Ухвала
від 18.12.2020 по справі 759/22861/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №759/22861/20

Провадження №1-кс/759/6783/20

У Х В А Л А

іменем України

"18" грудня 2020 р. м.Київ

Слідчий суддя Святошинського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,старшого слідчогоз ОВСвосьмого СВРКПСУ ГУДФС ум.Києвіпідполковника податковоїміліції ОСОБА_3 (далі Слідчий), розглянувши у судовому засіданні клопотання Слідчого про наданнядозволу напроведення обшуку у кримінальному провадженні №32020100000000033 від 20.01.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 Кримінального кодексу України,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, у якому просить надати йому, слідчим групи слідчих: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та іншим слідчим, які входять в слідчу групу по вказаному кримінальному провадженню та прокурорам відділу Київської міської прокуратури, які входять до складу групи прокурорів, дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення, де розташований розважальний заклад «Пентхауз-Арена», що за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд.58, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, предметів та документів, які містять достовірні відомості про злочину діяльність невстановлених слідством осіб, які використовують реквізити (підроблені статутні документи) ТОВ «Пентхауз-Арена», незаконно здійснюють фінансово-господарську діяльність по наданню розважальних послуг нічного клубу «penthouse-cabaret.com»: документи бухгалтерського та податкового обліку, реєстраційні, установчі та звітні документи, документи про функціонування банківських рахунків, підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі, які відображають здійснення фактичних фінансово - господарських операцій, печатки ТОВ «Пентхауз-Арена», документи «тіньового» бухгалтерського обліку, та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності, цифрові коди доступу до рахунків підприємств, комп`ютери, на яких здійснюється складання підроблених документів, електронні носії інформації (флеш накопичувачі), грошових коштів отриманих в результаті протиправної діяльності та які підлягають оподаткуванню, алкогольну продукцію без дозвільних документів, інші знаряддя створених мнимих фінансових та господарських операцій, а також інші предмети, речі, документи, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Слідчим суддею з`ясовано, що відповідно до витягу від 18.12.2020р. з ЄРДР №32020100000000033 від 20.01.2020р., невстановлена слідством особа в період з вересня 2017 р. по серпень 2019 р., точний час та місце досудовим розслідуванням не встановлено, внесла неправдиві відомості до офіційних документів відносно ТОВ «Кватнум Торг» нова назва «Альдорс» (код ЄДРПОУ 42465057) та ТОВ «Пентхауз-Арена» (код 40195241), в подальшому вказані документи подані до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців для перереєстрації ТОВ «Квантум Торг» нова назва «Альдорс» (код ЄДРПОУ 42465057) та ТОВ «Пентхауз-Арена» (код 40195241). На підставі вказаних документів державним реєстратором відділу реєстрації проведено державну перереєстрацію установчих документів юридичної особи ТОВ «Квантум Торг» нова назва «Альдорс» (код ЄДРПОУ 42465057)та ТОВ «Пентхауз-Арена» (код 40195241).

З протоколу від 23.11.2020 р. допиту свідка ОСОБА_9 вбачається, що вона в період 2017р. побачила оголошення на сайті ОЛХ зі змістом разового підробітку, після чого вона зателефонувала на зазначений в оголошенні номер та їй запропонували зареєструвати на себе підприємство за грошову винагороду. В ході телефонної розмови вона домовилась зустрітися з жінкою на вул. Інститутській, жінка запропонувала стати їй керівником підприємств, які будуть займатися торгівельною діяльністю, при цьому їй фактичного не потрібно буде нічого робити, а тільки підписати певні документи. Також їй обіцяли заплатити 1500,00грн., на що вона погодилася. Після чого, вона приїхала на вул.Інститутську та надала оригінали своїх документів паспорт та ідентифікаційний код для реєстрації підприємств. В кабінеті нотаріуса їй було передано документи для підпису, які вона підписала в присутності нотаріуса. В подальшому, вона зрозуміла, що стала засновником та директором ТОВ «Пентхауз-Арена» (код ЄДРПОУ 40195421).

З протоколу від 26.11.2020 р. допиту свідка ОСОБА_10 випливає, що він займає посаду директора ТОВ «Арена-Центр» з 2018 р., йому відомо, що ТОВ «Пентхауз-Арена» орендує у нього приміщення за адресою: м. Київ, вул. Басейна, 2-А, з 2016р. Представником ТОВ «Пентхауз-Арена» є ОСОБА_11 та з нею він обговорював всі питання, які виникли. В грудні 2018 р. закінчувався договір оренди приміщення, після чого він зателефонував ОСОБА_11 , яка попросила, щоб він склав договір оренди між ТОВ «Арена-Центр» та ТОВ «Пентхауз-Арена» і залишив на охороні, що він і зробив, через деякий час зателефонувала ОСОБА_11 та повідомила, що договори підписані і залишені на охороні, згідно договору оренди ТОВ «Пентхауз-Арена» сплачує грошові кошти в безготівковій формі.

З рапорту старшого оперуповноваженого восьмого відділу УПЕП ГУ ДФС у м. Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_12 вбачається, зокрема, що невстановлені особи використовують реквізити (підроблені статутні документи) ТОВ «Пентхауз-Арена», незаконно здійснюють фінансово-господарську діяльність по наданню розважальних послуг нічного клубу «penthouse-cabaret.com» та незаконно реалізовують підакцизні товари (алкогольні напої різних виробників) з підробкою ліцензії, проводять оплату готівкою без відображення в податковій та бухгалтерській звітності. В ході аналізу Інтернет-сайту «penthouse-cabaret.com» та фактичного виїзду встановлено, що діяльність здійснюється за адресами: м. Київ, вул. Басейна, 2-А, третій поверх та м. Київ, вул. Велика Васильківська,58.

Нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 58 перебувають у комунальній власності Територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради, код ЄДРПОУ 22883141, що підтверджується Інформацією від 27.11.2020 р. з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна.

Частинами першоюта другоюстатті 234Кримінального процесуальногокодексу Українипередбачено,що обшукпроводиться зметою виявленнята фіксаціївідомостей прообставини вчиненнякримінального правопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушенняабо майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,а такожвстановлення місцезнаходженнярозшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Частиною п`ятою статті 234 Кримінального процесуального кодексу України встановлено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Беручи до уваги наведене, слідчий суддя вважає, що клопотання Слідчого підлягає задоволенню, оскільки, як вбачається з наведеного вище, він довів обставини, передбачені частиною п`ятою статті 234 Кримінального процесуального кодексу України.

Керуючись статтями 234, 235, 369 372 Кримінального процесуального кодексу України,

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС восьмого СВРКП СУ ГУ ДФС у м.Києві підполковника податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчим ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , іншим слідчим, які входять в слідчу групу у кримінальному провадженні №32020100000000033 від 20.01.2020р. та прокурорам відділу Київської міської прокуратури, які входять до складу групи прокурорів у кримінальному провадженні №32020100000000033 від 20.01.2020р. дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень, де розташований розважальний заклад ТОВ «Пентхауз-Арена» за адресою: м. Київ, вул.Велика Васильківська, 58, що перебувають у комунальній власності Територіальної громади міста Києва в особі Київської міської ради, код ЄДРПОУ 22883141, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, предметів та документів, які містять достовірні відомості про злочину діяльність невстановлених слідством осіб, які використовують реквізити (підроблені статутні документи) ТОВ «Пентхауз-Арена», незаконно здійснюють фінансово-господарську діяльність по наданню розважальних послуг нічного клубу «penthouse-cabaret.com»: документи бухгалтерського та податкового обліку, реєстраційні, установчі та звітні документи, документи про функціонування банківських рахунків, підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі, які відображають здійснення фактичних фінансово - господарських операцій, печатки ТОВ «Пентхауз-Арена», документи «тіньового» бухгалтерського обліку, та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності, цифрові коди доступу до рахунків підприємств, комп`ютери, на яких здійснюється складання підроблених документів, електронні носії інформації (флеш накопичувачі), грошових коштів отриманих в результаті протиправної діяльності та які підлягають оподаткуванню, алкогольну продукцію без дозвільних документів, інші знаряддя створених мнимих фінансових та господарських операцій, а також інші предмети, речі, документи, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Згідно ч.5ст.532Кримінального процесуальногокодексу України ухвали слідчого судді, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту їх оголошення.

Повний текст ухвали складено 21.12.2020 р. о 10:30.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93698218
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнядозволу напроведення обшуку у кримінальному провадженні №32020100000000033 від 20.01.2020р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 Кримінального кодексу України

Судовий реєстр по справі —759/22861/20

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Кравець В. М.

Ухвала від 18.12.2020

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Кравець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні