Рішення
від 31.08.2007 по справі 16/4020
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/4020

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ                РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ   УКРАЇНИ    

             

"31" серпня 2007 р.                                                             Справа №  16/4020

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Волна С.В. ,  за участю представників сторін:

позивача: Кириленко А.М. - за довіреністю;

відповідача: не з'явився;                                                  

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “Служба експлуатації”  до Виконавчого комітету Черкаської міської ради про визнання права власності на майно,

     ВСТАНОВИВ:

          Позивачем пред'явлено позов про визнання права власності на прибудову тамбуру площею 11,2 кв. м. до  приміщення магазину-офісу за адресою вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси. В судовому засіданні представник позивача позов підтримав повністю і пояснив, що він придбав приміщення магазину за вказаною адресою і згідно проекту здійснив його перепланування у відповідності до своїх виробничих потреб. Рішенням суду від 10.06.2006 року було визнано право власності на право власності на переплановане приміщення магазину-офісу ( літ А-10)  по вул. Смілянській, 2 у м. Черкаси, але без добудови тамбуру. Дана обставина перешкоджає позивачу користуватися належним йому майном, що і спричинило виникнення позову.

        Відповідач в жодне судове засідання свого представника не направив, проти задоволення позову не заперечив.

            Заслухавши доводи та пояснення представника позивача, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

          У відповідності до ст. 35 ГПК України, факти,  встановлені рішенням господарського суду  під час розгляду однієї справи, не доводяться знову при вирішенні інших спорів, в яких беруть участь ті самі сторони.              

          Рішенням суду від 10.06.2006 року по справі № 16/894 було встановлено, що на підставі договорів купівлі-продажу від 18.12.2001 року та від 10.10.2002 року, позивач одноособово придбав у ВАТ "Продтовари" та у ТОВ "Інтеграл" магазин-офіс за адресою вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси. Об'єкт зареєстровано у Бюро технічної інвентаризації одноосібно за позивачем, що вбачається з наявних у справі документів ( літ. А-10 на плані).

             У відповідності до ст. 120 Земельного Кодексу України, право на земельну ділянку переходить до нового власника разом з переходом права власності на споруду, яка на ній розташована. Ця ж норма міститься і в ст. 377 ЦК України.           

              У відповідності до угоди від 29.06.2005 року позивачем з відповідачем укладено угоду про справляння плати за користування частиною при будинкової території під приміщенням магазину-офісу по вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси.

              Наявними у справі рішеннями Черкаської міської ради № 3-212 від 20.03.2003 року та № 556 від 01.01.2003 року підтверджується, що позивачу було надано дозвіл на проведення реконструкції  частини  приміщення магазину-офісу  по вул. Смілянській , 2 у м. Черкаси, під що було отримано відповідні дозволи та висновки контрольних служб. Проект розроблено КПВАП "Архбюро".                                    

          В матеріалах справи № 16/894 також малася довідка Управління містобудування та архітектури міста про відсутність заперечень щодо визнання права власності на перебудову магазину-офісу за адресою вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси.

           У відповідності до висновку будівельно-технічного дослідження бюро судових експертиз ТОВ "Контакт-сервіс" від 18.07.2007 року -- самовільно побудований тамбур до адміністративного приміщення по вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси виконаний з урахуванням діючих будівельних норм і правил. Ступінь будівельної готовності об'єкту складає 100 %, фізичний знос - 9%.

          У відповідності до ст. 376 ЦК України, на вимогу власника (користувача) земельної ділянки суд може визнати за ним право власності на нерухоме майно, яке самочинно збудоване на ній, якщо це не порушує прав третіх осіб.

          Позивач не має співвласників на нерухоме майно по вул. Смілянська, 2 у м. Черкаси, докази про порушення прав третіх осіб будівництвом спірного майна в справі відсутні.

          Відповідач заперечень проти заявленого позову суду не направив.  

           На підставі викладеного, позов підлягає до повного задоволення.

           В зв'язку із відмовою позивача від стягнення судових витрат з відповідача, сплачене державне мито та витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу на відповідача не покладаються.                     

          Керуючись статтями 49, 82-85 ГПК України, суд, -

                                                            ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю "Служба експлуатації", ідентифікаційний код 31302747 , м. Київ, вул. Голосіївська. 7 корп. 3 -- право власності на прибудований тамбур площею 11,2 кв.м. до приміщення магазину-офісу ( літ А-10)  по вул. Смілянській, 2 у м. Черкаси.

Наказ видати.

  Рішення може бути оскаржене до Київського міжобласного апеляційного господарського суду протягом 10 днів.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення31.08.2007
Оприлюднено13.09.2007
Номер документу937347
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/4020

Постанова від 19.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

Рішення від 31.08.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Постанова від 19.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

Ухвала від 03.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Магера В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні