Ухвала
від 23.12.2020 по справі 925/1619/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

23 грудня 2020 року м. Черкаси справа № 925/1619/20

Суддя Господарського суду Черкаської області Чевгуз О.В., розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Комунального некомерційного підприємства Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради , м. Черкаси

до Виробничого кооперативу Наладчик , м. Черкаси

про стягнення 337 575 грн 56 коп. ,

ВСТАНОВИВ:

Комунальне некомерційне підприємство Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради (вул. Дахнівська Січ, 1, м. Черкаси, 18035, ідентифікаційний код 02005645) звернулось до Господарського суду Черкаської області з позовною заявою про стягнення з Виробничого кооперативу Наладчик (вул. Кобзарська, 42, м. Черкаси, 18006, ідентифікаційний код 14195409) 337 575 грн 56 коп. заборгованості, в т.ч. 1 845 грн 56 коп. штрафу, що виникла через виготовлення відповідачем проектно-кошторисної документації з порушеннями та відшкодування понесених судових витрат.

Розглянувши матеріали позовної заяви суд установив таке.

Відповідно до статті 162 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

В порушення п. 3 ч. 3 ст. 162 ГПК України до позовної заяви не подано належного обґрунтованого розрахунку сум, що стягуються.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову.

Отже, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази, позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Позовна заява взагалі не містить правових підстав позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 ГПК України позивач зобов`язаний до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Звертаючись до господарського суду, позивач до позовної заяви додав фіскальний чек від 16.12.2020 як доказ, що підтверджує відправлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів (п. 15 додатків до позовної заяви).

Доданий чек не є належними доказами надіслання, відповідно до вищевказаного процесуального закону.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

З огляду на викладені обставини, позовна заява залишається без руху з наданням позивачу строку для усунення виявлених недоліків.

Керуючись статтями 162, 164, 174, Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Черкаської області

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Комунального некомерційного підприємства Черкаський обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Черкаської обласної ради залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - протягом семи днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду заяви, що містить: належний обґрунтований розрахунок сум, що стягуються; правові підстави позову; всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги; докази надсилання відповідачу копії позовної заяви та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

Зобов`язати позивача заяву про усунення недоліків разом з доданими до неї документами надіслати відповідачу, докази надіслання надати суду.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93742701
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 337 575 грн 56 коп

Судовий реєстр по справі —925/1619/20

Ухвала від 22.01.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.12.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні