Ухвала
від 22.12.2020 по справі 567/1261/20
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

567/1261/20

У Х В А Л А

22.12.2020 м. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя Венгерчук А.О.

присяжні Стратюк Н.А., Ярмольчук Н.І.

секретар Войтко А.Г.

за участі заявника ОСОБА_1

представника заявника адвоката Кордиша А.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заявника ОСОБА_1 про призначення експертизи по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Ожениниської сільської ради Острозького району Рівненської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Острозької міської ради Рівненської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки і призначення опікуна,

встановив

в Острозький районний суд Рівненської області звернулася заявник ОСОБА_1 з заявою про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна.

Заявник клопотання мотивує тим, що ОСОБА_2 , як особі з інвалідністю з дитинства було безстроково встановлено першу групу інвалідності. Основний діагноз - глибока розумова відсталість, внаслідок чого він не здатен усвідомлювати значення свої дій. Вказує, що через хворобу він не здатен забезпечити будь-яких своїх потреб, у зв`язку з чим потребує постійного стороннього догляду та нагляду. Просить призначити по справі судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану ОСОБА_2 .

Представник заінтересованої особи в судовому засіданні не заперечив проти призначення експертизи.

Беручи до уваги, що для вирішення питання про недієздатність необхідне обов`язкове призначення експертизи та спеціальні знання, то по даній справі слід призначити судово-психіатричну експертизу.

Статтею 252 ЦПК України передбачена можливість зупинення провадження у справі при призначенні судом експертизи.

На підставі ст. 103,104, п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд

постановив

1. Призначити по справі судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

? чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу?

? чи розуміє він значення своїх дій та чи може керувати ними?

2. Проведення експертизи доручити експертам Комунального підприємства "Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення" (м.Рівне, вул.Дубенська, 64).

3. Попередити експертів про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

4. Встановити строк на проведення експертизи - один місяць з моменту отримання копії ухвали про призначення експертизи.

5. Провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Ожениниської сільської ради Острозького району Рівненської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Острозької міської ради Рівненської області про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки і призначення опікуна - зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Рівненського апеляційного суду через Острозький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Острозького районного суду Венгерчук А.О.

Присяжні: Стратюк Н.А.

Ярмольчук Н.І.

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено23.12.2020
Номер документу93728683
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —567/1261/20

Рішення від 19.05.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Рішення від 17.05.2021

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні