Ухвала
від 23.11.2020 по справі 757/51164/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/51164/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 42019000000000411 від 20.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст.265, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №42019000000000411 за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст.265, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП «Українське державне виробниче підприємство «Ізотоп» в особі заступника директора державного підприємства ОСОБА_5 , головного інженера ОСОБА_6 (1947 р.н.) та начальник управління ОСОБА_6 (1983 р/н.), діючи в змові із ОСОБА_7 та іншими службовими особами ТОВ «Укрізотопсервіс», ТОВ«Ізотоп Сервіс», ТОВ«Радіо-Мед», ТОВ«Нуклітек» та із ФОП ОСОБА_8 , з метою заволодіння бюджетними коштами, що виділені закладам охорони здоров`я на закупівлю, ремонт та обслуговування медичних виробів та обладнання, що вміщують джерело іонізуючого випромінювання (ДІВ) вступили в змову із керівниками закладів охорони здоров`я в особі завідуючих радіологічних відділень та планово-економічних відділів, а також головних лікарів онкологічних диспансерів.

Після цього, головні лікарі онкологічних диспансерів та завідувачі радіологічних відділень та планово-економічних відділів, з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, під час проведення конкурсних торгів на закупівлю, ремонт та обслуговування медичних виробів та обладнання, що вміщують джерело іонізуючого випромінювання, забезпечували перемогу ТОВ «Укрізотопсервіс», ТОВ «Ізотоп Сервіс», ТОВ«Радіо-Мед», ТОВ«Нуклітек» та із ФОП ОСОБА_8 , із якими укладали відповідні бюджетні договори.

У подальшому, з метою виконання робіт по ремонту та обслуговуванню медичних виробів та обладнання, що вміщують джерело іонізуючого випромінювання, по договорам, укладеним із ТОВ «Ізотоп Сервіс», ТОВ«Радіо-Мед», ТОВ«Нуклітек» та із ФОП ОСОБА_8 , за вказівкою ОСОБА_6 ОСОБА_7 , як службових осіб ДП «УДВП Ізотоп» залучались працівники зазначеного державного підприємства в особі начальника лабораторії вимірювання іонізуючого випромінювання ОСОБА_9 та інженера II категорії ОСОБА_10 .

Таким чином, бюджетні кошти за виконання робіт по ремонту та обслуговуванню медичних виробів та обладнання, по договорам, укладеним із ТОВ «Ізотоп Сервіс», ТОВ«Радіо-Мед», ТОВ«Нуклітек» та із ФОП ОСОБА_8 , отримували зазначені вище суб`єкти господарювання, а роботи фактично проводили працівники ДП «УДВП Ізотоп».

У ході досудового розслідування отримано відомості, що до вчинення розслідуваних кримінальних правопорушень може бути причетний ОСОБА_8 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи зазначене, а також те, що за місцем проживання ОСОБА_8 можуть зберігатися предмети та речі, які вказані у клопотанні слідчого, а також грошові кошти одержані злочинним шляхом, походження яких невідоме, банківські картки, а також інші речі, предмети та документи, які містять на собі сліди кримінального правопорушення та є речовими доказами у зазначеному кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , з метою їх відшукання, вилучення та дослідження.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №42019000000000411 за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст.265, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи, яким доручено здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, прокурорам групи прокурорів Офісу Генерального прокуратора у кримінальному провадженні №42019000000000411, працівникам Департаменту забезпечення діяльності, пов`язаної з небезпечними відходами Національної поліції України, за дорученням в порядку ст.40 КПК України, на проведення обшуку житлових та нежитлових, прибудинкових та інші приміщень за місцем проживання ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_1 право власності на яке зареєстроване за ОСОБА_11 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виявлення та вилучення наступних речей та документів, а саме:

-договорів з усіма додатками та доповненнями до них а також трудових контрактів та угод, що укладені із ДП«Українське державне виробниче підприємство «Ізотоп» (код ЄДРПОУ 14308322), ТОВ«Укрізотопсервіс» код ЄДРПОУ 33642965, ТОВ«Ізотоп Сервіс» код ЄДРПОУ 13683354, ТОВ«Нуклітек» код ЄДРПОУ 41915349, ТОВ «Радіо-Мед» код ЄДРПОУ 41905965 та фізичною особою підприємцем ОСОБА_8 РНОКПП НОМЕР_1 , а також із державними, комунальними та приватними підприємствами, організаціями та установами, на купівлю-продаж та виконання робіт (надання послуг) з отримання (придбання), передачі (збуту), постачання (перевезення), монтажу, демонтажу, ремонту, технічного обслуговування, зарядження, перезарядження, розрядку, а також виконання інших дій із обладнанням, пристроями, приладами та вузлами, що у своєму складі містять джерела іонізуючого випромінювання, які були чинні в період з 01.01.2018 по день виконання ухвали слідчого судді;

-додаткових угод, наказів (рішень) про розірвання указаних вище договорів;

-службових записок щодо виконання указаних вище договорів, заявок на виконання договорів, розпоряджень щодо виконання договорів, банківських виписок, платіжних доручень, рахунків фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, прийомних актів, актів взаєморозрахунків та довідок, прибуткових та видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, накладних, доручень на отримання ТМЦ, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, звітів, товарних звітів, паспортів на джерела іонізуючих випромінювань, сертифікатів, сертифікатів якості, документів щодо надання послуг з перевезення ДІВ та контейнерів; перетарювання ДІВ; тимчасове зберігання; проведення метрологічних робіт; підготовка до передачі на захоронення відпрацьованих ДІВ; відповідальне зберігання ДІВ що належать зазначеним суб`єктам господарської діяльності; розрядці, зарядці, перезарядженню блоків, приладів і вузлів, що містять у своєму складі ДІВ; проведення атестації працівників зазначених підприємств, проведення навчання та перевірки знань з безпеки праці та радіаційної безпеки; надання в короткострокове користування атестованих приладів дозиметричного контролю, а також інших документів, які складались на виконання указаних вище договорів;

-наказів по ДП «УДВП Ізотоп» про відрядження до замовників виконання робіт, посвідчень на відрядження, а також інших документів щодо відряджень, довідок про кваліфікацію зазначених осіб та підприємств (персоналу) які відряджалися для виконання робіт на території замовників таких видів робіт;

-інструкції щодо дій персоналу який відряджався на випадки радіаційної аварії при провадженні діяльності з ДІВ, дозволів видані ДІЯР України на здійснення перевезень на підставі угод про надання послуг які надавалися ДП «УДВП Ізотоп» для зазначених підприємств за 2018-2020 роки, дозволів Держпродспоживслужби на здійснення перевезень на підставі угод про надання послуг які надавалися ДП «УДВП Ізотоп» для зазначених підприємств за 2018-2020 роки, актів (рішення, накази, листи, переписки, акти звірок і т.і.) перевірок, внутрішнього аудиту що проводився ДП «УДВП Ізотоп» відносно зазначених вище підприємств;

-наказів ДП «УДВП Ізотоп» про надання та скасування допусків до виконання особливих робіт посадовим особам та працівникам зазначеним суб`єктам господарської діяльності, а саме: ОСОБА_7 ; ОСОБА_9 ; ОСОБА_12 ; ОСОБА_13 ; ОСОБА_14 ; ОСОБА_15 ; ОСОБА_16 ; ОСОБА_17 ; ОСОБА_18 ; ОСОБА_19 ; ОСОБА_8 ; ОСОБА_10 .

-документів щодо державної реєстрації суб`єктів господарювання, які не зареєстровані за адресою, де проводиться обшук, документів щодо відкриття та використання указаними суб`єктами господарювання банківських рахунків, печаток указаних суб`єктів господарювання, а також документів юридичних осіб нерезидентів: реєстраційних документів, банківських документів, ключів доступу до банківських рахунків, печаток, тощо;

-чорнових записів, блокнотів, робочих зошитів, печаток та штампів інших суб`єктів господарської діяльності, системних блоків комп`ютерів, моноблоків, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, на яких готувалась указана вище документація, магнітних носіїв інформації, флеш-накопичувачів, серверів, електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів, інших засобів зв`язку, на яких може зберігатись зазначена вище документація, речей, предметів та документів, що використовувались та використовуються особами причетними до вищевказаного кримінального правопорушення у своїй злочинній діяльності, майна, цінностей, в тому числі грошових коштів, одержаних злочинним шляхом, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.11.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93755975
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/51164/20-к

Ухвала від 23.11.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні