Ухвала
від 14.12.2020 по справі 619/4918/20
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №619/4918/20

провадження №2/619/1525/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

14 грудня 2020 року Суддя Дергачівського районного суду

Харківської області Жорняк О.М.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (паспорт НОМЕР_1 , виданий Вовчанським РВ ГУ МВС України в Харківській області 08.06.2010, ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 ), місце реєстрації: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ( РНОКПП НОМЕР_3 , паспорт серія та номер НОМЕР_4 , виданий 24.06.1998 Солоницівським ВМ Дергачівського РВ УМВСУ в Харківській області ), місце проживання: АДРЕСА_2 , Сухининської сільської ради Богодухівського району Харківської області, юридична адреса: 62150, Харківська обл., Богодухівський р-н., с. Сухини, вул. Данилова,9 код ЄДРПОУ: 04397170про встановлення факту, що має юридичне значення та про визнання права власності на Ѕ частину земельної ділянки, в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до Дергачівського районного суду Харківської області з позовом до ОСОБА_2 , Сухининської сільської ради Богодухівського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення та про визнання права власності на 1/2частину земельної ділянки, в порядку спадкування за законом

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст.278 ЦПК України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі. Треті особи мають право подати пояснення щодо позову в строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Керуючись ст.ст.83, 128 ч.5, 178-181, 187, 260, 353 ч.1 п.8, 354 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Сухининської сільської ради Богодухівського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення та про визнання права власності на 1/2частину земельної ділянки, в порядку спадкування за законом.

Призначити підготовче судове засідання на 09 годин 30 хвилин 11 січня 2021 року.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу подати до суду відзив на позов в строк до 28 грудня 2020 року.

До відзиву додати: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив у строк до 11 січня 2021 року.

Запропонувати відповідачу подати до суду в строк до 11 січня 2021 року заперечення, в яких викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Витребувати з Дергачівської державної нотаріальної контори Харківської області інформаційну довідку про те, хто подав заяву про прийняття спадщини або заяву про відмову від спадщини, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_4 ? Чи було спадкодавцями складено на чиє б то не було ім`я заповіт? Чи видавалось свідоцтво про право на спадщину, після їхньої смерті?

Витребувати у приватного нотаріуса Дергачівського районного нотаріального округу Харківської області Арнаутової Т.А. довідку про те, хто подав заяву про прийняття спадщини або заяву про відмову від спадщини, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_4 ? Чи було спадкодавцями складено на чиє б то не було ім`я заповіт? Чи видавалось свідоцтво про право на спадщину, після їхньої смерті?

Витребувати у приватного нотаріуса Дергачівського районного нотаріального округу Харківської області Арнаутової Т.А. ( вул. Захисників, 5 смт Пересічне Дергачівського району Харківської області) копію нотаріальної справи 113/2015, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Роз`яснити учасникам справи статтю 83 ЦПК України.

1. Сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

2. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

3. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

4. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

5. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів.

6. У випадку прийняття судом відмови сторони від визнання обставин суд може встановити строк для подання доказів щодо таких обставин.

7. Якщо зі зміною предмета або підстав позову або поданням зустрічного позову змінилися обставини, що підлягають доказуванню, суд залежно від таких обставин встановлює строк подання додаткових доказів.

8. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

9. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

10. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

11. У разі подання заяви про те, що доданий до справи або поданий до суду учасником справи для ознайомлення документ викликає сумнів з приводу його достовірності або є підробленим, особа, яка подала цей документ, може просити суд до закінчення підготовчого засідання виключити його з числа доказів і розглядати справу на підставі інших доказів.

Роз`яснити, що:

- згідно ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали;

- згідно ч.8 ст.84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом;

- згідно ч.9 ст.84 ЦПК України притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Жорняк

СудДергачівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93684317
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —619/4918/20

Рішення від 17.03.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні