Постанова
від 18.07.2007 по справі 21/4149-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/4149-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"18" липня 2007 р.                                                            Справа №21/4149-А

за позовом  Новоушицького районного центру зайнятостісмті робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття Нова Ушиця    

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" с. Мала Стружка Новоушицького району

про стягнення 39778,67 грн.

Суддя  Огороднік К.М.                    Секретар судового засідання Козій Т.М.

Представники сторін:

позивача             Наральник З.О.-  за довіреністю.   

відповідача            не з'явився

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить у відповідності до вимог Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” стягнути з відповідача на користь Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 39778,67 грн. заборгованості (в т. ч. 32472,09 грн. недоїмки та 7306,58 грн. пені), що виникла станом на 01.04.2007 року. Посилається на те, що згідно ст.ст. 16, 35 вказаного Закону України передбачено, що відповідач є платником страхових внесків по державному соціальному страхуванню на випадок безробіття і зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.

В підтвердження позовних вимог подав розрахункову відомість про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду за 1 квартал 2007 року, яка подавалась відповідачем до Фонду, акт перевірки № 21 від 29.05.2007 року, розрахунок позову.

Позивачем в судовому засіданні подано письмову заяву про уточнення позовних вимог, відповідно до якої просить суд стягнути з відповідача 32472,09 грн. заборгованості по страхових внесках до Фонду. Подане клопотання  задовольняється судом.   

Відповідач в судове засідання повноважного представника не направив, про причини неприбуття не повідомив, письмових пояснень щодо позовних вимог та доказів про сплату заборгованості суду не надав, своїм процесуальним правом не скористався . Відповідача було належним чином повідомлено про дату, час і місце судового розгляду справи.

Розглядом матеріали справи судом встановлено наступне :

У відповідача з врахуванням уточнення позовних вимог утворилася заборгованість по страхових внесках на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття в сумі 32472,09 грн., що підтверджується поданою відповідачем до Фонду  розрахунковою відомістю за 1 квартал 2007 рік, актом № 21 від 29.05.2007 року, розрахунком позову.

Вказана заборгованість відповідачем в добровільному порядку не сплачена, доказів про сплату суду не надано.

В зв'язку із непогашенням відповідачем заявленої до стягнення заборгованості в добровільному порядку, позивачем подано позов до суду про її стягнення.

Досліджуючи надані докази та оцінюючи їх у сукупності, до уваги приймається  наступне:

Згідно ст. 124 Конституції України юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі.

Відповідно до ст.ст. 16, 35 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (із змінами і доповненнями) (надалі –Закону), відповідач як роботодавець є платником страхових внесків по державному соціальному страхуванню на випадок безробіття і зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.

Згідно ст. 35 ч.2 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” відповідач , як юридична особа зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірах, передбачених Законом України “Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування”.

З аналізу положень ст. 12 Закону та п.п. 7.1-7.3 Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття( зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 16.01.2001р., №30/5221) вбачається, що центри зайнятості здійснюють контроль за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою перерахування та надходження страхових внесків, інших платежів до Фонду, а також за цільовим і правильним витрачанням його коштів.

Судом враховується, що позивачем подано необхідні докази на підтвердження заявленої до стягнення заборгованості (розрахункова відомість за 2006 рік, яка подавалась відповідачем до Фонду), акт перевірки №4/7 від 06.02.2007р.Доказів про сплату заборгованості суду не подано.

З огляду на викладене, позовні вимоги заявлені правомірно, відповідають чинному законодавству та фактичним обставинам справи, підтверджені належними доказами та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 6, 14, 71, 86, 94, 104, 158-163, 167, 254-259, п.п. 3, 6-7 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Позов Новоушицького районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття смт. Нова Ушиця до Товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" с. Мала Стружка Новоушицького району про стягнення 32472,09 грн. заборгованості задоволити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Надія" с. Мала Стружка Новоушицького району (код 30622176) на користь Новоушицького районного центру зайнятості –робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття смт. Нова Ушиця (вул. Українська, 6, код 22986881) заборгованість по страхових внесках в сумі 32472,09 грн. (тридцять дві тисячі чотириста сімдесят дві гривні 09 коп.).

Згідно ст.ст. 185-186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до апеляційного суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ Постанова, якщо інше не встановлено КАСУ, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      К.М. Огороднік

Віддрук. 3 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу.

Дата ухвалення рішення18.07.2007
Оприлюднено13.09.2007
Номер документу937203
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/4149-а

Постанова від 18.07.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Огороднік К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні