Кременчук», «Кременчуцький центр утилизации промышленых отходов», та за адресою: м. Кременчук, вул. Ярмаркова, 5. Тим самим ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» на території України мають право здійснювати діяльність щодо поводження з небезпечними відходами лише за адресою: Київська область, м. Бровари, б-р Незалежності, 26А.

Відповідно договору оренди №8/1 від 09.11.2015 між ТОВ «РЕИ БРОВАРИ», (код ЄДРПОУ 39817807) та ТОВ «ФЕЛІКС ЕНЕРДЖИ», (код ЄДРПОУ 38467671) останні передали у строкове платне користування комплекс обладнання (устаткування для утилізації та знешкодження промислових відходів), що знаходиться за адресою: м. Бровари, б-р. Незалежності, 26-А.

«ЦЕНТР УТИЛІЗАЦІЇ Кременчук» з 2016 року по теперішній час, використовуючи дозвільні та інші офіційні документи ТОВ "РЕИ БРОВАРИ", здійснюють незаконну діяльність у сфері поводження з небезпечними відходами, що виражаються в порушенні правил екологічної безпеки під час перевезення, зберігання та утилізації.

Представники «Центр утилізації Кременчук» власними силами і засобами незаконно здійснюють збір, зберігання та утилізацію небезпечних відходів у державних та комерційних підприємств Полтавської області.

Так, ТОВ "РЕИ БРОВАРИ" офіційно укладають договори з підприємствами Полтавської області на збір, транспортування та утилізацію небезпечних речовин, згідно договору останні повинні забирати від підприємств небезпечні відходи та транспортувати їх до м. Бровари для утилізації, але фактично ТОВ "РЕИ БРОВАРИ" цього не роблять, за них цю роботу виконують представники ТОВ «Сучасний центр утилізації» (він же ТОВ «Центр утилізації Кременчук»), які збирають небезпечні відходи від підприємств та фактично вивозять на територію за адресою: м. Кременчук, вул. Ярмаркова, 5, та м. Кременчук, вул. Ярмаркова буд. 9А.

Крім того, перевезення здійснюється вантажними автомобілями, які не внесені до бази даних транспортних засобів, які мають право надавати послуги з перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів.

Встановлено, що ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» проводять фінансово господарські операції, щодо вивезення та утилізації відходів в тому числі небезпечних з наступними суб`єктами господарювання на території Полтавської області у 2020 році, а саме: ТДВ «Кременчуцька птахофабрика», КНМП «Кременчуцька міська дитяча лікарня», ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ», ПРАТ «Кременчуцький міськмолокозавод», ПАТ «Кременчуцький сталеливарний завод», Кременчуцьке комунальне автотранспортне підприємство 1628, ТОВ «ТД Кременчук нафтопродукт сервіс», ТОВ «Автоцентр-Кременчук-2012», ТОВ «Єристівський ГЗК», КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Горішньоплавнівської міської ради», ДП «Полтавське лісове господарство», Нафтогаз видобування, (на території свердловини №77 Семиренківського родовища Шишацького району, на території свердловини №55 Мачухського ГКР Полтавського району).

Фактично господарська діяльність з поводження з небезпечними відходами ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» здійснюється на території металобаз за адресами: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Ярмаркова, 5 (куди здійснюється вивіз бочок з маслом, тари із залишками антифризу тощо) та Ярмаркова, 9 А (куди здійснюється вивіз відпрацьованих мастильних фільтрів). Після утилізації небезпечних відходів за вищезазначеними адресами, посадові особи ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» займаються виготовленням офіційних документів, куди вносять недостовірні відомості щодо місць провадження господарської діяльність з поводження з небезпечними відходами, їх утилізації та витрат на логістику.

Встановлено, що між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області та ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» укладено договір №16-12-19/1К/187 від 16.12.2019 предметом якого є послуги, що до поводження з відходами, з ціною договору 6436,92 грн..

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області, вступивши у злочинну змову з представниками ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» здійснили заволодіння товарно-матеріальними цінностями, шляхом списання їх, провівши безтоварну фінансово-господарську операцію, щодо утилізації небезпечних відходів. Останні, попередньо домовившись між собою про вчинення кримінального правопорушення, внесли недостовірні відомості до заявок, щодо утилізації небезпечних відходів, рахунків, ТТН, актів виконаних робіт для здійснення перерахування грошових коштів за послуги з вивезення та утилізації небезпечних відходів, які фактично не виконувалися, з метою привласнення товарно матеріальних цінностей, що перебувають на балансі комунального підприємства.

У зв?язку з тим, що за місцем знаходження комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області, за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35, знаходяться документи

фінансово-господарських взаємовідносин комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області з ТОВ «РЕИ БРОВАРИ», у тому числі документи в яких внесені завідомо недостовірні відомості про перевезення та утилізацію небезпечних відходів, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області, за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35.

Для виявленнята фіксаціївідомостей прообставини вчиненнятяжкого кримінальногоправопорушення,надання їмналежної правовоїоцінки,забезпечення проведеннядосудового розслідуваннята запобіганнязміни абознищення речейта документів,необхідно провестиобшук за місцем знаходження комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області, за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35, з метою відшукання і вилучення документів та чорнових записів у паперовому та електронному вигляді щодо фінансово-господарських взаємовідносин між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області з ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» щодо збирання, перевезення, відвантаження, зберігання, оброблення, видалення та утилізації небезпечних відходів, у тому числі договори, додатки до них, специфікації, додаткові угоди, акти виконаних робіт, акти про надання послуг, рахунки, товарно-транспортні накладні, видаткові накладні, платіжні доручення, банківські виписки, листування, журнали в?їзду/виїзду транспортних засобів, а також інші предмети, речі та документи, що містять відомості, які самостійно або в сукупності з іншими відомостями мають значення для встановлення обставин вчинення кримінальних правопорушень, підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінальних правопорушень та (або) зберегли на собі їх сліди.

Заслухавши думку слідчого, яка підтримує клопотання з наведених у ньому підстав, дослідивши матеріали додані до клопотання, суд приходить до висновку про задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Встановлено, що в провадженні СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020170000000146 від 09.04.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (а.с. 6).

З копії Рапорту оперуповноваженого ВСП ВП ГУ НП в Полтавській області вбачається, що з 2016 по теперішній час службові особи ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» (код ЄДРПОУ 39817807), зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання для себе неправомірної вигоди, за попередньою змовою з посадовими особами ряду інших СГД, які не мають відповідних дозвільних документів, на території Полтавської області здійснюють діяльність зі збору, обробки та утилізації небезпечних відходів в місцях, що не призначені для таких відходів, що спричинило тяжкі наслідки державі. Під час огляду мережі «Інтернет» виявлено оголошення з питань діяльності організацій міста Кременчука, які надають послуги з утилізації небезпечних відходів. До даних організацій відносяться «ЦЕНТР УТИЛІЗАЦІЇ Кременчук» та «Кременчуцький центр утилизации промышленых отходов», в яких зазначаються спільні дані щодо: адреси м. Кременчук, вул. Халаменюка, 12, номерів телефонного зв?язку, контактна особа або керівник « ІНФОРМАЦІЯ_1 » чи « ОСОБА_5 » (а.с.8-9).

З копії Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб , фізичних осіб підприємців та громадських формувань основним видом діяльності ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» є оброблення та видалення безпечних відходів, місце знаходження юридичної особи Київська обл., м. Бровари, вул. Олега Оникієнка,125, оф. 15 (а.с.13-14).

З копії дозволу № 1847.17.32 виданого ГУ Держпрації у Київській області вбачається, що ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» надано дозвіл з 04.07.2017 р. по 03.07.2022 р. на устаткування, пов`язане з переробкою, зберіганням, знищенням небезпечних речовин, адреса розміщення устаткування Київська обл., м. Бровари, бул. Незалежності,26-А. (а.с.12).

З копії роздруківок з мережі «Інтернет» вбачається, що виявлено оголошення з питань діяльності організацій міста Кременчука, які надають послуги з утилізації небезпечних відходів. До даних організацій відносяться «ЦЕНТР УТИЛІЗАЦІЇ Кременчук» та «Кременчуцький центр утилизации промышленых отходов», в яких зазначаються спільні дані щодо: адреси м. Кременчук, вул. Халаменюка, 12, номерів телефонного зв?язку, контактна особа або керівник « ІНФОРМАЦІЯ_1 » чи « ОСОБА_5 » (а.с.17-18).

З копії Рапорту вбачається, що між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області та ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» укладено договір, предметом якого є послуги, щодо поводження з відходами, з ціною договору. Посадові особи комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області, вступивши у злочинну змову з представниками ТОВ «РЕИ БРОВАРИ», здійснили заволодіння товарно-матеріальними цінностями, шляхом списання їх, провівши безтоварну фінансово-господарську операцію, щодо утилізації небезпечних відходів. Останні, попередньо домовившись між собою про вчинення кримінального правопорушення, внесли недостовірні відомості до заявок, щодо утилізації небезпечних відходів, рахунків, ТТН, актів виконаних робіт для здійснення перерахування грошових коштів за послуги з вивезення та утилізації небезпечних відходів, які фактично не виконувалися, з метою привласнення товарно матеріальних цінностей, що перебувають на балансі комунального підприємства (а.с.25).

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна будівлі за адресою м.Кременчук,вул.Махоркова,35.належать Кременчуцькійміській радіПолтавської області (а.с.29-31).

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення , а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Даючи оцінкудоказам усправі,суд вважає,що за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35 можуть знаходитисьдокументи та чорнові записи у паперовому та електронному вигляді фінансово-господарської діяльності щодо фінансово-господарських взаємовідносин між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області з ТОВ «РЕИ БРОВАРИ», щодо збирання, перевезення, відвантаження, зберігання, оброблення, видалення та утилізації небезпечних відходів.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування та вилучення предметів, які мають значення для даного кримінального провадження, що можливе лише шляхом проведення обшуку за вищевказаною адресою,враховуючи,що відшукуваніречі можутьзнаходитися за адресою АДРЕСА_1 , як докази вчинення кримінального правопорушення, а також які є засобами та знаряддями вчинення злочину, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст.234-235КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого групи слідчих у кримінальному провадженні слідчогоСВ Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити .

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження комунального підприємства «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області ( код ЄДРПОУ 03332033), за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Махоркова, 35, з метою відшукання і вилучення документів та чорнових записів у паперовому та електронному вигляді щодо фінансово-господарських взаємовідносин між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» Кременчуцької міської ради Полтавської області з ТОВ «РЕИ БРОВАРИ» щодо збирання,перевезення,відвантаження,зберігання,оброблення,видалення таутилізації небезпечнихвідходів,у томучислі договори,додатки доних,специфікації,додаткові угоди,акти виконанихробіт,акти пронадання послуг,рахунки,товарно-транспорнінакладні,видаткові накладні,платіжні доручення,банківські виписки,листування,журнали в?їзду/виїздутранспортних засобів, атакож іншіпредмети,речі тадокументи,що містятьвідомості,які самостійноабо всукупності зіншими відомостямимають значеннядля встановленняобставин вчиненнякримінальних правопорушень,підшукані,виготовлені,пристосовані чивикористані якзасоби чизнаряддя вчиненнякримінальних правопорушень та(або)зберегли насобі їхсліди.

Строк дії ухвали становить 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93670352
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/11290/20

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 31.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні